Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mult in ultimii doi ani, asa ca aceste „localuri boeme” ies acum pe banda rulanta, multe dintre ele suspect de asemanatoare intre ele. Nu m-ar mira deloc sa aflu ca sunt proiectate cam de aceiasi oameni, foarte destepti in ale marketingului, intr-adevar.

Arome m-au facut sa cred mai mult in sinceritatea demersului lor, mai mult decat altii, prin meniul vegetarian (aproape parte integranta din definitia neo-boemei) si prin placerea pe care mi-a facut-o intalnirea cu cei doi chelneri (sau ce or fi ei acolo) ai lor – cei din poze.

Ca orice local boem care se respecta, Arome ocupa o casa de pe strada Luigi Cazzavillan a Bucurestiului de alta data, o bucata de oras vechi cu multa poezie pentru cei care inca o mai pot vedea. Sunt aproape de capatul dinspre Mircea Vulcanescu a frumoasei strazi care se termina in Stirbei Voda, in partea cealalta, la Conservator.

Casa e renovata, e curata, culori calde, deschise, aranjament minimalist, dupa moda zilei. Au doua saloane, de-o parte si de alta a unui hol in care au barul. La etaj au o firma sau un atelier de creatie vestimentara, sau asa ceva, ceea ce contribuie la inmultirea prezentei femeiesti in zona.

Cred ca cei mai multi cunosc Arome pentru gradina din curtea din spate. Si asociaza, sau chiar identifica acest bistrou cu gradina in care au facut una dintre cele mai frumoase terase minuscule din oras. Au un nuc mare, care acopera vreo jumatate din ea. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de mult scris, care oricum nu ar fi putut descrie un astfel de loc putin obisnuit bucurestenilor.

Arome au meniu vegetarian, dupa cum au spus, nu au carne sau peste, si cred ca bine fac. Au cateva sandviciuri, supe, salate. Noi am luat un meniu al zilei, cu o supa de sfecla si paste cu legume, apoi un hamburger si o salata cu ceva fructe si branza. Toate au fost surprinzator de bune, ceea ce e lucru destul de rar intalnit prin localurile boeme.

Ne-a placut foarte mult de cei doi de la Arome, cu un extra semnificativ pentru faptura incantatoare din video, data fiind natura noastra barbateasca, desigur. Clienti erau destui la pranz, si seara imi inchipui (si am si auzit, mai precis spus) ca e mereu plin. Preturile normale – chiar foarte rezonabile as spune, in schimbul unui loc atat de frumos si a atator zambete senzuale.

Arome, bistroul acesta vegetarian cu gradina lui colorata si cu marele nuc, cu fiintele acelea deschise si zambitoare pe care le-am vazut, e, asadar, unul dintre cele mai placute locuri in care am ajuns in ultima vreme. Auzind ca le merge atat de bine, sper sa faca si altii la fel ca ei, pentru ca locuri ascunse in Bucuresti sunt inca destule… (GB & Cristi – iunie 2018)

Arome, bistrou vegetarian boem in Luigi Cazzavillan

Data actualizarii: 09/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close