Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

163 vizite

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

66 vizite

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

355 vizite 1 comentarii

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A...

93 vizite

Fructe si legume proaspete din Sicilia trimise de Amalia Bellantoni de...

236 vizite

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

369 vizite

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

26 vizite

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

1513 vizite

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

70 vizite

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

552 vizite

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

80 vizite

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

29 vizite

Cum ați defini reputația în industria ospitalității? Reputatia...

13 vizite

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

131 vizite

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

62 vizite

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

60 vizite

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

90 vizite

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

327 vizite

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

176 vizite

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

68 vizite

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

169 vizite

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

66 vizite

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

102 vizite

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

1001 vizite

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

10 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mult in ultimii doi ani, asa ca aceste „localuri boeme” ies acum pe banda rulanta, multe dintre ele suspect de asemanatoare intre ele. Nu m-ar mira deloc sa aflu ca sunt proiectate cam de aceiasi oameni, foarte destepti in ale marketingului, intr-adevar.

Arome m-au facut sa cred mai mult in sinceritatea demersului lor, mai mult decat altii, prin meniul vegetarian (aproape parte integranta din definitia neo-boemei) si prin placerea pe care mi-a facut-o intalnirea cu cei doi chelneri (sau ce or fi ei acolo) ai lor – cei din poze.

Ca orice local boem care se respecta, Arome ocupa o casa de pe strada Luigi Cazzavillan a Bucurestiului de alta data, o bucata de oras vechi cu multa poezie pentru cei care inca o mai pot vedea. Sunt aproape de capatul dinspre Mircea Vulcanescu a frumoasei strazi care se termina in Stirbei Voda, in partea cealalta, la Conservator.

Casa e renovata, e curata, culori calde, deschise, aranjament minimalist, dupa moda zilei. Au doua saloane, de-o parte si de alta a unui hol in care au barul. La etaj au o firma sau un atelier de creatie vestimentara, sau asa ceva, ceea ce contribuie la inmultirea prezentei femeiesti in zona.

Cred ca cei mai multi cunosc Arome pentru gradina din curtea din spate. Si asociaza, sau chiar identifica acest bistrou cu gradina in care au facut una dintre cele mai frumoase terase minuscule din oras. Au un nuc mare, care acopera vreo jumatate din ea. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de mult scris, care oricum nu ar fi putut descrie un astfel de loc putin obisnuit bucurestenilor.

Arome au meniu vegetarian, dupa cum au spus, nu au carne sau peste, si cred ca bine fac. Au cateva sandviciuri, supe, salate. Noi am luat un meniu al zilei, cu o supa de sfecla si paste cu legume, apoi un hamburger si o salata cu ceva fructe si branza. Toate au fost surprinzator de bune, ceea ce e lucru destul de rar intalnit prin localurile boeme.

Ne-a placut foarte mult de cei doi de la Arome, cu un extra semnificativ pentru faptura incantatoare din video, data fiind natura noastra barbateasca, desigur. Clienti erau destui la pranz, si seara imi inchipui (si am si auzit, mai precis spus) ca e mereu plin. Preturile normale – chiar foarte rezonabile as spune, in schimbul unui loc atat de frumos si a atator zambete senzuale.

Arome, bistroul acesta vegetarian cu gradina lui colorata si cu marele nuc, cu fiintele acelea deschise si zambitoare pe care le-am vazut, e, asadar, unul dintre cele mai placute locuri in care am ajuns in ultima vreme. Auzind ca le merge atat de bine, sper sa faca si altii la fel ca ei, pentru ca locuri ascunse in Bucuresti sunt inca destule… (GB & Cristi – iunie 2018)

Arome, bistrou vegetarian boem in Luigi Cazzavillan

Data actualizarii: 09/06/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.