Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mult in ultimii doi ani, asa ca aceste „localuri boeme” ies acum pe banda rulanta, multe dintre ele suspect de asemanatoare intre ele. Nu m-ar mira deloc sa aflu ca sunt proiectate cam de aceiasi oameni, foarte destepti in ale marketingului, intr-adevar.

Arome m-au facut sa cred mai mult in sinceritatea demersului lor, mai mult decat altii, prin meniul vegetarian (aproape parte integranta din definitia neo-boemei) si prin placerea pe care mi-a facut-o intalnirea cu cei doi chelneri (sau ce or fi ei acolo) ai lor – cei din poze.

Ca orice local boem care se respecta, Arome ocupa o casa de pe strada Luigi Cazzavillan a Bucurestiului de alta data, o bucata de oras vechi cu multa poezie pentru cei care inca o mai pot vedea. Sunt aproape de capatul dinspre Mircea Vulcanescu a frumoasei strazi care se termina in Stirbei Voda, in partea cealalta, la Conservator.

Casa e renovata, e curata, culori calde, deschise, aranjament minimalist, dupa moda zilei. Au doua saloane, de-o parte si de alta a unui hol in care au barul. La etaj au o firma sau un atelier de creatie vestimentara, sau asa ceva, ceea ce contribuie la inmultirea prezentei femeiesti in zona.

Cred ca cei mai multi cunosc Arome pentru gradina din curtea din spate. Si asociaza, sau chiar identifica acest bistrou cu gradina in care au facut una dintre cele mai frumoase terase minuscule din oras. Au un nuc mare, care acopera vreo jumatate din ea. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de mult scris, care oricum nu ar fi putut descrie un astfel de loc putin obisnuit bucurestenilor.

Arome au meniu vegetarian, dupa cum au spus, nu au carne sau peste, si cred ca bine fac. Au cateva sandviciuri, supe, salate. Noi am luat un meniu al zilei, cu o supa de sfecla si paste cu legume, apoi un hamburger si o salata cu ceva fructe si branza. Toate au fost surprinzator de bune, ceea ce e lucru destul de rar intalnit prin localurile boeme.

Ne-a placut foarte mult de cei doi de la Arome, cu un extra semnificativ pentru faptura incantatoare din video, data fiind natura noastra barbateasca, desigur. Clienti erau destui la pranz, si seara imi inchipui (si am si auzit, mai precis spus) ca e mereu plin. Preturile normale – chiar foarte rezonabile as spune, in schimbul unui loc atat de frumos si a atator zambete senzuale.

Arome, bistroul acesta vegetarian cu gradina lui colorata si cu marele nuc, cu fiintele acelea deschise si zambitoare pe care le-am vazut, e, asadar, unul dintre cele mai placute locuri in care am ajuns in ultima vreme. Auzind ca le merge atat de bine, sper sa faca si altii la fel ca ei, pentru ca locuri ascunse in Bucuresti sunt inca destule… (GB & Cristi – iunie 2018)

Arome, bistrou vegetarian boem in Luigi Cazzavillan

Data actualizarii: 09/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close