Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

2 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-WineU...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Afiseaza
comentarii

Stiinta fabricarii boemei de larg consum s-a perfectionat destul de mult in ultimii doi ani, asa ca aceste „localuri boeme” ies acum pe banda rulanta, multe dintre ele suspect de asemanatoare intre ele. Nu m-ar mira deloc sa aflu ca sunt proiectate cam de aceiasi oameni, foarte destepti in ale marketingului, intr-adevar.

Arome m-au facut sa cred mai mult in sinceritatea demersului lor, mai mult decat altii, prin meniul vegetarian (aproape parte integranta din definitia neo-boemei) si prin placerea pe care mi-a facut-o intalnirea cu cei doi chelneri (sau ce or fi ei acolo) ai lor – cei din poze.

Ca orice local boem care se respecta, Arome ocupa o casa de pe strada Luigi Cazzavillan a Bucurestiului de alta data, o bucata de oras vechi cu multa poezie pentru cei care inca o mai pot vedea. Sunt aproape de capatul dinspre Mircea Vulcanescu a frumoasei strazi care se termina in Stirbei Voda, in partea cealalta, la Conservator.

Casa e renovata, e curata, culori calde, deschise, aranjament minimalist, dupa moda zilei. Au doua saloane, de-o parte si de alta a unui hol in care au barul. La etaj au o firma sau un atelier de creatie vestimentara, sau asa ceva, ceea ce contribuie la inmultirea prezentei femeiesti in zona.

Cred ca cei mai multi cunosc Arome pentru gradina din curtea din spate. Si asociaza, sau chiar identifica acest bistrou cu gradina in care au facut una dintre cele mai frumoase terase minuscule din oras. Au un nuc mare, care acopera vreo jumatate din ea. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de mult scris, care oricum nu ar fi putut descrie un astfel de loc putin obisnuit bucurestenilor.

Arome au meniu vegetarian, dupa cum au spus, nu au carne sau peste, si cred ca bine fac. Au cateva sandviciuri, supe, salate. Noi am luat un meniu al zilei, cu o supa de sfecla si paste cu legume, apoi un hamburger si o salata cu ceva fructe si branza. Toate au fost surprinzator de bune, ceea ce e lucru destul de rar intalnit prin localurile boeme.

Ne-a placut foarte mult de cei doi de la Arome, cu un extra semnificativ pentru faptura incantatoare din video, data fiind natura noastra barbateasca, desigur. Clienti erau destui la pranz, si seara imi inchipui (si am si auzit, mai precis spus) ca e mereu plin. Preturile normale – chiar foarte rezonabile as spune, in schimbul unui loc atat de frumos si a atator zambete senzuale.

Arome, bistroul acesta vegetarian cu gradina lui colorata si cu marele nuc, cu fiintele acelea deschise si zambitoare pe care le-am vazut, e, asadar, unul dintre cele mai placute locuri in care am ajuns in ultima vreme. Auzind ca le merge atat de bine, sper sa faca si altii la fel ca ei, pentru ca locuri ascunse in Bucuresti sunt inca destule… (GB & Cristi – iunie 2018)

Arome, bistrou vegetarian boem in Luigi Cazzavillan

Data actualizarii: 09/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close