Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftVictor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu show-ul culinar MasterChef, iar acum si-a propus sa aduca pe mesele bucurestenilor paste proaspete, facute zi de zi chiar de el. Victor Nemes a lansat un concept culinar nou, de takeaway & delivery, care se cheama simplu: Pasta Punct. Alaturi de Ioana Dumitrescu, Victor si-a pus in practica un vis mai vechi, la care lucreaza de mai bine de patru ani, timp in care a testat sute de retete si a pus la treaba alte sute de kilograme de ingrediente pentru a obtine rezultatul dorit: paste proaspete, realizate zi de zi in hub-ul lor gastronomic, cu faina adusa din Italia, inspirate de retete autentice vechi de 100 de ani.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Care este conceptul acestui proiect? Ce propuneti voi nu este nici restaurant unde sa vina oamenii la masa, dar e mai mult decat o firma de catering.

Victor Nemes: Proiectul are trei componente – prima este „take away & delivery quality food”, a doua – seminarii de gatit si incheiem cu un chefs’ table. Practic avem o bucatarie care va functiona ca un hub gastronomic, in care vom lucra in prima parte a zilei pentru a acoperi partea de take away si delivery, dupa care, seara dupa 17:00, vor incepe seminarii de gatit pe diverse teme – incepem cu paste si terminam cu patiserie. Totodata, aceste seminarii vor avea o frecventa de o data sau de doua ori pe saptamana. Nu vor lipsi insa late event-urile, cine private, pairing food and drink, dar si serile de chefs’ table cu invitati speciali.

Restocracy: Ce inseamna Pasta Punct?

Victor Nemes: Este un concept gastronomic care are la baza un singur cuvant – pasta. Ne-am ales o nisa bine definita, ne focusam pe pregatirea pastelor fresh. Suntem diferiti pentru ca studiem domeniul pastelor la nivel international, am cercetat acest zona si derivatele sale din toata lumea. In momentul asta ne focusam pe pastele italienesti. Meniul Pasta Punct va contine o varietate larga de peparate, pe langa clasicele paste italienesti, preparate japoneze, ucrainene, romanesti etc. ce se vor invarti in jurul acestei baze fainoase si vor fi rulate ca pasta zilei sau pasta saptamanii. Pasta Punct nu inseamna fast food, inseamna quality food. Iar pentru mine personal, Pasta Punct inseamna un vis care se implineste, inseamna o idee care a incoltit acum mai bine de 4 ani si la care am muncit fara intrerupere in tot acest timp.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Cum se pot comanda preparatele voastre?

Victor Nemes: In momentul acesta colaboram cu cei de la Hip Menu pentru livrari in sectoarele 1 si 2. De asemenea, se pot face comenzi online si pe site-ul nostru, www.pastapunct.ro.

Restocracy: Cum ai ales meniul?

Victor Nemes: In ultimii ani nu am facut decat sa testam aluat, sa incercam diferite retete, sa incercam sa ajungem la un gust autentic si corect. Am inceput sa citesc carti cat mai vechi, astfel incat sa ne apropiem de ce inseamna traditional. Retetele au suferit mici modificari, adaptandu-le la tipul de faina pe care il gasim astazi. Incercam sa ramanem cat mai apropiati de Italia, in ceea ce inseamna paste italienesti, importam faina direct din Italia etc.

Restocracy: Care e reteta ta preferata de paste?

Victor Nemes: As vrea sa spun ciuperci cu papardelle si tarhon, dar nu pot sa ma gandesc decat la pastele Aglio Olio Pepperoncino.

Restocracy: De cat timp gatesti?

Victor Nemes: Din totdeauna am fost atras de gatit. Nu mai stiu exact cand am inceput, dar ce stiu sigur este ca acum 20 de ani eram complet nepriceput. Pot sa spun ca in ultimii 20 de ani, bucatari ca Jamie Oliver mi-au starnit curiozitatea si mi-au dat incredere ca pot sa fac si eu. Jamie a mers pe conceptul ca oricine poate sa gateasca intr-un timp foarte scurt. Lucru care, pe vremea aceea, m-a atras. De vreo 17 ani am inceput sa iau tot mai serios bucataria, sunt o persoana curioasa si mi-am dat seama ca am aruncat multe tigai la gunoi. Acum patru ani am participat la concursul MasterChef, unde am intrat tot cu un preparat de paste proaspete. A fost cred si momentul cand a incoltit in minte ideea acestui business. Si tot atunci au inceput sa vina si propunerile in zona evenimentelor private.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Esti si instructor moto si pilot. Cum se impaca asta cu bucataria?

Victor Nemes: Au un lucru in comun – satisfactia clientului. Tot timpul am fost atras de lucruri rapide si exacte. In 1996 am intrat in raliu, insa mi-am dat seama repede ca raliul nu e ceea ce vreau. Imi doream sa stau pe 2 roti, am inceput in 2000 sa particip la cursuri si curse in afara tarii. In 2003 am intrat sa concurez pe karting clasa biland 250 cc, pentru ca la clubul la care eram presedinte nu aveam pilot de karting. Am obtinut titlul de campion si multiplu vice campion, dar si locul 21 in lume la finala de la Braga, Portugalia. M-am reintors in 2008 in campionatul RoSBK, unde am alergat la clasa super sport pana acum 4 ani, cand am renuntat la cursele de motociclism viteza. De 11 ani sunt instructor moto de cursuri defensive.

Data actualizarii: 26/04/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close