Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Florin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi...

9 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

2 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftVictor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu show-ul culinar MasterChef, iar acum si-a propus sa aduca pe mesele bucurestenilor paste proaspete, facute zi de zi chiar de el. Victor Nemes a lansat un concept culinar nou, de takeaway & delivery, care se cheama simplu: Pasta Punct. Alaturi de Ioana Dumitrescu, Victor si-a pus in practica un vis mai vechi, la care lucreaza de mai bine de patru ani, timp in care a testat sute de retete si a pus la treaba alte sute de kilograme de ingrediente pentru a obtine rezultatul dorit: paste proaspete, realizate zi de zi in hub-ul lor gastronomic, cu faina adusa din Italia, inspirate de retete autentice vechi de 100 de ani.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Care este conceptul acestui proiect? Ce propuneti voi nu este nici restaurant unde sa vina oamenii la masa, dar e mai mult decat o firma de catering.

Victor Nemes: Proiectul are trei componente – prima este „take away & delivery quality food”, a doua – seminarii de gatit si incheiem cu un chefs’ table. Practic avem o bucatarie care va functiona ca un hub gastronomic, in care vom lucra in prima parte a zilei pentru a acoperi partea de take away si delivery, dupa care, seara dupa 17:00, vor incepe seminarii de gatit pe diverse teme – incepem cu paste si terminam cu patiserie. Totodata, aceste seminarii vor avea o frecventa de o data sau de doua ori pe saptamana. Nu vor lipsi insa late event-urile, cine private, pairing food and drink, dar si serile de chefs’ table cu invitati speciali.

Restocracy: Ce inseamna Pasta Punct?

Victor Nemes: Este un concept gastronomic care are la baza un singur cuvant – pasta. Ne-am ales o nisa bine definita, ne focusam pe pregatirea pastelor fresh. Suntem diferiti pentru ca studiem domeniul pastelor la nivel international, am cercetat acest zona si derivatele sale din toata lumea. In momentul asta ne focusam pe pastele italienesti. Meniul Pasta Punct va contine o varietate larga de peparate, pe langa clasicele paste italienesti, preparate japoneze, ucrainene, romanesti etc. ce se vor invarti in jurul acestei baze fainoase si vor fi rulate ca pasta zilei sau pasta saptamanii. Pasta Punct nu inseamna fast food, inseamna quality food. Iar pentru mine personal, Pasta Punct inseamna un vis care se implineste, inseamna o idee care a incoltit acum mai bine de 4 ani si la care am muncit fara intrerupere in tot acest timp.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Cum se pot comanda preparatele voastre?

Victor Nemes: In momentul acesta colaboram cu cei de la Hip Menu pentru livrari in sectoarele 1 si 2. De asemenea, se pot face comenzi online si pe site-ul nostru, www.pastapunct.ro.

Restocracy: Cum ai ales meniul?

Victor Nemes: In ultimii ani nu am facut decat sa testam aluat, sa incercam diferite retete, sa incercam sa ajungem la un gust autentic si corect. Am inceput sa citesc carti cat mai vechi, astfel incat sa ne apropiem de ce inseamna traditional. Retetele au suferit mici modificari, adaptandu-le la tipul de faina pe care il gasim astazi. Incercam sa ramanem cat mai apropiati de Italia, in ceea ce inseamna paste italienesti, importam faina direct din Italia etc.

Restocracy: Care e reteta ta preferata de paste?

Victor Nemes: As vrea sa spun ciuperci cu papardelle si tarhon, dar nu pot sa ma gandesc decat la pastele Aglio Olio Pepperoncino.

Restocracy: De cat timp gatesti?

Victor Nemes: Din totdeauna am fost atras de gatit. Nu mai stiu exact cand am inceput, dar ce stiu sigur este ca acum 20 de ani eram complet nepriceput. Pot sa spun ca in ultimii 20 de ani, bucatari ca Jamie Oliver mi-au starnit curiozitatea si mi-au dat incredere ca pot sa fac si eu. Jamie a mers pe conceptul ca oricine poate sa gateasca intr-un timp foarte scurt. Lucru care, pe vremea aceea, m-a atras. De vreo 17 ani am inceput sa iau tot mai serios bucataria, sunt o persoana curioasa si mi-am dat seama ca am aruncat multe tigai la gunoi. Acum patru ani am participat la concursul MasterChef, unde am intrat tot cu un preparat de paste proaspete. A fost cred si momentul cand a incoltit in minte ideea acestui business. Si tot atunci au inceput sa vina si propunerile in zona evenimentelor private.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Esti si instructor moto si pilot. Cum se impaca asta cu bucataria?

Victor Nemes: Au un lucru in comun – satisfactia clientului. Tot timpul am fost atras de lucruri rapide si exacte. In 1996 am intrat in raliu, insa mi-am dat seama repede ca raliul nu e ceea ce vreau. Imi doream sa stau pe 2 roti, am inceput in 2000 sa particip la cursuri si curse in afara tarii. In 2003 am intrat sa concurez pe karting clasa biland 250 cc, pentru ca la clubul la care eram presedinte nu aveam pilot de karting. Am obtinut titlul de campion si multiplu vice campion, dar si locul 21 in lume la finala de la Braga, Portugalia. M-am reintors in 2008 in campionatul RoSBK, unde am alergat la clasa super sport pana acum 4 ani, cand am renuntat la cursele de motociclism viteza. De 11 ani sunt instructor moto de cursuri defensive.

Data actualizarii: 26/04/2018