Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

163 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

3524 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1354 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3195 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

908 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

772 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1396 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

577 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

705 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

336 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1185 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

960 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

1972 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1789 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2157 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

424 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

317 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

346 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1157 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

651 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

360 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

469 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

318 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1049 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

716 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

110 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

520 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

750 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

984 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

460 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

639 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

541 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

87 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

276 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

275 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

848 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1311 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

713 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

222 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

795 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

508 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

98 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2052 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2786 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1091 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

1561 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

440 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

287 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

168 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1120 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

372 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

543 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

88 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

693 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

1877 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

793 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

352 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

341 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

665 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2254 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

856 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

1848 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

473 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

673 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

918 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

446 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

670 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

529 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

972 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

591 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

378 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1147 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

583 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1004 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

426 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

414 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

479 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

359 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

432 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftVictor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu show-ul culinar MasterChef, iar acum si-a propus sa aduca pe mesele bucurestenilor paste proaspete, facute zi de zi chiar de el. Victor Nemes a lansat un concept culinar nou, de takeaway & delivery, care se cheama simplu: Pasta Punct. Alaturi de Ioana Dumitrescu, Victor si-a pus in practica un vis mai vechi, la care lucreaza de mai bine de patru ani, timp in care a testat sute de retete si a pus la treaba alte sute de kilograme de ingrediente pentru a obtine rezultatul dorit: paste proaspete, realizate zi de zi in hub-ul lor gastronomic, cu faina adusa din Italia, inspirate de retete autentice vechi de 100 de ani.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Care este conceptul acestui proiect? Ce propuneti voi nu este nici restaurant unde sa vina oamenii la masa, dar e mai mult decat o firma de catering.

Victor Nemes: Proiectul are trei componente – prima este „take away & delivery quality food”, a doua – seminarii de gatit si incheiem cu un chefs’ table. Practic avem o bucatarie care va functiona ca un hub gastronomic, in care vom lucra in prima parte a zilei pentru a acoperi partea de take away si delivery, dupa care, seara dupa 17:00, vor incepe seminarii de gatit pe diverse teme – incepem cu paste si terminam cu patiserie. Totodata, aceste seminarii vor avea o frecventa de o data sau de doua ori pe saptamana. Nu vor lipsi insa late event-urile, cine private, pairing food and drink, dar si serile de chefs’ table cu invitati speciali.

Restocracy: Ce inseamna Pasta Punct?

Victor Nemes: Este un concept gastronomic care are la baza un singur cuvant – pasta. Ne-am ales o nisa bine definita, ne focusam pe pregatirea pastelor fresh. Suntem diferiti pentru ca studiem domeniul pastelor la nivel international, am cercetat acest zona si derivatele sale din toata lumea. In momentul asta ne focusam pe pastele italienesti. Meniul Pasta Punct va contine o varietate larga de peparate, pe langa clasicele paste italienesti, preparate japoneze, ucrainene, romanesti etc. ce se vor invarti in jurul acestei baze fainoase si vor fi rulate ca pasta zilei sau pasta saptamanii. Pasta Punct nu inseamna fast food, inseamna quality food. Iar pentru mine personal, Pasta Punct inseamna un vis care se implineste, inseamna o idee care a incoltit acum mai bine de 4 ani si la care am muncit fara intrerupere in tot acest timp.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Cum se pot comanda preparatele voastre?

Victor Nemes: In momentul acesta colaboram cu cei de la Hip Menu pentru livrari in sectoarele 1 si 2. De asemenea, se pot face comenzi online si pe site-ul nostru, www.pastapunct.ro.

Restocracy: Cum ai ales meniul?

Victor Nemes: In ultimii ani nu am facut decat sa testam aluat, sa incercam diferite retete, sa incercam sa ajungem la un gust autentic si corect. Am inceput sa citesc carti cat mai vechi, astfel incat sa ne apropiem de ce inseamna traditional. Retetele au suferit mici modificari, adaptandu-le la tipul de faina pe care il gasim astazi. Incercam sa ramanem cat mai apropiati de Italia, in ceea ce inseamna paste italienesti, importam faina direct din Italia etc.

Restocracy: Care e reteta ta preferata de paste?

Victor Nemes: As vrea sa spun ciuperci cu papardelle si tarhon, dar nu pot sa ma gandesc decat la pastele Aglio Olio Pepperoncino.

Restocracy: De cat timp gatesti?

Victor Nemes: Din totdeauna am fost atras de gatit. Nu mai stiu exact cand am inceput, dar ce stiu sigur este ca acum 20 de ani eram complet nepriceput. Pot sa spun ca in ultimii 20 de ani, bucatari ca Jamie Oliver mi-au starnit curiozitatea si mi-au dat incredere ca pot sa fac si eu. Jamie a mers pe conceptul ca oricine poate sa gateasca intr-un timp foarte scurt. Lucru care, pe vremea aceea, m-a atras. De vreo 17 ani am inceput sa iau tot mai serios bucataria, sunt o persoana curioasa si mi-am dat seama ca am aruncat multe tigai la gunoi. Acum patru ani am participat la concursul MasterChef, unde am intrat tot cu un preparat de paste proaspete. A fost cred si momentul cand a incoltit in minte ideea acestui business. Si tot atunci au inceput sa vina si propunerile in zona evenimentelor private.Interviu Restocracy cu Victor Nemes, proprietarul Pasta Punct din Bucuresti

Restocracy: Esti si instructor moto si pilot. Cum se impaca asta cu bucataria?

Victor Nemes: Au un lucru in comun – satisfactia clientului. Tot timpul am fost atras de lucruri rapide si exacte. In 1996 am intrat in raliu, insa mi-am dat seama repede ca raliul nu e ceea ce vreau. Imi doream sa stau pe 2 roti, am inceput in 2000 sa particip la cursuri si curse in afara tarii. In 2003 am intrat sa concurez pe karting clasa biland 250 cc, pentru ca la clubul la care eram presedinte nu aveam pilot de karting. Am obtinut titlul de campion si multiplu vice campion, dar si locul 21 in lume la finala de la Braga, Portugalia. M-am reintors in 2008 in campionatul RoSBK, unde am alergat la clasa super sport pana acum 4 ani, cand am renuntat la cursele de motociclism viteza. De 11 ani sunt instructor moto de cursuri defensive.

Data actualizarii: 26/04/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.