Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere de 45% a vanzarilor

Villa Vinea, producatorul roman de vinuri, din judetul Mures, a inregistrat, in primul semestru al anului, o cifra de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decat in aceeasi perioada din 2018. Rezultatul s-a datorat atat dezvoltarii segmentului de HoReCa, unde, de cativa ani, Villa Vinea inregistreaza o crestere sustinuta, si care este responsabil pentru aproximativ 50% din veniturile companiei, cat si activitatii de pe zona de retail. Aici, tendintele de crestere, in ceea ce priveste magazinele de vinuri premium si hypermarketurile, s-au mentinut constante.

“Pentru noi, anul acesta a demarat cu vanzarea unor volume mai mari in judetele in care eram deja prezenti. In paralel, ne-am concentrat pe extinderea zonelor de distributie, abordand strategic vestul tarii si Bucurestiul, acolo unde am avut parte de deschidere si am reusit sa incheiem parteneriate puternice. Un aspect care ne-a ajutat semnificativ a fost awarenessul in crestere al brandului si curiozitatea consumatorilor de a descoperi, in prima faza, vinurile premiate, titrate, ale cramei si, ulterior, odata convinsi, intregul nostru portofoliu.”, declara Mircea Matei, director general al Villa Vinea.

Cu 6 medalii de aur si una de argint, Villa Vinea a fost, anul acesta, cea mai premiata crama romaneasca din editia a XVI-a a International Wine Contest Bucharest – Vinarium, competitia internationala la care au fost inscrise peste 970 de etichete, jurizate de catre specialisti din 15 tari. In plus, in 2018, ghidul de vinuri Gault&Millau Romania a premiat Diamant 2016, oferindu-i distinctia de cel mai bun vin alb din soiuri locale.

“Cred ca beneficiem de o serie de factori, care ne favorizeaza: intregul ansamblu dat de pozitionarea geografica, sol si conditiile meteorologice, ce influenteaza, inevitabil, potentialul strugurilor si ofera vinurilor o mineralitate extrem de apreciata, mai ales in cazul albelor, dar si acest tandem al vinificatorilor. Celestino Lucin, italianul premiat de catre Gambero Rosso, si Mihaly – Misi – Denes, directorul nostru de productie, fac, de 15 ani, o echipa excelenta, care reuseste sa scoata in evidenta, intr-un mod atragator, extrem de convigator, terroir-ul local. La toate acestea, se adauga orientarea noastra catre calitate si consecventa. Astfel, ne propunem ca, in urmatorii ani, sa devenim crama romaneasca recunoscuta pentru vinurile sale albe, aromatice, exceptionale.”, continua Mircea Matei.

Villa Vinea preconizeaza ca va inchide anul 2019 cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de lei, cu un milion mai mult fata de anul trecut. Un rol important in vanzarile din urmatoarele luni va fi jucat de dezvoltarea distributiei in segmentul HoReCa si a relatiilor cu marile lanturi de retail si cu magazinele specializate in comercializarea online si offline a vinurilor. De asemenea, reprezentantii companiei se asteapta ca spumantul lansat la sfarsitului anului trecut, Cuvée Celest, sa contribuie semnificativ la vanzarile din perioada sarbatorilor de iarna. (Comunicat de presa – septembrie 2019)


Despre Villa Vinea

Crama Villa Vinea a fost fondata in 2004, in Valea Tarnavelor, de catre Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafata de 70 de hectare, pe care sunt cultivate 12 soiuri locale si internationale de struguri, printre care se numara Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot si Kerner, compania produce, in prezent, 20 de vinuri, grupate in 4 game: Classic, Premium, Selection si V2.

Data actualizarii: 13/09/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close