Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

Afiseaza

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere de 45% a vanzarilor

Villa Vinea, producatorul roman de vinuri, din judetul Mures, a inregistrat, in primul semestru al anului, o cifra de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decat in aceeasi perioada din 2018. Rezultatul s-a datorat atat dezvoltarii segmentului de HoReCa, unde, de cativa ani, Villa Vinea inregistreaza o crestere sustinuta, si care este responsabil pentru aproximativ 50% din veniturile companiei, cat si activitatii de pe zona de retail. Aici, tendintele de crestere, in ceea ce priveste magazinele de vinuri premium si hypermarketurile, s-au mentinut constante.

“Pentru noi, anul acesta a demarat cu vanzarea unor volume mai mari in judetele in care eram deja prezenti. In paralel, ne-am concentrat pe extinderea zonelor de distributie, abordand strategic vestul tarii si Bucurestiul, acolo unde am avut parte de deschidere si am reusit sa incheiem parteneriate puternice. Un aspect care ne-a ajutat semnificativ a fost awarenessul in crestere al brandului si curiozitatea consumatorilor de a descoperi, in prima faza, vinurile premiate, titrate, ale cramei si, ulterior, odata convinsi, intregul nostru portofoliu.”, declara Mircea Matei, director general al Villa Vinea.

Cu 6 medalii de aur si una de argint, Villa Vinea a fost, anul acesta, cea mai premiata crama romaneasca din editia a XVI-a a International Wine Contest Bucharest – Vinarium, competitia internationala la care au fost inscrise peste 970 de etichete, jurizate de catre specialisti din 15 tari. In plus, in 2018, ghidul de vinuri Gault&Millau Romania a premiat Diamant 2016, oferindu-i distinctia de cel mai bun vin alb din soiuri locale.

“Cred ca beneficiem de o serie de factori, care ne favorizeaza: intregul ansamblu dat de pozitionarea geografica, sol si conditiile meteorologice, ce influenteaza, inevitabil, potentialul strugurilor si ofera vinurilor o mineralitate extrem de apreciata, mai ales in cazul albelor, dar si acest tandem al vinificatorilor. Celestino Lucin, italianul premiat de catre Gambero Rosso, si Mihaly – Misi – Denes, directorul nostru de productie, fac, de 15 ani, o echipa excelenta, care reuseste sa scoata in evidenta, intr-un mod atragator, extrem de convigator, terroir-ul local. La toate acestea, se adauga orientarea noastra catre calitate si consecventa. Astfel, ne propunem ca, in urmatorii ani, sa devenim crama romaneasca recunoscuta pentru vinurile sale albe, aromatice, exceptionale.”, continua Mircea Matei.

Villa Vinea preconizeaza ca va inchide anul 2019 cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de lei, cu un milion mai mult fata de anul trecut. Un rol important in vanzarile din urmatoarele luni va fi jucat de dezvoltarea distributiei in segmentul HoReCa si a relatiilor cu marile lanturi de retail si cu magazinele specializate in comercializarea online si offline a vinurilor. De asemenea, reprezentantii companiei se asteapta ca spumantul lansat la sfarsitului anului trecut, Cuvée Celest, sa contribuie semnificativ la vanzarile din perioada sarbatorilor de iarna. (Comunicat de presa – septembrie 2019)


Despre Villa Vinea

Crama Villa Vinea a fost fondata in 2004, in Valea Tarnavelor, de catre Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafata de 70 de hectare, pe care sunt cultivate 12 soiuri locale si internationale de struguri, printre care se numara Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot si Kerner, compania produce, in prezent, 20 de vinuri, grupate in 4 game: Classic, Premium, Selection si V2.

Data actualizarii: 13/09/2019