Winestone Hotel Mercure
www.facebook.com/MercureBucharestCityCenter
Mare greseala au facut…
Managerii de la hotelul Mercure, din centrul centrului Bucurestiului, pe George Enescu la Piata Amzei, au dat restaurantul pe mana celor de la Winestone. Asta gandindu-se, probabil, ca Winestone au facut o treaba bunicica la Novotel, unde deschisesera inainte un winebar-restaurant, Winestone Victoriei 37. Mare greseala au facut… Nu Winestone, ci cei de la Hotelul Mercure.
Winestone Hotel Mercure nu pare sa fie un restaurant propriu-zis. Au amenajat partea din spate a holului central ca un fel de cafenea mai mare. Cred ca spatiul a fost proiectat sa poata sa fie separat complet, insa ei nu au facut-o. Au putine mese, locul e foarte luminos, aerisit, are aer modern, occidental, arata destul de bine.
Terasa e pe partea stanga a hotelului, e mica, putin atractiva, greu de crezut ca vor avea clienti acolo care sa vina in mod special.
Cand am ajuns eu, la pranz, aveau un aranjament de bufet cu autoservire, semn ca nu prea se asteptau la clienti a la carte. De fapt, erai intampinat inca de la intrare de un panou care iti propunea un meniu rapid in schimbul a 25 de lei – suspect de putin pentru un hotel de 4 stele.
Intr-adevar, meniul de la Winestone a fost o surpriza. Cateva feluri destul de simple, inclusiv pastrama de berbecut cu mamaliga, ceea ce arata ca cei de la Hotel Mercure s-au cam resemnat cu restaurantul, nu pun mare pret pe el, e acolo doar pentru ca nu se poate altfel.
Eu am luat o ciorba de spanac si un cocos cu legume. Am gustat putin din ciorba, apoi am lasat-o deoparte, gandindu-ma ca mai voi delecta (si satura) cu pulpa de cocos. Bine ca am avut prezenta de spirit, in ultimul moment, sa le spun sa nu mi-o ia de pe masa, ca cine stie… Si da, cocosul a fost atat de prost, ca a ramas intreg in farfurie. M-am intors si am terminat ciorba, plus o jumatate de paine, ca mi-era foame. Si noroc si cu untul, din care am mancat cat intr-o saptamana acasa.
Sa spun, totusi, ca un om care stie foarte bine ce spune (e presedinte de banca) mi-a scris ca la Hotel Mercure au cel mai bun mic-dejun din Bucuresti. Macar atat…
Serviciul a fost bun, in general, la Winestone Hotel Mercure. Ma asteptam sa spuna ceva chelnerul cand, in urma intrebarii despre cum a fost mancarea, i-am raspuns ca lamentabil si ca ar face bine sa-si reevalueze cheful. A dat din umeri si a plecat sa-mi aduca nota. Care nota nu ar fi fost mare pentru un cocos macar comestibil, insa au fost bani aruncati, dupa care mi-a parut rau.
Asadar, Winestone Hotel Mercure poate fi o optiune de meniu rapid al zilei, ieftin, pentru corporatistii din jur. Sau pentru o cafea, un suc si o aluna. Insa nu pentru un pranz sau o cina, daca si restul mancarii e la fel ca ciorba de spanac si cocosul cu legume. Si, nota bene, cocosul fost recomandarea lor la intrebarea despre ce e cel mai bun din tot meniul Winestone Hotel Mercure… (GB – iunie 2018)
Winestone Hotel Mercure - Str. George Enescu, nr. 15-17-17A (Hotel Mercure)