Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura

Zahana 33 de la Palatul Odeon a fost unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului, si unul dintre foarte putinele cu bucatarie romaneasca boiereasca.

Au plecat de la Palatul Odeon, si zahanaua s-a impartit in doua: Zahana 33 Grill a ajuns in Piata Gemeni, in urma cu ceva timp, si de cateva saptamani s-a deschis si Zahana 33 Doamnei 21, in Centrul Vechi, chiar pe strada Doamnei, de unde si extensia de nume.

Cred ca primul restaurant care s-a deschis pe strada Doamnei la numarul 21 a fost unul italienesc, Gallienus, aparut cu mult fast insa care nu a rezistat prea mult. Apoi stiu de un restaurant rusesc, la care am fost si am mancat destul de bine, dar si acela s-a dus. Cred ca s-a chemat chiar Doamnei 21 apoi, dupa care, acum trei saptamani, au ajuns cei de la Zahana 33.

Zahana 33 are parterul si un subsol foarte mare si spectaculos, cu bolte din caramida, in care vor deschide in curand un club. La parter au doua saloane, unul mare, in fata, spre strada, si unul ceva mai mic, o extensie a primului, de fapt, mai in spate. Sunt bine amenajate, au adus o parte din mobilierul si decorurile de la Palatul Odeon, intr-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier vechi, masiv, culori inchise, englezesti, mult lemn si panzeturi grele.

In spate au o terasa de curte interioara, bine amenajata, cocheta, umbrita de un cires batran, cu o forma neregulata si pe niveluri diferite, cu separeuri si cotloane. Se vad cupolele Bisercii Ruse de pe terasa, e chiar in spatele ei, o imagine de carte postala. Si gradina e tot retro, cu plante, decoruri vintage, cu niste felinare de strada de efect.

Au pastrat o buna parte din meniul de la Zahana 33 de pe cand erau la Palatul Odeon, dar il vor schimba din toamna. Au cautat sa pastreze si un meniu de zahana, ca sa nu isi tradeze cu totul numele, insa l-au adaugat si cu mancaruri romanesti mai sofisticate, unele chiar din bucataria boiereasca. Oricum, cand erau la Palatul Odeon isi propusesera sa faca o infuzie consistenta de creativitate in bucataria romaneasca, si au si reusit, intr-o foarte mare masura.

Noi am ajuns foarte repede de la deschidere la Zahana 33 din Doamnei 21, erau inca in perioada de finalizare a conceptului si de punere a bucatariei pe viteza de croaziera, dar mancarea a fost destul de buna. Noul chef, cel din poza, a trebuit sa preia din mers un meniu pe care nu el il facuse, si sa isi adapteze si el stilul la acesta, ceea ce nu e tocmai simplu. Insa i-a iesit destul de bine.

Am avut o crema de branza cu fructe confiate, originala si foarte buna, o terina de porc bine facuta, si aceasta, si cu bucati consistente de carne adevarata; si rinichii i-au iesit foarte bine, facuti exact atat cat trebuie, cat sa ramana fragezi. Doar spanacul pasat nu a fost cine stie ce, insa pe acela e greu sa-l nimeresti dupa gustul fiecaruia. Noua ni s-a parut ca avea prea putin usturoi, pe cand bucatarul se temea ca are prea mult, pentru ca alti lienti asa i-au spus. Si desertul a fost foarte bun si mai putin obisnuit, o mousse au chocolat intarita, taiata in felie.
Preturile sunt rezonabile, cu 100 de lei poti manca destul de bine. Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner atent si pus pe treaba, si cred ca asa e tot timpul nu doar cu mine, pentru ca ma cunostea si stia ca sunt si prieten cu patronul zahanalei, in plus.

Zahana 33 din Doamnei 21 e, asadar, unul dintre restaurantele cu specific romanesc larg bune ale Centrului Vechi si chiar ale Bucurestiului, in care aproape toate care isi pun eticheta de traditionale romanesti se rezuma la sarmale, zacusca, fasole batuta si gratar de una sau de alta. Sper sa le mearga bine in Centrul Istoric, ca sa ia si altii exemplu de la ei si sa isi mai puna mintea la contributie, fiindca nu putem face doar tochitura si ciulama cu cate produse avem in tara asta… (GB – iunie 2017)

Zahana 33 Doamnei 21 - restaurant traditional romanesc in Centrul Vechi

 

Data actualizarii: 18/11/2019

Zahana 33 Doamnei 21  - Str. Doamnei, nr. 21 (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close