Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Afiseaza

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura

Zahana 33 de la Palatul Odeon a fost unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului, si unul dintre foarte putinele cu bucatarie romaneasca boiereasca.

Au plecat de la Palatul Odeon, si zahanaua s-a impartit in doua: Zahana 33 Grill a ajuns in Piata Gemeni, in urma cu ceva timp, si de cateva saptamani s-a deschis si Zahana 33 Doamnei 21, in Centrul Vechi, chiar pe strada Doamnei, de unde si extensia de nume.

Cred ca primul restaurant care s-a deschis pe strada Doamnei la numarul 21 a fost unul italienesc, Gallienus, aparut cu mult fast insa care nu a rezistat prea mult. Apoi stiu de un restaurant rusesc, la care am fost si am mancat destul de bine, dar si acela s-a dus. Cred ca s-a chemat chiar Doamnei 21 apoi, dupa care, acum trei saptamani, au ajuns cei de la Zahana 33.

Zahana 33 are parterul si un subsol foarte mare si spectaculos, cu bolte din caramida, in care vor deschide in curand un club. La parter au doua saloane, unul mare, in fata, spre strada, si unul ceva mai mic, o extensie a primului, de fapt, mai in spate. Sunt bine amenajate, au adus o parte din mobilierul si decorurile de la Palatul Odeon, intr-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier vechi, masiv, culori inchise, englezesti, mult lemn si panzeturi grele.

In spate au o terasa de curte interioara, bine amenajata, cocheta, umbrita de un cires batran, cu o forma neregulata si pe niveluri diferite, cu separeuri si cotloane. Se vad cupolele Bisercii Ruse de pe terasa, e chiar in spatele ei, o imagine de carte postala. Si gradina e tot retro, cu plante, decoruri vintage, cu niste felinare de strada de efect.

Au pastrat o buna parte din meniul de la Zahana 33 de pe cand erau la Palatul Odeon, dar il vor schimba din toamna. Au cautat sa pastreze si un meniu de zahana, ca sa nu isi tradeze cu totul numele, insa l-au adaugat si cu mancaruri romanesti mai sofisticate, unele chiar din bucataria boiereasca. Oricum, cand erau la Palatul Odeon isi propusesera sa faca o infuzie consistenta de creativitate in bucataria romaneasca, si au si reusit, intr-o foarte mare masura.

Noi am ajuns foarte repede de la deschidere la Zahana 33 din Doamnei 21, erau inca in perioada de finalizare a conceptului si de punere a bucatariei pe viteza de croaziera, dar mancarea a fost destul de buna. Noul chef, cel din poza, a trebuit sa preia din mers un meniu pe care nu el il facuse, si sa isi adapteze si el stilul la acesta, ceea ce nu e tocmai simplu. Insa i-a iesit destul de bine.

Am avut o crema de branza cu fructe confiate, originala si foarte buna, o terina de porc bine facuta, si aceasta, si cu bucati consistente de carne adevarata; si rinichii i-au iesit foarte bine, facuti exact atat cat trebuie, cat sa ramana fragezi. Doar spanacul pasat nu a fost cine stie ce, insa pe acela e greu sa-l nimeresti dupa gustul fiecaruia. Noua ni s-a parut ca avea prea putin usturoi, pe cand bucatarul se temea ca are prea mult, pentru ca alti lienti asa i-au spus. Si desertul a fost foarte bun si mai putin obisnuit, o mousse au chocolat intarita, taiata in felie.
Preturile sunt rezonabile, cu 100 de lei poti manca destul de bine. Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner atent si pus pe treaba, si cred ca asa e tot timpul nu doar cu mine, pentru ca ma cunostea si stia ca sunt si prieten cu patronul zahanalei, in plus.

Zahana 33 din Doamnei 21 e, asadar, unul dintre restaurantele cu specific romanesc larg bune ale Centrului Vechi si chiar ale Bucurestiului, in care aproape toate care isi pun eticheta de traditionale romanesti se rezuma la sarmale, zacusca, fasole batuta si gratar de una sau de alta. Sper sa le mearga bine in Centrul Istoric, ca sa ia si altii exemplu de la ei si sa isi mai puna mintea la contributie, fiindca nu putem face doar tochitura si ciulama cu cate produse avem in tara asta… (GB – iunie 2017)

Zahana 33 Doamnei 21 - restaurant traditional romanesc in Centrul Vechi

 

Data actualizarii: 18/11/2019

Zahana 33 Doamnei 21  - Str. Doamnei, nr. 21 (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close