Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti ...

Norocul cu copiii buni pentru Angelica Ilie de la Pata Negra Am...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipster CPWHF inseamna Coffe...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

8 comentarii

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

1 comentarii

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

11 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

1 comentarii

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am...

1 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

4 comentarii

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

1 comentarii

NOUA este un restaurant cu bucatarie fina si creativa romaneasca situa...

Afiseaza
comentarii

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit…

M-am intors la Zen Garden ca sa vad gradina, in primul rand, fiindca o stiam de la restaurantele de dinainte. Am regsit-o frumoasa, insa mult prea acoperita, au o mare pergola rigida, acoperis compact, care ia o mare parte din farmecul acelei mari gradini a Bucurestiului vechi. Au mai salvat atmosfera cu cateva fantani cu apa curgatoare. In rest, meniul de la Zen Garden e ceva mai original decat al altor restaurante chinezesti, mancarea gatita si prezentata mai atent. Zen Garden ramane, asadar, cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti in clasamentele noastre. (GB – august 2018)

Cel mai bun si mai frumos restaurant chinezesc de pana acum

Zen Garden e noul locatar al casei si al impresionantei gradini de pe strada Silvestru, din vara lui 2017, dupa ce a plecat de acolo, dupa multi ani, un alt restaurant chinezesc, Orasul Interzis, mutat tot in apropiere.

Partea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la biblioteca.

Casa veche a noului Zen Garden e mica, are trei sali mici la parter si una mai mare la mansarda, e renovata si decorata destul de bine, cu flori si plante. Singurul lucru deranjant acolo au fost fetele de masa care ajungeau pana pe podea, de te faceau sa te simti vinovat cand calcai pe ele, daca nu bagai de seama, sau pe care erai obligat sa le tii in poala cat mancai, gandindu-te si ca au calcat altii pe ele mai inainte…

Nu mai era deschisa gradina in ultima zi din octombrie cand am ajuns eu, desigur, insa o cunosc, o stiu de la restaurantele de dinaintea lor. E o gradina de o marime si frumusete rare pentru centrul Bucurestiului, va fi atractia su USP-ul lui Zen Garden din primavara si pana toamna tarziu, fara indoiala. Si vad ca au pus-o sii in numele restaurantului, ca sa fie lucruruile clare.

Meniul e lung la Zen Garden, cu mancarurile cunoscute si cateva mai rar intalnite la alte restaurante chinezesti. Si au fost une toate cate au ajuns pe masa mea: supa de porumb, porcul dulce – acrisor, pachetelele de primavara, orezul.

Si serviciul a fost bun, rapid, natural, cu o sefa de sala, managerita sau chiar patroana, ce o fi fost ea, foarte placuta. Preturile rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine.

Nu am ajuns in multe restaurante chinezesti de cand am reinceput evaluarile aici, pe Restocracy, insa dintre cele pe care le cunosc, Zen Garden mi se pare ca are cea mai buna mancare, mai atent facuta, e cel mai bine amenajat, sunt atenti la detalii si se straduiesc sa faca lucrurile cat mai bine. Nici ceilalti oameni pe care i-am intrebat nu au gasit un restaurant chinezesc mai bun decat Zen Garden in memoria lor recenta, asa ca sunt toate sansele sa ajung in curand la concluzia ca pot sa-l declar pe locul I in categoria sa. Si daca vor scurta fetele acelea de masa, voi ajunge din nou la ei in curand. Daca nu, voi astepta vara, sper sa nu le mute pe terasa… (GB – octombrie 2017)

Saloanele Zen Garden

Terasa Zen Garden

Zen Garden, restaurant chinezesc cu terasa in Bucuresti, pe Silvestru

Zen Garden, restaurant chinezesc in Bucuresti

Data actualizarii: 11/08/2019

ZEN Garden  - Str. Silvestru, nr. 3

  • Anonim :

    Am fost cu 3 colegi chinezi cadmre au si vorbit cu bucatarul Li. Rezultatul a fost ca am macat feluri care au fost apreciate ca fiind aproape identice cu felurile similare din Shanghai. Serviciul ezitant la inceput ca apoi sa fie asa cum trebuie. Abianta deosebita, as fi apreciat muzica chinezeasca.