Restaurantele Restocracy cu bucatarie chinezeasca

Ord. dupa

Cel mai bun si mai frumos restaurant chinezesc de pana acumZen Gar...

1052 vizite

Un restaurant chinezesc cu mancare buna, curat si corect.Nan Jing,...

645 vizite

Mancare chinezeasca sub iedera, langa o mare casa...PengYou e un m...

271 vizite

Fosta vedeta a restaurantelor chinezesti din Bucuresti, care incearca ...

377 vizite

Mancare cu zaharHong Kong e un mic restaurant chinezesc pe Calea G...

469 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancareaPeking Duck e un restaur...

231 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cel mai bun si mai frumos restaurant chinezesc de pana acum

Zen Garden e noul locatar al casei si al impresionantei gradini de pe strada Silvestru, din vara lui 2017, dupa ce a plecat de acolo, dupa multi ani, un alt restaurant chinezesc, Orasul Interzis, mutat tot in apropiere.

Partea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copcai batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la biblioteca.

Casa veche a noului Zen Garden e mica, are trei sali mici la parter si una mai mare la mansarda, e renovata si decorata destul de bine, cu flori si plante. Singurul lucru deranjant acolo au fost fetele de masa care ajungeau pana pe podea, de te faceau sa te simti vinovat cand calcai pe ele, daca nu bagai de seama, sau pe care erai obligat sa le tii in poala cat mancai, gandindu-te si ca au calcat altii pe ele mai inainte…

Nu mai era deschisa gradina in ultima zi din octombrie cand am ajuns eu, desigur, insa o cunosc, o stiu de la restaurantele de dinaintea lor. E o gradina de o marime si frumusete rare pentru centrul Bucurestiului, va fi atractia su USP-ul lui Zen Garden din primavara si pana toamna tarziu, fara indoiala. Si vad ca au pus-o sii in numele restaurantului, ca sa fie lucruruile clare.

Meniul e lung la Zen Garden, cu mancarurile cunoscute si cateva mai rar intalnite la alte restaurante chinezesti. Si au fost une toate cate au ajuns pe masa mea: supa de porumb, porcul dulce – acrisor, pachetelele de primavara, orezul.

Si serviciul a fost bun, rapid, natural, cu o sefa de sala, managerita sau chiar patroana, ce o fi fost ea, foarte placuta. Preturile rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine.

Nu am ajuns in multe restaurante chinezesti de cand am reinceput evaluarile aici, pe Restocracy, insa dintre cele pe care le cunosc, Zen Garden mi se pare ca are cea mai buna mancare, mai atent facuta, e cel mai bine amenajat, sunt atenti la detalii si se straduiesc sa faca lucrurile cat mai bine. Nici ceilalti oameni pe care i-am intrebat nu au gasit un restaurant chinezesc mai bun decat Zen Garden in memoria lor recenta, asa ca sunt toate sansele sa ajung in curand la concluzia ca pot sa-l declar pe locul I in categoria sa. Si daca vor scurta fetele acelea de masa, voi ajunge din nou la ei in curand. Daca nu, voi astepta vara, sper sa nu le mute pe terasa… (GB – octombrie 2017)

Zen Garden

Save

Save

Save

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

ZEN Garden

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.