Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12385 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4131 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1421 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3392 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1149 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13903 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1622 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

715 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5269 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3755 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9405 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

820 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2308 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2184 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3364 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

970 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6237 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3511 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1406 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3523 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2155 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7200 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6044 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4898 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1436 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1749 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2555 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1130 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2441 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

676 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2053 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1377 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6339 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8586 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5117 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4096 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7269 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4983 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2093 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3147 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

588 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6138 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2236 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

808 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3634 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2496 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna de coada…

Pisica Luna

Mezzaluna de Laura a fost inchis o vreme in 2019, cand fostii proprietari au abandonat fiindca nu mai gaseau angajati. Acum se pare ca restaurantul a fost preluat de catre altii, care l-au redeschis de curand si au pastrat doar prima parte a numelui, Mezzaluna.

Am vazut si o reamenajare in interior, arata destul de bine. Terasa e la fel, e comoda si functionala, nimic special de spus despre ea. Am vazut si o pisica frumoasa, mi-au spus ca o cheama Luna.

Cat priveste mancarea, Mezzaluna continua conceptul simplist al celor de dinainte: bucatarie italiana clasica, traditionala, felurile cunoscute de trattoria, mancare relativ simpla, in general. Am luat creveti cu sos de unt si nu am avut inspiratia sa intreb daca sunt curatati. Nu credeam ca vor pune creveti cu solzi in sos, ca sa-i cauti cu strecuratoarea – de solzi vorbesc acum. Dar au facut-o… Crevetii au fost mari si buni, insa noroc ca sosul a fost foarte prost si nu a mai trebuit sa am grija ca sunt solzi prin el. Pastele cu somon si creveti au fost normale, cum sunt peste aproape peste tot in Bucuresti. Iar un file de lup de mare a fost bunicel, dar deloc rumenit in tigaie. Piureul de alaturi a fost asa si asa, la fel si spanacul prea batran si sosul de ardei, care era un fel de bulion.

Serviciul a fost foarte lent, insa chelnerita extrem de agreabila. Clienti erau pe terasa, ca sa profite de ultimele zile cu soare. Preturile normale.

Mezzaluna e un restaurant cu specific italian traditional obisnuit, o trattoria. E bine ca nu e scump. E un restaurant pentru cei care lucreaza sau locuiesc in apropiere, mai ales ca sunt putine restaurante bune in zona. E pentru oameni care vin, mananca si pleaca, greu de imaginat ca vin multi pentru vreun deliciu gastronomic bine ascuns. Or, daca asa este, e greu de inteles de ce noii patroni nu se gandesc sa faca un meniu care sa permita o rotatie mai mare. Noi am stat o ora si jumatate pentru o masa de pranz banala, cand ar fi trebui ca cel putin jumatate din acest timp sa fie la birou, pentru lucruri mai importante, nu sa stau sa ma joc cu pisica Luna… (GB – octombrie 2019)

Marketing bun la Mezzaluna de Laura. Sa vedem cat o sa tina…

Modelul clasic de restaurant, inclusiv in civilizatia occidentala, careia ii apartinem, de acum, este cel familial, in care unul gateste, celalalt se ocupa de clienti si de celelalte treburi, copilul mai ajuta si el pe acolo, dupa ce vine de la scoala. In Romania comunistii l-au eliminat brusc si complet, iar revenirea la acest common sense se face mult mai lent decat isi imagine toata lumea.

Si eu am incurajat aceste initiative, si le promovez cat pot de tare, ma bucur de fiecare data cand vad ca un bucatar isi deschide restaurantul sau, iar cand o familie intreaga face asta ma bucur si mai tare.

Mezzaluna di Laura mi-a facut aceasta bucurie cand i-am vazut pe Calea Dorobantilor, si mi-a placut si mai mult romantismul domnului Florin, titularul posturilor de cap de familie si de bucatar, care a dedicat aceasta realizare femeii sale, Laura. Marketingul e bun, au scos asta bine in evidenta, au scris despre cei doi copii minunati ai lor, adica exact cum trebuia facut.

Florin si Laura au preluat bucatica din parterul unui bloc mare de pe Calea Dorobantilor, intre Perla si ASE, de la Marco, un spaniol care a avut un restaurant cu mancare buna acolo, pana de curand, si i-au spus Ristorante italiano Mezzaluna di Laura, cu subtitlul Una cucina tipica italiana. Acest „tipica” mi-a sunat bine la inceput, insa mai incolo am realizat ca trebuia sa inteleg altceva din … (citeste tot)

Salonul si terasa Mezzaluna
Din nou despre micile restaurante de familie

Modelul clasic de restaurant, inclusiv in civilizatia occidentala, careia ii apartinem, de acum, este cel familial, in care unul gateste, celalalt se ocupa de clienti si de celelalte treburi, copilul ...

Data actualizarii: 29/10/2019

Mezzaluna  - Calea Dorobantilor, nr. 63

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close