Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8068 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4943 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11020 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10518 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9671 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5076 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8517 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1128 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2677 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4755 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17260 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2570 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5352 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3542 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18812 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1026 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2283 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1869 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4475 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3958 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3645 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de sus…

Danieli e restaurantul hotelului de 5* Marshal Garden, de pe Calea Dorobantilor, intre ASE si Perla. E un restaurant mare, foarte mare, chiar, facut pentru evenimente, in primul rand. E la etajul al cincilea, au si o terasa frumoasa, la acelasi nivel, care da spre Calea Dorobantilor, si au una si pe acoperisul hotelului, cu o priveliste panoramica spectaculoasa, am auzit.

Restaurantul Danieli are o amenajare cam neinspirata, zic eu, facuta de un arhitect fara talent. O fi fost ea OK la inceput, insa timpul trece repede si gusturile se schimba atat de mult incat risti sa trebuiasca sa bagi din nou mana in buzunar mai devreme decat ti-ai planificat.

Inainte sa construiasca hotelul acesta, Marshal Garden, domnul Ion Antonescu („Maresalul” – de aici si numele agentiei lui de turism si al hotelului) a avut (si are inca, presupun) un hotel mai mic pe Emanoil Bacaloglu (pe la Batistei) – un cunoscut fost „hotel al partidului” – cu acelasi nume, Hotel Marshal.

Acolo, la Hotel Marshal din Batistei, au avut (si poate il au si acum) un restaurant care ajunsese sa capete ceva faima, mai ales ca are si o gradina frumoasa. Am fost de mai multe ori, mereu plin, mancare buna pentru vremurile acelea.

Cred ca domnul Antonescu i-a adus la Marshal Garden pe bucatarii de dincolo, fara sa stie ca gusturile bucurestenilor s-au schimbat atat de mult in cativa ani. Poate ca are o legatuta afectiva cu ei, sau poate ca e altceva la mijloc, insa bucatarii aceia par sa-si fi epuizat deja toate resursele si sa-si si pierdut suflul. Nimic original in meniu, nimic original in farfurie, mancare considerata obisnuita chiar si de catre cei cu mai putine pretentii.

Nu ne-au dat amuse bouche. Am asteptat mai mult de jumatate de ceas sa ajunga primul fel, desi eram cam singuri in restaurant. Vita pe piatra incinsa a fost buna, pestele banal, la fel si legumele si salata.

Cred ca restaurantul Danieli de la Marshal Garden traieste aproape exclusiv din evenimente si din ce mai mananca oaspetii hotelului, pentru ca imi imaginez cu greu de ce s-ar duce cineva pana acolo pentru o astfel de mancare. Pentru privelistea panoramica da, merita mers, desigur. Totusi, nici cu privelistea nu e atat de simplu pe cat pare: au pereti de sticla la Danieli, pe doua laturi ale hotelului, prin care ai putea vedea multe frumuseti ale Bucurestiului vechi, pe care nu ai de unde sa le vezi altfel, nefiind multe blocuri inalte in zona in care sa ai acees. Totusi, cei de la Danieli au perdele la geamuri, ca sa nu mai vezi mare lucru… (GB – noiembrie 2017)

Hotelul Marshal Garden de pe Calea Dorobantilor, cu restaurantul Danieli

Data actualizarii: 10/10/2018

Danieli