Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanți este un fast-food cu autoservire

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

O lume aparte... Club Floreasca e unul dintre putinele restaurante ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Afiseaza

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de sus…

Danieli e restaurantul hotelului de 5* Marshal Garden, de pe Calea Dorobantilor, intre ASE si Perla. E un restaurant mare, foarte mare, chiar, facut pentru evenimente, in primul rand. E la etajul al cincilea, au si o terasa frumoasa, la acelasi nivel, care da spre Calea Dorobantilor, si au una si pe acoperisul hotelului, cu o priveliste panoramica spectaculoasa, am auzit.

Restaurantul Danieli are o amenajare cam neinspirata, zic eu, facuta de un arhitect fara talent. O fi fost ea OK la inceput, insa timpul trece repede si gusturile se schimba atat de mult incat risti sa trebuiasca sa bagi din nou mana in buzunar mai devreme decat ti-ai planificat.

Inainte sa construiasca hotelul acesta, Marshal Garden, domnul Ion Antonescu („Maresalul” – de aici si numele agentiei lui de turism si al hotelului) a avut (si are inca, presupun) un hotel mai mic pe Emanoil Bacaloglu (pe la Batistei) – un cunoscut fost „hotel al partidului” – cu acelasi nume, Hotel Marshal.

Acolo, la Hotel Marshal din Batistei, au avut (si poate il au si acum) un restaurant care ajunsese sa capete ceva faima, mai ales ca are si o gradina frumoasa. Am fost de mai multe ori, mereu plin, mancare buna pentru vremurile acelea.

Cred ca domnul Antonescu i-a adus la Marshal Garden pe bucatarii de dincolo, fara sa stie ca gusturile bucurestenilor s-au schimbat atat de mult in cativa ani. Poate ca are o legatuta afectiva cu ei, sau poate ca e altceva la mijloc, insa bucatarii aceia par sa-si fi epuizat deja toate resursele si sa-si si pierdut suflul. Nimic original in meniu, nimic original in farfurie, mancare considerata obisnuita chiar si de catre cei cu mai putine pretentii.

Nu ne-au dat amuse bouche. Am asteptat mai mult de jumatate de ceas sa ajunga primul fel, desi eram cam singuri in restaurant. Vita pe piatra incinsa a fost buna, pestele banal, la fel si legumele si salata.

Cred ca restaurantul Danieli de la Marshal Garden traieste aproape exclusiv din evenimente si din ce mai mananca oaspetii hotelului, pentru ca imi imaginez cu greu de ce s-ar duce cineva pana acolo pentru o astfel de mancare. Pentru privelistea panoramica da, merita mers, desigur. Totusi, nici cu privelistea nu e atat de simplu pe cat pare: au pereti de sticla la Danieli, pe doua laturi ale hotelului, prin care ai putea vedea multe frumuseti ale Bucurestiului vechi, pe care nu ai de unde sa le vezi altfel, nefiind multe blocuri inalte in zona in care sa ai acees. Totusi, cei de la Danieli au perdele la geamuri, ca sa nu mai vezi mare lucru… (GB – noiembrie 2017)

Hotelul Marshal Garden de pe Calea Dorobantilor, cu restaurantul Danieli

Data actualizarii: 10/10/2018

Danieli