Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului Așadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu de caz în manualele de management pentru industria lor. E mereu plin, și e destul de semnificativ că de fiecare dată când ajung acolo văd cum intră clienții în grupuri – unele foarte mari – și se așază social, unind mesele între ele, câteodată destul de multe. Mai mult, majoritatea sunt cunoscuți personalului, care îi salută pe nume și se poartă foarte degajat cu ei, așa cum faci cu prieteni sau cunoștințe vechi.

Foarte mulți vin cu familia, văd adesea și câte trei generații la aceeași masă. Dar mai ales vin cu copii! Cu mulți copii, chiar, care sunt foarte bine primiți în restaurant. Am mers zilele trecute și noi cu 4 bucăți la Sardin (ai noștri și ai lui Daniel și Danielei), și am numărat alți 28, deci în total 32 de copii! Faceți singuri calculele cu ce era acolo dacă socotiți și părinții aferenți și bonele din dotare… 😊

Despre mâncarea de la Sardin am scris adesea, e bună și foarte bună, iar unele mâncăruri sunt excelente. Nu sunt rețete sofisticate, Chef Dani Prodan nu e cel mai mare meșter în plating, în făcut zorzoane în farfurie, însă are liber la portofel și la cardul de credit să cumpere cele mai bune produse și ingrediente de pe piață și din străinătate. Ca să nu mai spun că au propria lor grădină de legume la țară, departe de eșapamentele bucureștene. Și nu e una mică deloc! Chiar am scris un articol despre ea, o să-l public și pe acela în zilele care urmează.

Or, toate aceste produse, ingrediente și legume din propria ogradă fac o diferență în farfurie, pe care clienții o simt imediat, și îi face să revină. Sigur, revin cei din cartier, fiindcă, din păcate pentru ei, sunt foarte puține restaurante bune pe o roată mare împrejur. Dar am întâlnit și cunoscuți despre care știu bine unde stau, și deloc aproape… (George Butunoiu – aprilie 2023)

Data actualizarii: 20/04/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close