Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

2 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-WineU...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Afiseaza
comentarii

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu de caz în manualele de management pentru industria lor. E mereu plin, și e destul de semnificativ că de fiecare dată când ajung acolo văd cum intră clienții în grupuri – unele foarte mari – și se așază social, unind mesele între ele, câteodată destul de multe. Mai mult, majoritatea sunt cunoscuți personalului, care îi salută pe nume și se poartă foarte degajat cu ei, așa cum faci cu prieteni sau cunoștințe vechi.

Foarte mulți vin cu familia, văd adesea și câte trei generații la aceeași masă. Dar mai ales vin cu copii! Cu mulți copii, chiar, care sunt foarte bine primiți în restaurant. Am mers zilele trecute și noi cu 4 bucăți la Sardin (ai noștri și ai lui Daniel și Danielei), și am numărat alți 28, deci în total 32 de copii! Faceți singuri calculele cu ce era acolo dacă socotiți și părinții aferenți și bonele din dotare… 😊

Despre mâncarea de la Sardin am scris adesea, e bună și foarte bună, iar unele mâncăruri sunt excelente. Nu sunt rețete sofisticate, Chef Dani Prodan nu e cel mai mare meșter în plating, în făcut zorzoane în farfurie, însă are liber la portofel și la cardul de credit să cumpere cele mai bune produse și ingrediente de pe piață și din străinătate. Ca să nu mai spun că au propria lor grădină de legume la țară, departe de eșapamentele bucureștene. Și nu e una mică deloc! Chiar am scris un articol despre ea, o să-l public și pe acela în zilele care urmează.

Or, toate aceste produse, ingrediente și legume din propria ogradă fac o diferență în farfurie, pe care clienții o simt imediat, și îi face să revină. Sigur, revin cei din cartier, fiindcă, din păcate pentru ei, sunt foarte puține restaurante bune pe o roată mare împrejur. Dar am întâlnit și cunoscuți despre care știu bine unde stau, și deloc aproape… (George Butunoiu – aprilie 2023)

Data actualizarii: 20/04/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close