Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu

Nicoresti, restaurant romanesc popular pe strada Toamnei in BucurestiNicoresti e un restaurant batran al Bucurestiului, chiar cu o anumita faima pe vremea comunistilor, dar si o vreme dupa. Specific traditional romanesc, desigur, dupa cum clar numele o sugereaza.

Sunt la parterul unei cladiri vechi din Bucurestiul de alta data si cu mult farmec al strazilor Toamnei, unde se termina Maria Rosetti si incepe Popa Petre. Foarte aproape de junele SARA, alt restaurant cunoscut al locurilor. Au un salon de marime medie pe coltul cladirii, spre strada, si am mai vazut un salon alaturi, intr-o extensie a cladirii ce pare ulterior facuta, un fel de terasa inchisa ermetic.

Nicoresti e un restaurant conservator din toate punctele de vedere. Fara de mirare, fiindca e mostenit din tata in fiu, fiu care pare sa vrea sa-i aduca o multumire parintelui, pastrandu-l cat mai apropiat de ceea ce era in vremurile lui cele mai bune. Salonul e bine amenajat, culori calde, intense, multe tablouri pe pereti, lampi cu lumina placuta, o pianina intr-o parte, tot mobilierul din lemn masiv.

Meniul e lung, toata mancarurile romanesti populare, de la cele traditionale si pana la bucatarie urbana, cea de zi cu zi. Am primit o ciorba de fasole destul de buna, o farfurie cu trei carnuri fripte, de berbec, pui si porc, o recomandare facuta de un chelner grabit, doar ca sa scape de mine. Au fost destul de bune si acestea, totusi, mai ales ca am avut inspiratia sa cer si manaliga si mujdei, care usturoi a fost chiar foarte bun.

Serviciul impersonal, fara chef, grabit, dar cu jumatatea de scuza ca era multa lume in restaurant, duminica la pranz. Cei mai multi care pareau sa fi cunoscut restaurantul Nicoresti inca de pe vremea cand era faimos, dar si perechi mai tinere, cu copii. Preturile moderate, ceva mai mici decat la restaurantele cu mai multe pretentii din centru, insa nu si cu mancare mai buna.

Nicoresti e un restaurant de cartier corect, de succes, apreciat de cei din jurul lui. Presupun ca va fi preluat si de catre nepoti, care nu se vor grabi sa-i schimbe infatisarea si meniul… (GB – decembrie 2018)

Nicoresti, restaurant romanesc popular pe strada Toamnei in Bucuresti

Data actualizarii: 29/08/2019

Nicoresti  - Str. Toamnei, nr. 13

  • Vali :

    Nu recomand , un local jegos, mâncare proasta, ceri gulaș și ți se aduce ciorbă de fasole, multă grăsime și multe resturi rămase de la mese, așa am văzut, clătite reîncălzite si gumate! Din 3 feluri de mâncare nu am reușit să mâncăm nimic!

  • Vali B :

    NU RECOMAND! Antreurile reci, vechi, scoase din conserve cred, băuturile la pet de 0,5 de plastic, chifteluțele păreau rămase de la o nuntă reci tari , mamancarea grasă , de proasta calitate, am cerut un gulaș și mi s-a adus i ciorbă de fasole în pâine plină de șorici fierți și păreau resturi de carne rămase de la mese anterioare, am cerut explicații de la ospătar și mi s-a spus ca este rețeta originală ungurească ! Domnilor gulaș se face cu carne de vițel, nu cu fasole ci cu cartofi. Soția a cerut un cotlet de porc care a venit crud și plin de sânge , s-a dus pe grătar înapoi și a revenit carbonizat! La final a cerut o porție de clătite, dulceață de cea mai proasta calitate și foaia de clătită efectiv gumata nu știu cum au reușit , probabil băgată la microunde nu pot să înțeleg , dar nu putea fi mestecată! Mă feresc pe viitor de acest local, locul este acceptabil, curățenie 7 din 10 .mai există o posibilitate , bucătarul sabotează patronul și îți bate efectiv pl de mâncare!

  • ElenaCatana :

    Am descoperit de curând acest restaurant,la invitația unei bune prietene ,o doamnă cunoscătoare de restaurante ,precum și de cultură.M-a cucerit în mod plăcut pentru atmosfera de interior și mâncarea foarte bună.Servirea a fost promtă.
    Recomand!

  • Hildegard :

    Cel mai jegos loc pe care l-am vazut in Bucuresti. Un local comunist slinos , cu mobilier si finisaje de acum 50 de ani , cu perdele model oribil nespalate tot de atunci. Mancare proasta, grasa, reincalzita, antreurile cumparate de la hipermarket si puse in farfurie. Frig si intuneric !

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close