Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

Afiseaza
comentarii

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinoteca – toate acestea formeaza numele unui ceva ce abia s-a deschis in Bucuresti, de cateva zile, in spatiul pe care Le Manoir il are chiar langa Atheneul Roman. E tot al lor, din cate am auzit, adica al lui Cristian Preotu si al unui asociat al lui, cei care au si acum cel mai bun restaurant din Bucuresti, Le Bistrot Francais, in cladirea alaturata.

In camaruta aceea, chiar in fata casei de bilete a Atheneului, au mai fost niste incercari de gastronomie fina de-a lungul timpului, un Champagne & caviar bar, si poate si altceva, dar nu mai tin eu minte.

E o camaruta mica, frumos amenajata, in care au pus cateva mese inalte, de bar, cu scaune inguste, in care prietenul meu, baritonul, nu a reusit sa intre. Noroc ca erau si unele doar cu spatar, fara cotiere, ca a reusit sa se aseze, in sfarsit.

La Vinuri pare sa fie un frumos bistrou de degustare de produse traditionale romanesti, cu pozitionare mai spre bucataria romaneasca boiereasca, ceva mai fina, decat spre cea traditionala taraneasca. Meniul se vede in poza. Nu va lasati amagiti de numerele mici din dreptul fiecarui fel, fiindca si portiile sunt minuscule.

Noi am gustat din multe, mai ales ca meniul acela de degustare, de 75 de lei (dupa care mi-a parut putin rau, ca sa fiu sincer), avea el singur 7 feluri. Cam 7 linguri din diverse, ca sa fiu mai precis. Vinetele si icrele au fost bune, biscuitii de mamaliga cu smantana nu prea (desi prietenului meu, baritonul, i s-au parut deliciosi – dar stiti cum e cu americanii, lor li se pare ca orice e bun… :)), fasolea batuta OK, vreo doua feluri de mezeluri, cu o neinspirata pasta de ardei nu, erau uscate si fara gust, salata de cartofi si salata boeuf asa si asa, sarmalutele calugaresti, facuta cu retetele arabesti, cred ca ar placea mai mult turcilor si libanezilor decat mie, iar deserturile, tortul de mere si gomboti au fost bune, asa cum sunt aproape toate deserturile. Si painea foarte buna – cel mai bun lucru de pe masa, de altfel.

Serviciul a fost bun, cu un chelner mai figurant decat era cazul, insa era tanar, vesel si arata foarte bine, asa ca a fost OK si cu el.

Cred ca a fost o idee buna asta, cu La Vinuri, sa faca in acel loc un (fel de) bistrou cu mancaruri romanesti, sunt multi turisti carora le va placea mult mai mult decat mie. Sunt sigur ca acesta va fi mai tentant decat Champagne & caviar barul. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 09/09/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close