Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului Așadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de TriumfDescoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mica extensie de bistrou, cum sunt multe in strainatate, in care poti sa-ti mai iei o supa, o salata sau un sandvici pentru un pranz rapid, cand nu ai alta solutie.

Insa Arc Bakery e chiar mai mult decat un bistrou, e aproape o „brasserie”, dupa clasificarea frantuzeasca, de la care se si revendica, de fapt. Sunt in cladirile COR (Comitetul Olimpic Roman) de la Arcul de Triumf, acolo unde e si un stadion, la parter. Au doua intrari, una prin baltile parcarii dinspre Manastirea Casin, insa cea principala e direct din Kiselev, trecand prin liziera de copaci.

Arc Bakery e al celor care au mai multe restaurante si cluburi in Bucuresti, Loft si Il Villagio fiind doua dintre ele. E un local mijlociu, cu un salon la parter, nu prea mare, dar inalt, in care au si galantarele cu painile si patiseria, si cu o masa sau doua si la subsol, unde sunt bucatariile si brutaria. Afara a o terasa mica, chiar printre copacii care incadreaza marele si maiestuosul bulevard, si una mai mare in curtea interioara a complexului, aceea mai putin placuta.

Amenajarea e cea pe care incepi deja sa o ghicesti de-acum, cand auzi despre un nou local, sau despre renovarea completa a vreunuia mai vechi. E moda zilei, fara indoiala. Arata foarte bine acest concept, fara indoiala, insa incepe oarecum sa fie sufocat de propriul succes.

Am dat la Arc Bakery de un om hiperactiv si foarte pasionat de mancare, brutarie, patiserie si restaurante, in general, cred ca e managerul locului. A tinut sa-mi arate cum fac ei painea si mancarea, cate retete de paine au si cat le lasa la dospit cu maia, si cate si mai cate. Mi-a placut de el.

Meniul e bine facut la Arc Bakery, daca socotim ca e bine ceea ce se face de sute de ani in Franta si in partea aceea de lume cand vine vorba despre mancare si despre mancat in oras. Au supe, salate, sandviciuri, paste, ceva peste. Destul de bune toate cele pe care le-am luat – ce se vede in poze. Mancare luata in serios, muncita in bucatarie. Si cafeaua foarte buna, sa nu uit sa zic si despre ea…

Clienti erau destui la Arc Bakery, unii pareau sa vina direct din birourile COR sau de pe terenurile din jur – o lume distincta a lor, cu markerii sociali bine conturati. Serviciul a fost bun, foarte personal si dezinvolt, dupa cum am spus. Preturile normale pentru ambianta descrisa si pentru ce am avut in farfurie.

Arc Bakery fac si livrari de paine si patiserie. Ca restaurant, e unul dintre locurile in care se mananca cel mai bine in zona, pe o raza destul de mare in jurul Arcului de Triumf, chiar daca e doar un bistrou sau o mica brasserie, daca vreti sa-i spuneti asa. Pentru cei care se plimba prin marele parc Herastrau, mai ales, in partea lui dinspre Kiselev, e de tinut minte, fara indoiala. (GB – iunie 2018)

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

 

ARC Bakery

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mic...

Data actualizarii: 30/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close