Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de TriumfDescoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mica extensie de bistrou, cum sunt multe in strainatate, in care poti sa-ti mai iei o supa, o salata sau un sandvici pentru un pranz rapid, cand nu ai alta solutie.

Insa Arc Bakery e chiar mai mult decat un bistrou, e aproape o „brasserie”, dupa clasificarea frantuzeasca, de la care se si revendica, de fapt. Sunt in cladirile COR (Comitetul Olimpic Roman) de la Arcul de Triumf, acolo unde e si un stadion, la parter. Au doua intrari, una prin baltile parcarii dinspre Manastirea Casin, insa cea principala e direct din Kiselev, trecand prin liziera de copaci.

Arc Bakery e al celor care au mai multe restaurante si cluburi in Bucuresti, Loft si Il Villagio fiind doua dintre ele. E un local mijlociu, cu un salon la parter, nu prea mare, dar inalt, in care au si galantarele cu painile si patiseria, si cu o masa sau doua si la subsol, unde sunt bucatariile si brutaria. Afara a o terasa mica, chiar printre copacii care incadreaza marele si maiestuosul bulevard, si una mai mare in curtea interioara a complexului, aceea mai putin placuta.

Amenajarea e cea pe care incepi deja sa o ghicesti de-acum, cand auzi despre un nou local, sau despre renovarea completa a vreunuia mai vechi. E moda zilei, fara indoiala. Arata foarte bine acest concept, fara indoiala, insa incepe oarecum sa fie sufocat de propriul succes.

Am dat la Arc Bakery de un om hiperactiv si foarte pasionat de mancare, brutarie, patiserie si restaurante, in general, cred ca e managerul locului. A tinut sa-mi arate cum fac ei painea si mancarea, cate retete de paine au si cat le lasa la dospit cu maia, si cate si mai cate. Mi-a placut de el.

Meniul e bine facut la Arc Bakery, daca socotim ca e bine ceea ce se face de sute de ani in Franta si in partea aceea de lume cand vine vorba despre mancare si despre mancat in oras. Au supe, salate, sandviciuri, paste, ceva peste. Destul de bune toate cele pe care le-am luat – ce se vede in poze. Mancare luata in serios, muncita in bucatarie. Si cafeaua foarte buna, sa nu uit sa zic si despre ea…

Clienti erau destui la Arc Bakery, unii pareau sa vina direct din birourile COR sau de pe terenurile din jur – o lume distincta a lor, cu markerii sociali bine conturati. Serviciul a fost bun, foarte personal si dezinvolt, dupa cum am spus. Preturile normale pentru ambianta descrisa si pentru ce am avut in farfurie.

Arc Bakery fac si livrari de paine si patiserie. Ca restaurant, e unul dintre locurile in care se mananca cel mai bine in zona, pe o raza destul de mare in jurul Arcului de Triumf, chiar daca e doar un bistrou sau o mica brasserie, daca vreti sa-i spuneti asa. Pentru cei care se plimba prin marele parc Herastrau, mai ales, in partea lui dinspre Kiselev, e de tinut minte, fara indoiala. (GB – iunie 2018)

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

 

ARC Bakery

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mic...

Data actualizarii: 30/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close