Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de TriumfDescoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mica extensie de bistrou, cum sunt multe in strainatate, in care poti sa-ti mai iei o supa, o salata sau un sandvici pentru un pranz rapid, cand nu ai alta solutie.

Insa Arc Bakery e chiar mai mult decat un bistrou, e aproape o „brasserie”, dupa clasificarea frantuzeasca, de la care se si revendica, de fapt. Sunt in cladirile COR (Comitetul Olimpic Roman) de la Arcul de Triumf, acolo unde e si un stadion, la parter. Au doua intrari, una prin baltile parcarii dinspre Manastirea Casin, insa cea principala e direct din Kiselev, trecand prin liziera de copaci.

Arc Bakery e al celor care au mai multe restaurante si cluburi in Bucuresti, Loft si Il Villagio fiind doua dintre ele. E un local mijlociu, cu un salon la parter, nu prea mare, dar inalt, in care au si galantarele cu painile si patiseria, si cu o masa sau doua si la subsol, unde sunt bucatariile si brutaria. Afara a o terasa mica, chiar printre copacii care incadreaza marele si maiestuosul bulevard, si una mai mare in curtea interioara a complexului, aceea mai putin placuta.

Amenajarea e cea pe care incepi deja sa o ghicesti de-acum, cand auzi despre un nou local, sau despre renovarea completa a vreunuia mai vechi. E moda zilei, fara indoiala. Arata foarte bine acest concept, fara indoiala, insa incepe oarecum sa fie sufocat de propriul succes.

Am dat la Arc Bakery de un om hiperactiv si foarte pasionat de mancare, brutarie, patiserie si restaurante, in general, cred ca e managerul locului. A tinut sa-mi arate cum fac ei painea si mancarea, cate retete de paine au si cat le lasa la dospit cu maia, si cate si mai cate. Mi-a placut de el.

Meniul e bine facut la Arc Bakery, daca socotim ca e bine ceea ce se face de sute de ani in Franta si in partea aceea de lume cand vine vorba despre mancare si despre mancat in oras. Au supe, salate, sandviciuri, paste, ceva peste. Destul de bune toate cele pe care le-am luat – ce se vede in poze. Mancare luata in serios, muncita in bucatarie. Si cafeaua foarte buna, sa nu uit sa zic si despre ea…

Clienti erau destui la Arc Bakery, unii pareau sa vina direct din birourile COR sau de pe terenurile din jur – o lume distincta a lor, cu markerii sociali bine conturati. Serviciul a fost bun, foarte personal si dezinvolt, dupa cum am spus. Preturile normale pentru ambianta descrisa si pentru ce am avut in farfurie.

Arc Bakery fac si livrari de paine si patiserie. Ca restaurant, e unul dintre locurile in care se mananca cel mai bine in zona, pe o raza destul de mare in jurul Arcului de Triumf, chiar daca e doar un bistrou sau o mica brasserie, daca vreti sa-i spuneti asa. Pentru cei care se plimba prin marele parc Herastrau, mai ales, in partea lui dinspre Kiselev, e de tinut minte, fara indoiala. (GB – iunie 2018)

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

ARC Bakery, bistrou, patiserie si brutarie la Arcul de Triumf

 

ARC Bakery

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost una dintre surprizele placute ale sezonului. Auzisem de ei de mai multa vreme, insa crezusem ca e o brutarie – patiserie cu o mic...

Data actualizarii: 30/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close