Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Știați că JW Steakhouse Bucharest (din cadrul Marriott Grand Hotel)...

Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri p...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania Ediția aniver...

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

1 comentarii

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

Afiseaza
comentarii

Pița cu piept de rata de la Amalgam

Pița cu piept de rață la Amalgam (lady chef Tanta Nicola)

Domnul Alexandru Consulea, cel care are restaurantele Zexe, e unul dintre cei mai activi si mai cunoscuti creatori de bucatarie etnica. Si e interesant ca merge pe mai multe planuri: pe de o parte un cautator neobosit de documentatie privind originile bucatariei romanesti, dar si reconstructor al ei, si pe de alta parte creator de bucatarie urbana romaneasca moderna, cu produse si ingrediente preponderent locale. Cu propriile restaurante ca laboratoare, desigur, si noi, clientii, norocosi cobai. Printre multe altele, Dl Consulea a descoperit documente care arata ca pizza era deja “internalizata” pe piata gastronomica romaneasca inca de acum aproape 100 de ani, cu numele “pița”. Asa ca a considera pița o mancare romaneasca, printre multe altele, e ceva cat se poate de normal si natural. Ceea ce a si facut la noul sau restaurant Amalgam, unde a introdus o serie intreaga de pițe originale. Cel mai mult ne-au placut pița cu piept de rata si  cea cu branza de burduf… 🙂 (noiembrie 2019)

Pret meniu: 45 lei

Data actualizarii: 05/08/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close