Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Afiseaza

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sale

Diana Consulea & Ana ConsuleaBucataria romaneasca e in plina efervescenta creativa de reinventare, iar domnul Alexandru Consulea a fost mereu in primele randuri. Nu numai ca nu da semne de oboseala, ci dimpotriva, vine mereu cu idei noi. Si le mai si pune in practica…

De cateva zile a deschis un nou restaurant in care are tot ce-i trebuie ca sa experimenteze contributiile sale la Noua Bucatarie Urbana Romaneasca. Daca la Zexe a readus la viata Vechea Bucatarie Boiereasca, dupa retetele de pe vremuri, la Amalgam creeaza el o mare parte din retete. Nu e o bucatarie fina, cu tehnicile Haute Cuisine, insa e o bucatarie creativa si foarte dinamica. Cu ceva efort patriotic, o poti considera o bucatarie etnica, pentru ca Domnul Consulea se straduie sa foloseasca la maximum produsele si ingredientele crescute la noi, chiar daca trebuie sa bata un drum lung pentru a ajuge la ele. Spre diferenta de cele mai multe restaurante “traditionale romanesti”, in care singura traditie care a mai ramas sa fie respectata cu sfintenie e oprirea la primul supermarket iesit in cale.

Acest Amalgam e un restaurant mijlociu spre mic. Ar fi fost mediu ca intindere daca Domnul Consulea nu s-ar fi gandit sa sporeasca zestrea pentru cele doua fete ale sale, dandu-le fiecareia cate o bucatica din Amalgam: coltul de la strada mezinei, ca sa-si faca acolo o florarie Zexe, si o cofetarie Anei, cea mai marisoara si cu aplecare catre  gastronomie, in bucata de la intrare.

Localul arata bine, dar nu cine stie ce. Chiar si niste arhitecti foarte talentati cum sunt cei angajati de Domnul Consulea nu au putut scoate mai mult din parterul comercial al noii cladiri de birouri din Charles de Gaulle. Unde au fost cei de la Gallo Nero inainte, vreme de cativa ani.

Noua Bucatarie Urbana Romaneasca

La Amalgam gasiti pe unul dintre cei mai reprezentativi si avizati creatori de bucatarie, Noua Bucatarie Urbana Romaneasca. Meniul e mediu ca lungime, nici prea sarac, nici atat de lung incat sa ridici din sprancene. O parte dintre mancaruri sunt cele cunoscute, carora Domnul Consulea le-a mai adaugat cate o idee personala, a inversat niste ingrediente intre ele, si a iesit ceva foarte bun. Altele sunt inventate cu totul, chiar daca nu le-a dat nume noi si sofisticate, uneori caraghioase de-a binelea, cum e moda acum in restaurantele care vor sa iasa in evidenta cu orice pret. A vrut sa faca ceva nou, si a avut ambitia ca niciunul dintre felurile de mancare de la Zexe sa nu apara si in meniul de la Amalgam. I-a iesit bine.

O parte interesanta a meniului e cea cu pite. Cu pizza, adica, dar scrise cu “ț”, pentru ca Domnul Consulea a demonstrat documentar ca pița se facea in Romania si acum aproape o suta de ani, si era considerata o mancare romaneasca, printre celelalte. Asa ca la Amalgam gasesti niste pițe interesante. Cele cu piept de rata si cu urda, in special, au fost surprinzator de bune, dar si celelalte in egala masura, cu denumiri sugestive.

Noi am mancat mult…

pana nu am mai reusit sa ne ridicam de pe scaune. Am trecut aproape prin tot meniul, Daca aruncati o privire pe pagina alaturata, si pe poze si pe lista cu ce am mancat, veti intelege mai bine de ce. Toate au fost bune, fara o singura exceptie. De tinut minte mamaliga destructurata, saramura picanta de creveti si crevetii oltenesti cu praz. Pastele cu branza de burduf si unt de capra, excelente. Storceagul de morun si supa crema de porumb, indeosebi. Snitelul de cerb lopatar si cea mai gustoasa ceafa de Mangalita de care imi aduc aminte, porumbelul. Despre hamburgerul vegetarian nu a ghicit nimeni ca nu are carne in el, ne ziseseram ca l-au alintat doar astfel cand i-am vazut denunirea in meniu. Si nici paine nu are. Deserturile fara numar, luate direct din galantarul Anei de la intrare…

Preturile sunt marisoare, insa raportul calitate – pret se tine bine, mai ales pentru cea mai scumpa zona a Bucurestiului. Clienti multi, restaurantul plin inca din prima zi.

Domnul Consulea e restaurator si creator de bucatarie. Amalgam, sau Amalgam Zexe Concept pe numele lui intreg, isi propune sa devina laboratorul central din Bucuresti pentru Noua Bucatarie Urbana Romaneasca, si are toate sansele sa isi castige si sa consolideze acest statut. (GB – noiembrie 2019)

Noua Bucatarie Romaneasca Urbana Amalgam – Zexe

Saloanele Amalgam 

Cheful Amalgam, restaurant cu Noua bucatarie romaneasca creativa

Cum se vede Bucurestiul prin geamurile Amalgam

 

Data actualizarii: 14/04/2020

Amalgam  - Calea Dorobantilor, nr. 239 (Piata Charles de Gaulle)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.