Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mulți la început să glumească sarcastic pe seama lui, însă până la urmă ideea lui Florin Munteanu s-a dovedit genială, după cum toată lumea știe. Aproapestreet-foodu-ul din Piața Dorobanților a ajuns repede printre cele mai cunoscute restaurante din București, și nu puțini îl consideră ca fiind cel mai bun de pește și fructe de mare. Și nu fără argumente…

Când a deschis Raionul Floreasca din Agora, fratele său mai tânăr dar mult mai bogat, s-a gândit să-i pună un nume puțin diferit, ca să nu le încurce oamenii, mai ales că diferențele sunt mari. Însă nu a funcționat defel așa cum se aștepta, pentru că numele „raionul de pește” era atât de înrădăcinat în mentalul colectiv, încât mulți le încurcau între ele pe cele două, sau dimpotrivă, nu făceau legătura între ele, ca fiind două fețe ale aceluiași lucru. Și mie (George Butunoiu, autorul articolului) mi s-a întâmplat de multe ori să am o întâlnire cu cineva la Raionul Floreasca și el să mă aștepte la Raionul de Pește, și invers.

Așadar, cred că Florin Munteanu a făcut foarte bine că a repus „peștele” înapoi în numele restaurantului, ca să fie lucrurile clare. Și, mai ales, pentru ca nebucureștenii sau străinii la care nu ajunsese încă faima restaurantului să înțeleagă din prima despre ce este vorba. Fiindcă da, Raionul Floreasca ar fi putut să însemne orice altceva pentru ei, pe lângă peștele și fructele de mare ale lui Florin… (GB – noiembrie 2021)

Data actualizarii: 07/11/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close