Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

28057 vizite 1 comentarii

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

12509 vizite 1 comentarii

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

41725 vizite 12 comentarii

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

13531 vizite 3 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10395 vizite 3 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10047 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa MikiM...

9627 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

24126 vizite 14 comentarii

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa PetreSara e u...

533 vizite

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1477 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

13558 vizite

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

4463 vizite 1 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

8342 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino!De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

5796 vizite 1 comentarii

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

10170 vizite 4 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj Am ...

12006 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

7503 vizite

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

6713 vizite 7 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

6577 vizite

Din nou de bine despre Trattoria RomaAm revenit după mai bine...

2954 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

28856 vizite 6 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientaleBocca Lupo e un res...

5709 vizite 2 comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

3630 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

17861 vizite 7 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

1789 vizite

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

7843 vizite 4 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din p...

3130 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

7139 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

5750 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3340 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa Petre

Sara e un restaurant italienesc cunoscut al Bucureștiului. Deschis în urmă cu mai mulți ani în Popa Petre, cu conceptul de succes pe piața bucureșteană de bistrou cu băcănie, sau mai degrabă invers în cazul lor, de băcănie cu bistrou, fiindcă băcănia pare businessul principal. E o băcănie mare cu produse italienești de calitate, unele chiar foarte bune.

Știu că a fost și Cristi Petcana asociat la Sara, la început, și îmi aduc aminte că chiar el s-a ocupat de deschiderea de la Popa Petre, am fost acolo chiar înainte să-i dea drumul. Apoi au rămas cei doi italieni, ca acum, de curând, să se despartă și aceștia, unul rămânând cu Sara din Popa Petre, celălalt cu Sara Agora Floreasca.

În iulie 2023 italianul din Popa Petre (asociat cu o doamnă româncă, se pare) a închis bistroul, rămânând doar cu băcănia, și a mutat restaurantul pe Maria Rosetti, la parterul hotelului Sarroglia, unde în ultimii 5 ani a fost Zen Sushi.

Sarroglia e un hotel boutique foarte frumos,

într-o zonă cu mult farmec a Bucureștiului vechi, cu niște lucrări de artă pe holuri, destul de interesante. Sara Sarroglia ocupă o bucată de parter și mezaninul, destul de bine amenajate, și cu o terasă mică în curtea din față, spre Maria Rosetti.

Meniul e mult mai lung decât ar fi cazul ca să inspire încredere deplină, însă mâncarea e bună, din ce am nimerit noi. Ei spun că e făcută exclusiv cu produsele din băcănia lor, deci cu o calitate a produselor și ingredientelor mult peste media pe care o găsim la puzderia de restaurante italienești de pe piață. Și nu avem motive să nu-i credem, pentru moment.

Serviciul prost, cu un copil chelner bine intenționat, dar care nu înțelege lucruri elementare despre ce înseamnă a avea grijă de cineva, chiar și când ai tot timpul din lume, în restaurant mai fiind o singură masă ocupată, în afară de a noastră. Patroana (cred că era) a mai salvat din situație, dar și ea căpoasă și agresivă, deși reușea să se stăpânească și să nu ne dea afară.

Prețurile mari la Sara Sarroglia, dar nu cred că e o surpriză, așa sunt și la Sara Agora Floreasca. Clienți încă puțini, dar și asta e de înțeles, pentru că abia au deschis și încă nu știe lumea de ei. Plus că bucureștenii vor vara la terasă – or, acesta nu este punctul forte al lor. Probabil vor avea succes în toamnă și la iarnă, când în salonul din interior va fi chiar o ambianță originală și mai plăcută decât acum, fără aer condiționat, de am crezut că murim acolo. Dar să vedem, o sa mai revenim peste câteva luni… (George Butunoiu – august 2023)

Bucătărie italiană

Saloanele Sara de la Hotel Sarroglia

Data actualizarii: 28/08/2023