Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schimbat denumirea și a devenit Gramont. De ce ați considerat necesară această schimbare, la 2 ani de când îl operați? 

Pentru noi, schimbarea numelui din Le George în Gramont a reprezentat o oportunitate de a consolida și amplifica valorile pe care le promovăm în cadrul restaurantului, precum și moștenirea culturală a palatului Suter. 

Numele Gramont face referire la Vicontele de Gramont, o personalitate culturală și politică de marcă a societății românești de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. El a fost proprietarul acestui domeniu foarte amplu, din care făcea parte și clădirea în care ne aflăm. 

Restaurantul Gramont, Suter Palace, chef David Contant RestocracyÎn spiritul vicontelui, celebru pentru eleganța sa rafinată și aprecierea pentru arta și frumusețea, am dorit să transformăm restaurantul într-o societate gastronomică, un tribut adus bunului gust.

De asemenea, am fost atrași de ciclicitatea istoriei. Francez din naștere, Louis Antoine de Gramont s-a îndrăgostit de România și a decis să rămână aici. Am găsit asemănătoare și povestea chefului nostru, David Contant, Maitre Cuisinier de France, care a ales să rămână în România, în ciuda faptului că ar fi putut alege orice alt loc din lume. Este o dovadă a dragostei și dedicării față de țara noastră, pe care o respectăm și dorim să o promovăm.

Apropos de această societate gastronomică, ea a fost lansată printr-o cină la patru mâini, în care chef David Contant, Maitre Cuisinier de France, a gătit alături de Jean-Remi Caillon, un profesionist francez care, împreună cu echipa sa, a adus restaurantului Kintessence, din Courchevel, două stele Michelin. Să ne așteptăm la mai multe evenimente de acest tip, pe viitor? Fac ele parte din spiritul societății gastronomice Gramont?

Da, cu siguranță ne putem aștepta la mai multe evenimente de acest tip în viitor. Conceptul cinelor la patru mâini reprezintă foarte bine spiritul pe care dorim să îl încurajăm în cadrul Societății Gastronomice Gramont. Mă refer aici atât la experiența culinară excepțională, cât și la oportunitatea schimbului de cunoștințe și colaborării între profesioniști de top din domeniul gastronomic.

Scopul nostru este acela de a crea o comunitate în care gurmanzii, acești bons vivants, din România se pot reuni și pot aprecia mâncarea ca o formă de artă și o expresie culturală a vieții. În acest context, da, cu siguranță, ne vom delecta oaspeții cu cine-eveniment și alte experiențe la patru mâini. 

Cât de repede s-au vândut locurile pentru acest eveniment? Au existat solicitări pe care nu le-ați putut onora? Credeți că există o piața de consumatori care apreciază experiențele de acest nivel și care sunt dispuși să plătească pentru ele? 

Biletele pentru acest eveniment s-au epuizat în mai puțin de o săptămână de la lansare, lucru care nu ne-a surprins, ținând cont că am avut la dispoziție doar 30 de locuri. Nu am refuzat propriu-zis pe cineva, dar au existat persoane care ne-au spus că și-ar fi dorit să vină cu mai mulți prieteni sau să beneficieze de o masă mai mare, pentru parteneri de afaceri, de exemplu. 

Din experiența noastră, știm că există segmente de public care apreciază gastronomia fină și experiențele multisenzoriale și sunt dispuse să plătească prețul corect pentru ele. Prin urmare, investim constant în oferire de experiențe la cele mai înalte standarde. 

Aveti deja in plan evenimente similare? 

Având în vedere feedback-ul excelent pe care l-am primit de la oaspeții noștri și interesul considerabil, putem confirma că avem deja în plan organizarea de evenimente similare. Suntem unul dintre restaurantele de referință ale Bucureștiului și considerăm că avem o responsabilitate de a oferi experiențe unice, memorabile. Prin urmare, da, ne angajăm să continuăm astfel de proiecte și ne gândim deja la ce ar putea urma. 

Evenimentul de la începutul lunii mai a marcat și lansarea noului meniu de sezon. Ce îmi puteți spune despre el, care este viziunea din spatele său?

Gramont Cuisine & Wine (Palatul Suter)Noul meniu de sezon propus de restaurantul Gramont reprezintă un amestec rafinat de tehnică franțuzească de gătire, specifică regiunii Provence, cu ingrediente de calitate superioară, cum ar fi fructele și legumele românești, și produsele franțuzești, certificate “grand cru”.

Viziunea din spatele acestui meniu este să creeze o experiență gastronomică care să ducă oaspeții într-un voiaj culinar în jurul lumii. Chef David Contant își propune să folosească fiecare preparat pentru a împărtăși experiențe de viată, povești și călătorii. Destinațiile se vor schimba, de la un sezon, la altul, însă un singur lucru va rămâne constant: vom avea întotdeauna o oprire în România, țara pe care cheful o iubește și o apreciază pentru ospitalitatea sa. 

Menționați ingredientele “grand cru”, puteți să îmi dați câteva exemple?

Un exemplu remarcabil este foie gras-ul pe care îl servim, realizat din ficat de la Rougié, un furnizor de încredere, renumit pentru calitatea superioară a produselor sale. Preparatul final este pregătit în restaurantul nostru, iar procesul în sine durează trei zile. 

Un alt exemplu de ingredient „grand cru” pe care îl utilizăm este mușchiul de vită Salers. Această rasă de vită provine din Cantal, Franța și beneficiază de certificarea Appellation d’Origine Contrôlée (AOC). Carnea de vită Salers este renumită pentru calitatea sa, datorită condițiilor în care sunt crescute animalele – 7 luni pe an acestea se bucură de libertatea pășunilor în aer liber.

În meniul nostru veți mai găsi și Magret De Canard, care este Label Rouge, o certificare acordată de Ministerul Agriculturii din Franța pentru produsele de calitate superioară. Pieptul de rață Label Rouge provine de la rațe crescute în aer liber, hrănite exclusiv cu porumb. În conformitate cu cerințele certificatului Label Rouge, fiecare produs beneficiază de trasabilitate și de un număr unic, garantând astfel originea și calitatea acestuia.

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele de excepție pe care le folosim, pentru a oferi oaspeților noștri o experiență culinară autentică și rafinată. (Restocracy – mai 2023)

Restaurantul Gramont, Suter Palace, chef David Contant Restocracy

Data actualizarii: 30/05/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close