Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

Phill - Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phil...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Afiseaza

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi vede de treaba...

Alioli, restaurantul spaniol de pe Popa Tatu, chiar unde se taie cu Stirbei Voda, a fost primul deschis, cu multi ani in urma, prin 2000, scrie la ei pe site; celalalt, La Finca by Alioli, in Grigore Alexandrescu, a venit dupa el.

Alioli e la parterul unei case vechi, a unui ansamblu de case, mai bine spus, sunt mai multe lipite una de alta. E Bucurestiul vechi acolo, cu istorie si cu spiritualitate, cu un farmec inecat in fumul si huruitul masinilor.

Au un singur salon la Alioli, destul de mare, amenajat traditional, culori calde, lemn si caramida decorativa, poze multe pe pereti. Au fete de masa albe si scaune din piele, confortabile, ceea ce contrasteaza putin cu restul tabloului.

Mi-au spus ca meniul de la acest Alioli e ceva mai restrans decat cel de la La Finca by Alioli, si preturile sunt si ceva mai mici. E un meniu clasic, bucatarie traditionala spaniola, felurile lor de baza. Nu e mancare fina sau ceva original, insa sunt bune – cel putin daca nu ajungi sa te obisnuiesti prea mult cu ele.

Serviciul a fost memorabil la Alioli, cu Oana, una dintre cele mai placute chelnerite pe care le-am intalnit anul acesta – e cea din poza. Si imi aduc caminte ca am scris cam la fel si despre chelneritele de la La Finca by Alioli, ceea ce inseamna ca nu e o intamplare, ci Sorin Barbu, stapanul Alioliurilor, le alege dupa anumite criterii, care se potrivesc in intregime cu ale mele…

Alioli e unul dintre foarte putinele restaurante cu specific spaniol din Bucuresti, asa ca veti ajunge aproape sigur si aici atunci cand va veti trece in agenda „cina la un restaurant spaniol”. (GB – septembrie 2017)

Strada Popa Tatu la intersectia cu Stirbei Voda

Alioli, restaurant spaniol in Popa Tatu

Save

Sorin Barbu, proprietarul Alioli & La Finca

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by Alioli. Sorin Barbu a urmat cursurile Facultatii de Turism a Universitatii Dimitrie Cantemir, dar ulterior a mers in Spania, unde a...

La Finca by Alioli

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat Nu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu s...

Data actualizarii: 18/12/2019

Alioli  - Str. Popa Tatu, nr. 4