Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii care nu se gasesc in categoriile de mai sus: bucatarii minore...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

1554 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouseLa Estancia e un restaurant nou...

2265 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din BucurestiPata Negra e un restau...

1946 vizite

Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand scriu arti...

636 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

851 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1726 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

909 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar...Prietenul me...

920 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara astaGastr...

895 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

595 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

623 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e...La Finca by Al...

861 vizite

Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitatVat...

779 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

384 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

3433 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

251 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

398 vizite

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche...

455 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

844 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam...

325 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie grasCrede...

1240 vizite

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

1389 vizite

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

128 vizite

O braserie ca afaraLa Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

268 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

361 vizite
Afiseaza
vizualizari

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e…

La Finca by Alioli e un restaurant cu bucatarie spaniola si cu specific spaniol pe Grigore Alexandrescu, intre Caderea Bastiliei si Calea Dorobantilor. In acest moment sunt singurul restaurant spaniol din Bucuresti. A mai fost unul, pe langa Sala Radio s-a inchis ca sa se mute in zona Dorobantilor, se ve redeschide in august. Si mai exista un restaurant Alioli, tot al lor, pe Popa Tatu, acela a fost primul deschis de ei, La Finca by Alioli a aparut mai tarziu. Alioli de pe Popa tatu e inchis pe perioada verii.

Aici, in Grigoree Alexandrescu, au fost alte restaurante inainte, de unul care se numea La Visini, sau Livada cu Visini, imi amintesc si eu, pentru ca am scris despre el. Tin minte ca era o gradina acolo, destul de mare, cu mai multi copaci in ea, probabil visini. Era frumoasa gradina, asa neingrijita, mai ales intr-un loc in care numeni nu se astepta sa o gaseasca, in mijlocul orasului. Acum e acoperita in intregime, iar partea din fata e betonata, ca sa faca parcare. Mai au cativa copaci, ale caror trunchiuri au ramas in interiorul marchizei pe care au construit-o acolo. Pare facuta la repezeala, iarna au niste folii de plastic subtiri si ieftine pe post de pereti, arata saracacios. De fapt, cam toate par saracacioase si degradate la La Finca by Alioli, casa si curtea nu par sa fi fost renovate vreodata, au pus ca decoruri ce le-a cazut in mana. Asta masurat cu luxul surprinzator al multor restaurante din Bucuresti, care tare ii mira pe strainii care ajung rar aici. Fiindca, altfel, amenajarea de la La Finca by Alioli e una obisnuita pentru un restaurant pentru clasa de mijloc.

Casa e folosita doar pe post de bucatarie si depozit, nu au saloane acolo. Terasa din fata e facuta sa poata fi folosita si iarna. Si au mai construit o terasa acoperita in spate, mai mica.

Am mancat la La Finca by Alioli in urma cu cateva saptamani, cand folia era inca acolo. Am revenit acum in plina vara, si nu am mai gasit-o, acum terasa din fata arata mult mai bine.

La Finca by Alioli e un restaurant spaniol, cu meniul din bucataria lor traditionala, populara, nu din cea fina. Sunt felurile obisnuite, pe care le gasesti in toate restaurantele populare din Spania, multe mancaruri pe care spaniolii de rand si le fac singuri acasa.

Am fost acum doua zile la La Finca by Alioli, dar a trebuit sa ma uit in meniu ca sa imi aduc aminte ce am mancat, semn rau… Daca ar fi fost ceva deosebit, sigur nu era nevoie de acest supliment de memorie. De data trecuta chiar nu imi amintesc ce am luat, insa am notat ca nu era nimic memorabil. Acum am luat Migas de Jamón y Chorizo, asa si asa, Cubulete de calamar gigant la gratar, destul de bune, dar prea sarate, Croquetas Jamón Ibérico y Alioli, de care nu imi aduc aminte, si Piept de porc iberic cu cartofi cu rozmarin, destul de bun, dar excesiv de gras (nu carnea, ci grasimea in care plutea toata mancarea). Si am mai luat dintr-o paella de la un prieten care era la alta masa, buna aceea, dar la fel, mai sarata decat era cazu. Desertul a fost excelent, de departe cel mai bun lucru pe care l-am mancat la La Finca by Alioli.

Preturile ni s-au parut cam mari la La Finca by Alioli, pentru o bucatarie traditionala, populara, fie ea si spaniola.

Surpriza cea mai mare la La Finca by Alioli a venit de la serviciu, si a fost chiar un adubla: niste chelnerite foarte deschise, placute, naturale, cu straduinta ca sa iasa bine ceea ce faceau. Una dintre ele, in mod deosebit, care s-a ocupat de noi la prima vizita, a fost adorabila, am si pus-o in rubrica noastra cu cei mai buni chelneri din oras, de altfel. Iar acum din nou, aceeasi experienta placuta cu alta chelnerita. Vesela, cu chef de lucru si de vorba, careia pare chiar sa ii placa acest job. Am pus-o si pe ea in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti.

Se vede treaba, deci, ca nu a fost o intamplare prima experienta placuta de la La Finca by Alioli, pare evident ca patronul are niste criterii si un plan bine conturate pentru recrutarea personalului. Si e bine ca angajeaza mai mult fete pentru serviciul intr-un astfel de restaurant. In general, barbatii sunt mai numerosi in restaurantele de lux, cu ceremonial, pe cand fetele in cele mai mici, informale.

Si imi aduc aminte ca si in urma cu mai multi ani am scris despre chelneritele de la (atunci) Livada cu Visini, si cu la fel de multe laude. Si, tot la fel, am scris de rau despre ce au facut din frumoasa gradina si din casuta din ea. Nu cred ca mai era vreuna din fetele de atunci aici, la La Finca by Alioli, fiindca au trecut multi ani. Dar mi-a placut coincidenta…

La Finca by Alioli, kid-friendly

La Finca by Alioli are un minuscul spatiu de joaca pentru copiii foarte mici, e in capatul gradinii, langa zid. Nu e amenajat cum trebuie, pentru moment, mi-au spus ca in doua saptamani va arata cu totul altfel. Pentru doua sau trei familii care vin cu copiii acolo avantajul este ca pot sta la mesele de alaturi, cu ochii pe ei, sa ii ridice cand cad in nas, si nici nu deranjeaza pe cei care stau in terasa cealalta, cea mare, din fata. (GB – iunie 2017)

La Finca by Alioli, Kid-friendly

La Finca by Alioli, Kid-friendly

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Sorin Barbu, proprietarul Alioli & La Finca

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by Alioli. Sorin Barbu a urmat cursurile Facultatii de Turism a Universitatii Dimitrie Cantemir, dar ulterior a mers in Spania, unde a...

Alioli

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi vede de treaba...Alioli, restaurantul spaniol de pe Popa Tatu, chiar unde se taie cu Stirbei Voda, a fost primul deschis, cu m...


La Finca by Alioli

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.