România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al Campionatului Mondial de Paella, care va avea loc pe 20 septembrie, de Ziua Internațională a Paella. Țara noastră este reprezentată la competiție de echipa restaurantului cu specific spaniol La Finca by Alioli.
Chef Anne Marie se va lupta în sferturile de finală ale competiției cu italianul Mateus Coelho. Japonia, Franța, SUA, Australia, China și Spania sunt celelalte finaliste ale ediției din acest an. Jurații, specializați în paella, nu vor putea degusta preparatele, dar vor da note pe baza rețetelor, a ingredientelor folosite și a stilului de gătit. Concursul se desfășoară exact ca un Mondial de fotbal. Dacă va trece de Italia, România „va juca” în semifinale împotriva câștigătoarei dintre Franța și SUA. Pe cealaltă parte a tabloului sunt programate „meciurile” Spania – Japonia și Australia – China. Marea câștigătoare se va anunța duminică și va lua acasă trofeul care este expus deja în Piața Centrală din Valencia.
„Noi suntem foarte optimiști. Simt că vom face o treabă excelentă la acest concurs. Avem o mare experiență în preparatele cu specific spaniol și chiar spaniolii ne-au spus că suntem printre favoriți la câștigarea competiției”, a explicat Sorin Barbu, antreprenorul român care a fondat lanțul de restaurante Alioli și La Pescaderia, singura pescărie din România aprovizionată cu pește și fructe de mare aduse direct din portul Villajoyosa de lângă Alicante, Spania.
Chef Anne Marie are o experiență de 20 de ani în preparate specifice bucătăriei spaniole. Pentru a se califica pe tabloul principal al Campionatului Mondial echipa ei a trecut de un baraj extrem de dificil la care au participat restaurante cu specific spaniol de pe toate continentele.
„Am demonstrat că merităm să mergem la Campionatul Mondial de Paella. Avem o echipă de cinci stele și credem că putem fi primii. Spania este țara mea adoptivă, pentru că acolo m-am format ca om și ca profesionist. Am stat 17 ani acolo, apoi m-am întors în România și am pus în practică tot ce am învățat. Sunt Chef Bucătar la restaurantul La Finca by Alioli de șase ani și mă simt onorată să reprezint România la Campionatul Mondial de Paella”, a spus Chef Anne Marie.
Și pasionații artei culinare pot ajuta echipa României să câștige trofeul, dacă vor intra duminică pe pagina de Facebook a concursului și vor vota.
Competiția se desfășoară între orele 11:00 – 15:00 și poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/WorldPaellaDay/videos/2508617462762704. De asemenea, detalii despre Campionatul Mondial de Paella pot fi găsite și pe pagina de Instagram: https://www.instagram.com/worldpaelladay/?hl=en.
Grupul Alioli, fondat de Familia Barbu, cu peste 18 ani de experiență în domeniul HoReCa, are în portofoliu două restaurante, La Finca by Alioli și Alioli, împreună cu cele două food truck-uri și magazinul Pescaderia by Alioli și fish-corner-ul La Pescaderia Mega Image Barbu Văcărescu. Acestea sunt vizitate anual de peste 60.000 de clienți, iar în contextul ultimelor luni au ajuns la livrări de peste 700 de porții pe lună. De asemenea, produsele lor provenite direct din Spania pot fi comandate și de pe site-ul www.pescaderia.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2020)
Referinte
La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat Nu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu s...
La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat
Nu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu semnificativa, dar de fiecare data in bine. Mai ales in ambianta, pentru ca mancarea si serviciile au fost bune de fiecare data, mai ales in ultimul an. Asa, la nivel de detaliu, mi se pare mai bun acum acest restaurant, se vede grija cu care se ocupa de el, si chiar preocuparea de a mai imbunatati cate ceva in permanenta, pe ici, pe colo.
Au bucatarie spaniola clasica la. Nu se baga in gastronomia fina, si cred ca bine fac, pentru ca bucataria spaniola e atat de mare, incat adesea nu merita riscul unei schimbari doar pentru orgoliul de a avea si tu un fine dining. Am mancat de toate la ei, si au fost bune. Au adus si porc iberic in ultima vreme, si acesta trebuie neaparat incercat.
In rest, toate bune la La Finca. Restaurantul-terasa e frumos, fetele sunt inimoase si te servesc cu grija, preturile rezonabile, lumea vine de cand stiu eu restaurantul. Le va fi bine si de acum inainte, sunt sigur! Si inca ceva: au inchis restaurantul Alioli din Popa Tatu, primul pe care il deschisesera. Acum e unul chinezesc acolo. (GB – martie 2020)
Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e…
La Finca by Alioli e un restaurant cu bucatarie spaniola si cu specific spaniol pe Grigore Alexandrescu, intre Caderea Bastiliei si Calea Dorobantilor. In acest moment sunt singurul restaurant spaniol din Bucuresti. A mai fost unul, pe langa Sala Radio s-a inchis ca sa se mute in zona Dorobantilor, se ve redeschide in august. Si mai exista un restaurant Alioli, tot al lor, pe Popa Tatu, acela a fost primul deschis de ei, La Finca by Alioli a aparut mai tarziu. Alioli de pe Popa Tatu e inchis pe perioada verii.
Aici, in Grigoree Alexandrescu, au fost alte restaurante inainte, de unul care se numea La Visini, sau Livada cu Visini, imi amintesc si eu, pentru ca am scris despre el. Tin minte ca era o gradina acolo, destul de mare, cu mai multi copaci in ea, probabil visini. Era frumoasa gradina, asa neingrijita, mai ales intr-un loc in care numeni nu se astepta sa o gaseasca, in mijlocul orasului. Acum e acoperita in intregime, iar partea din fata e betonata, ca sa faca parcare. Mai au cativa copaci, ale caror trunchiuri au ramas in interiorul marchizei pe care au construit-o acolo. Pare facuta la repezeala, iarna au niste folii de plastic subtiri si ieftine pe post de pereti, arata saracacios. De fapt, cam toate par saracacioase si degradate la La Finca by Alioli, casa si curtea nu par sa fi fost renovate vreodata, au pus ca decoruri ce le-a cazut in mana. Asta masurat cu luxul surprinzator al multor restaurante din Bucuresti, care tare ii mira pe strainii care ajung rar aici. Fiindca, altfel, amenajarea de la La Finca by Alioli e una obisnuita pentru un restaurant pentru clasa de mijloc. Casa e folosita doar pe post de bucatarie si depozit, nu au saloane acolo. Terasa din fata e facuta sa poata fi folosita si iarna. Si au mai construit o terasa acoperita in spate, mai mica.
Am mancat la ei in urma cu cateva saptamani, cand folia era inca acolo. Am revenit acum in plina vara, si nu am mai gasit-o, acum terasa din fata arata mult mai bine.
Surpriza cea mai mare la La Finca by Alioli a venit de la serviciu, si a fost chiar un adubla: niste chelnerite foarte deschise, placute, naturale, cu straduinta ca sa iasa bine ceea ce faceau. Una dintre ele, in mod deosebit, care s-a ocupat de noi la prima vizita, a fost adorabila, am si pus-o in rubrica noastra cu cei mai buni chelneri din oras, de altfel. Iar acum din nou, aceeasi experienta placuta cu alta chelnerita. Vesela, cu chef de lucru si de vorba, careia pare chiar sa ii placa acest job. Am pus-o si pe ea in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti.
Se vede treaba, deci, ca… (citeste tot)
Bucataria La Finca by Alioli
Terasa La Finca by Alioli
La Finca by Alioli, un restaurant kid-friendly
La Finca by Alioli are un minuscul spatiu de joaca pentru copiii foarte mici, e in capatul gradinii, langa zid. Nu e amenajat cum trebuie, pentru moment, mi-au spus ca in doua saptamani va arata cu totul altfel. Pentru doua sau trei familii care vin cu copiii acolo avantajul este ca pot sta la mesele de alaturi, cu ochii pe ei, sa ii ridice cand cad in nas, si nici nu deranjeaza pe cei care stau in terasa cealalta, cea mare, din fata. (GB – iunie 2017)