Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună la gust…

Fata frumoasa in restaurant spaniol

Îmi place întotdeauna să merg la restaurantele în care amenajările sunt făcute de către cei de acolo, nu de cine știe ce arhitect sau designer celebru. Nu am nimic cu cele în care s-a investit o avere în felul în care arată și , doar că eu mă simt mai bine și mai în largul meu în cele mai „naturale”.

La Finca by Alioli e unul dintre acestea, în care îmi place să mă duc și în care mă simt ca acasă. Mi-l și imaginez pe Sorin Barbu, stăpânul locului, găsind cine știe pe unde mai umblă el prin lume câte un obiecțel care-i place, și îl cumpără cu câțiva Euro, gândindu-se că o să-l agațe pe undeva în restaurantul lui.

La ultima vizită, înainte de pandemie, era închisă grădina din spate, așa că acum a fost o reconfortantă surpriză să o văd frumos amenajată, și poate chiar mai plăcută decât terasa mare, cea pe care o cunoaște toată lumea. Fiindcă aceasta mai mică e neacoperită, colorată, plină de lumină, din care poți vedea un amestec impresionant de București vechi, de cărămidă, cu unul foarte înalt și îngust, din oțel și sticlă. Un fotograf bun ar fi scos ceva mult mai de efect decât am reușit să surprind eu, însă imaginația poate face restul trebii.

Și încă ceva de ținut minte la La Finca by Alioli: peștele și fructele de mare! Se știe că de câțiva ani au apărut în București restaurantele de pește adus direct din mare. Cu o mică întârziere de o zi, două, adică puțin semnificativ ca să facă vreo diferență de gust față de ce ai putea mânca direct pe țărmurile Greciei, Spaniei, Franței, Portugaliei sau de pe unde mai vin acești pești.

Or, Sorin Barbu e unul dintre acești puțini oameni; el aduce în București peștii prinși în Valencia doar cu o zi în urmă. Îi vinde la pescăria lui din Pipera, La Pescaderia, însă câțiva ajung și în Grigore Alexandrescu. Adică pești și fructe de mare mai proaspete și mai bune decât te-ai aștepta dacă nu ai ști despre celălalt business pescăresc al lui Sorin.

A fost bun tot ce am mâncat la ei, ca de fiecare dată. Copiii care te serveau la fel de plăcuți, naturali și cu chef de treabă, așa că statul la ei s-a prelungit cu mult, mult peste ce ar fi trebuit să facă un om care mai și lucrează în timpul zilei. Dar a meritat.

La Finca by Alioli e un restaurant așezat, liniștit, fără nimic ostentativ, în care îți aduci aminte că viața e frumoasă și bună la gust. Sunt sigur că va fi la fel și peste ani și ani… (GB – mai 2021)

Un restaurant spaniol adevarat

Sorin Barbu, proprietarul restaurantelorNu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu semnificativa, dar de fiecare data in bine. Mai ales in ambianta, pentru ca mancarea si serviciile au fost bune de fiecare data, mai ales in ultimul an. Asa, la nivel de detaliu, mi se pare mai bun acum acest restaurant, se vede grija cu care se ocupa de el, si chiar preocuparea de a mai imbunatati cate ceva in permanenta, pe ici, pe colo.

Au bucatarie spaniola clasica. Nu se baga in gastronomia fina, si cred ca bine fac, pentru ca bucataria spaniola e atat de mare, incat adesea nu merita riscul unei schimbari doar pentru orgoliul de a avea si tu un fine dining. Am mancat de toate la ei, si au fost bune. Au adus si porc iberic in ultima vreme, si acesta trebuie neaparat incercat.

In rest, toate bune la La Finca. Restaurantul-terasa e frumos, fetele sunt inimoase si te servesc cu grija, preturile rezonabile, lumea vine de cand stiu eu restaurantul. Le va fi bine si de acum inainte, sunt sigur! Si inca ceva: au inchis restaurantul Alioli din Popa Tatu, primul pe care il deschisesera. Acum e unul… (citește tot)

Bucataria La Finca by Alioli

La Finca by Alioli, restaurant spaniol al lui Sorin Barbu

Terasele La Finca by Alioli
Bucureștiul văzut din grădina spaniolă
România între finalistele Campionatului Mondial de Paella

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campionatului Mondial de Paella, care va avea loc pe 20 septembrie, de Ziua Internațională a Paella. Țara noastră este reprezentată...

Alioli

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi vede de treaba...Alioli, restaurantul spaniol de pe Popa Tatu, chiar unde se taie cu Stirbei Voda, a fost primul deschis, cu m...

Sorin Barbu, proprietarul Alioli & La Finca

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by Alioli. Sorin Barbu a urmat cursurile Facultatii de Turism a Universitatii Dimitrie Cantemir, dar ulterior a mers in Spania, unde a...

Data actualizarii: 03/12/2021

La Finca by Alioli  - Str. Grigore Alexandrescu, nr. 77

  • Vas Andrei :

    Mancarea si chelnerii lasa de dorit, amabilitate lipsa, formulele de politete nu se folosesc. La masa nu ne au pus toate cele si nici fafurie separata pt scoici la Paella. Sunt locatii in Buc. fara pretentii unde se poate manca Paella mult mai gustoasa. Nu vom mai reveni cu siguranta! 🙁

  • Advas K :

    Dezamagitor, mi-au stricat seara!! Ospatarii nu respecta nici bunele maniere.
    Amabilitatea lasa de dorit, nu inteleg de ce ospatarii nu au respectat bunele maniere in timpul servirii mesei si la sfarsit, nu am auzit acele expresii clasice de bun simt ( cea cu pofta buna etc)….imi pare rau ca am venit , mi-au stricat seara cu sotia.
    Nici pe masa nu ne-au pus tot ce trebuie, asa cum ar fi fost normal, nu am primit apa sau farfurii resturi scoici pt Paella …asa cum se obisnueste la nivelul restaurantului dvs.
    Nu ne gandeam ca ne vom simti asa de rau, sper sa imbunateasca serviciile.

  • O lume anapoda :

    Oribila mancarea! O rusine fara margini! Totul prajit in multa grasime, jumari servite ca friptura de „porc iberic”, cartofi zemuind de ulei, salata cu rosii stricate, creveti plutind in untura. Ceva mai rau nu cred ca exista in Bucuresti. Pentru mancarea data inapoi au cerut bani, cu nerusinare!

  • Andaluzia :

    Oribil!!!!
    12 persoane la masa, 12 persoane cu o intreaga zi de Sambata petrecuta in baie

  • Dă-i un răspuns lui Andaluzia Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close