Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Foarte frumoasa casa aceea boiereasca din Piata Amzei, in coltul de pe strada Biserica Amzei, cum vii dinspre Magheru. O casa cu etaj, camera inalte, curte mare, cu copaci batrani. Pe vremea comunistilor era un notariat acolo, ramas o vreme si dupa revolutie. Erau putine notariate atunci, asa ca de fiecare data vedeai un puhoi de oameni care voiau sa-si infiinteze firme, sau cine mai stie ce, nu te puteai misca daca nu ii impingeai cu forta pe cei din jurul tau.

Intr-o zi s-a inchis notariatul si s-a facut mare liniste in zona. Mult mai tarziu s-a deschis un restaurant in somptuoasa casa. Cred ca primul a fost Mazagran, care a avut un mare success, fiind mereu plin la inceput si considerat de catre unii chiar printre cele mai bune restaurante din Bucuresti. A contat foarte mult si cum arata, desigur, pentru ca interiorul golit de oameni asudati si renovat te impresiona.

A mai fost o incercare de business inainte sa vina cei de la The Embassy cu Barrio, un fel de pensiune sau boutique hotel cu cateva camere, alaturi de restaurant, cu care sa formeze un ansamblu, insa nu am auzit sa le fi mers. Totusi, cei de la Barrio au pastrat camerele, vad pe site-ul lor ca inca le inchiriaza cu vreo 50 de Euro pe noapte.

Asadar, de mai multi ani incoace, scrie Barrio by The Embassy pe marea casa, si cred ca le merge binisor, dupa cum vad miscare acolo cand trec prin fata, din cand in cand.

Barrio by The Embassy au amenajat casa dupa felul lor, la fel ca si in celelalte localuri The Embassy pe care le stiu: The Embassy One din Piata Lahovary si The Embassy Park din Parcul Herastrau. Totul sumbru, inchis la culoare, care intuneca si mai mult casa aceasta veche si asa putin luminata de la soare, cum se faceau pe vremuri. Pereti intregi acoperiti cu poze, reclame, lambriuri si tapete. Plin de lemn vechi, desigur. Totul arata bine la prima privire, insa cand te apropii si mai aprinzi si lumina, vezi ca multe incep sa se degradeze si ca nu peste multi ani va trebui o interventie masiva in casa aceea frumoasa.

Aceeasi senzatie de inceput de degradare vizibila si care nu mai poate fi oprita fara o renovare complete se vede si pe terasa lui Barrio. Fatada marii case are nevoie de asta, si curtea, si gardurile. Cred ca in doi sau trei ani, singurul lucru care s-ar mai putea face acolo fara a renova casa cu o investitie enorma, ar fi sa o transforme intr-un local boem, asa cum au facut multi cu case mari dar deteriorate – acest tip de boema fiind o tendinta la mare moda in zilele noastre, de altfel. Insa nu pare deloc genul de local al celor de la The Embassy. Deocamdata au destul trafic de centru al unui mare oras, asa ca nu cred ca se vor grabi.

Meniul e unul cuminte la Barrio by The Embassy, preponderant bucatarie italiana clasica, felurile obisnuite, fara personalitate. Am luat un foie gras de conserva, care nu mi s-a aprut atat de rau pe cat l-a gasit Cristi, niste creveti pane bunicei, paste cu creveti normale, pe care le-am terminat cu totul, fiindca celalalt fel, un peste cu legume fierte si un fel de zeama alaturi, drept sos, nu a putut sa fie mancat.

Serviciul a fost si el prost la Barrio by The Embassy, distant si impersonal. Nu ne-au lasat sa stam la o masa normala, a trebuit sa stam chirciti la cele joase fiindca ne-au spus ca urmau sa mute mesele in alta parte a terasei, pentru meci. Care meci incepea la ora 17, si noi eram acolo la ora 13! Bineinteles ca nu au mutat nicio masa cat am stat noi la Barrio! Si la plecare tot acolo erau mesele, goale, asa cum le gasiseram.

Erau mai multi chelneri, tot vorbeau intre ei de-ale lor, in gura mare, fara sa se sinchiseasca de clienti, ba unul a mai tras si o injuratura neaosa, nervos fiind pe nu se stie ce.

Preturile ni s-au parut mari la Barrio by The Embassy pentru o astfel de mancare mediocra si ce am mai descris mai sus. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate repede 300 de lei din portofel, si nu prea face…

Oamenii acestia de la The Embassy-uri nu prea au legatura cu mancarea cu adevarat buna, si cred ca nici nu-i intereseaza prea tare. Doar la 18 Lounge s-au straduit sa faca mancare buna, insa si acolo doar partial le-a reusit. The Embassy Park din Herastrau mi se pare cel mai slab restaurant din tot parcul, The Embassy One din Piata Lahovary e mai degraba o cafenea foarte mare. Si asa se si pozitioneaza, presupun, pentru ca au multe canapele si mese joase, ca si la Barrio, semnal ca te asteapta mai mult la stat si baut ceva decat la mancat. Insa si-au ales cladiri din zonele cu cel mai mare trafic, in asta isi pun ei nadejdea, presupun.

Barrio by The Embassy e un restaurant de pasaj, turistic, de stat ca sa te odihnesti putin sau sa te intalnesti cu cineva care nu se asteapta sa-i dai o masa memorabila. Sigur, sunt destui in Bucuresti care nu merg la restaurant ca sa manance bine, asa ca Barrio by The Embassy va fi tot acolo inca ani buni, fara indoiala… (GB – iulie 2018)

Barrio, restaurant cu terasa la Piata Amzei in Bucuresti

Barrio, restaurant cu terasa la Piata Amzei in Bucuresti

Data actualizarii: 18/07/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close