Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul Vechi

Chef Alexandru DumitruAlexandru Dumitru este un tânăr chef foarte talentat, despre care am mai scris de câteva ori, cu destul de mult entuziasm, de când l-am întâlnit pentru prima dată la Bistro Ateneu. E unul dintre cei câțiva bucătari care pot să fie considerați fondatorii Noii Bucătării Românești Fine, o bucătărie creativă, cu totul originală, și chiar patriotică, am putea spune. Toți acești tineri bucătari ambițioși și plini de imaginație vor să arate câte lucruri minunate se pot face cu produsele și ingredientele pe care le poți găsi la câțiva pași de noi, la producătorii locali. Și pe mulți au reușit din plin să ne convingă…

Chef Alex Dumitru a vrut să aibă propriul său restaurant – ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Au deschis un mic restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului chiar la începerea pandemiei, în martie 2020, așa ca au și închis după două săptămâni. Au făcut livrări, au intrat în diverse proiecte finanțate de sponsori, și au reușit să supraviețuiască, iar acum au deschis din nou, și terasa și salonul.

Au o casă cu etaj chiar în colțul Centrului Istoric unde Calea Victoriei ajunge la Dâmbovița, în locul în care era înainte Abel’s Wine Bar. Salonul de la parter e amenajat foarte minimalist, și probabil că cel de la etaj e la fel. Terasa e mică, în curte, dar când sunt mulți clienți pot face una și în stradă.

Meniul lui Alexandru Dumitru e cel cu care ne-a obișnuit: câteva feluri, combinații neașteptate, aranjament de Instagram pe farfurie. Au fost bune toate, cu o mențiune specială pentru carnea de oaie, excelent aleasă și gătită.

Au trei scheme de meniu la Anika, toate cu prețuri fixe, de la 130 de lei (fără vin) pentru 3 feluri, la câteva sute bune pentru un meniu de degustare complet și cu un vin bun.

Serviciul a fost foarte bun, cu doi băieți civilizați și cu care puteai vorbi mult și despre multe. Cred că unul dintre ei este chiar asociat cu Alex Dumitru în acest experiment gastronomic și social, din câte mi-a dat de înțeles.

Da, Alexandru Dumitru e un mare chef, Anika e unul dintre cele câteva restaurante în care puteți vedea și face poze la adevărata Nouă Bucătărie Românească Fină și Creativă. Un exemplu pe care sper să-l urmeze cât mai mulți tineri bucătari… (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătăria lui Alexandru Dumitru
Salonul și terasa Anika
Data actualizarii: 15/02/2023

Anika  - Str. Nicolae Tonitza, nr. 10 (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close