Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1255 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

7783 vizite 3 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7748 vizite 2 comentarii

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3100 vizite 1 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate Primu...

7110 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

2718 vizite

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

3058 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

7176 vizite 1 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

8555 vizite

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

1258 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate

Primul restaurant Aubergine al lui Ronen Meri, cheful israelian ajuns cunoscut datorită succesului din Centrul Vechi, a deschis acum câteva zile un al doilea. Mult mai mare acesta. Este în casa în care mulți ani a fost Joseph by Joseph Hadad. În spiritul locului, la intrare scrie acum Aubergine by Ronen Meri.

Casa aceea foarte frumoasă din zona Aviatorilor, între Statuia Aviatorilor și Piața Charles de Gaulle, pe partea cu celelalte restaurante (Hambar, Trattoria Verdi, Zexe etc.), a fost tot timpul foarte bine amenajată. Așa că Ronen Meri nu a mai avut mare lucru de făcut, ci doar câteva retușuri. Nici la marea grădină nu cred că a umblat. Pare la fel, cu umbrelele și mobilierul Peroni.

Chef Ronen Meri se poziționează în zona „healthy food”. Și vezi asta încă de la numele ales, Aubergine, care se traduce ca vânătă (substantiv, nu adjectiv!). Asta înseamnă mai multe feluri cu legume într-un meniu oriental. Pentru că cel mediteranean are destule, oricum. Pe site scrie că e mâncare est-mediteraneană, israeliană și egipteană – adică în categoria mare a bucătăriilor asiatice apropiat-orientale (libaneză / arăbească). Cei din partea aceea de Lume sunt sigur că văd diferențe vizibile între felurile acelea de mâncare, cu toate variațiunile lor, însă pentru europeni intră cam în aceeași categorie – dacă nu cumva sunt adevărați specialiști în gastronomie.

Am avut o masă bogată la Aubergine Aviatorilor, cu multe feluri, încât am pierdut șirul și nu am mai notat ce am mâncat. Oricum, toate au fost bune. O parte au fost identice, sau foarte asemănătoare cu mâncărurile de la alte restaurante libaneze, cealaltă cu o amprentă mai apăsată a lui Chef Ronen Meri.

Foarte distinctiv la Aubergine Aviatorilor a fost și serviciul, cu două chelnerițe adorabile, foarte dezinvolte, vorbărețe, vesele, cu chef de glume și de stat la pozat. Prețurile măricele, însă în linie cu chiriile din zonă – nicio surpriză pe partea aceasta.

Aubergine by Ronen Meri e, fără îndoială, cel mai original restaurant cu bucătărie est mediteraneană / nord africană / apropiat orientală din București. Nu ar fi de mirare, așadar, ca unii să-l considere și cel mai bun. Și nu vor fi ușor de contrazis. Dar abia au deschis, să vedem ce va urma… (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria lui Chef Ronen Meri
Saloanele Aubergine
Terasa Aubergine Aviatorilor

Aviatorilor

Fetele Aubergine
YouTube Video

 

Data actualizarii: 01/08/2025

Aubergine by Ronen Meri  - Str. Ion Cantacuzino, Nr. 8 (Aviatorilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close