Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Ceaiul are o istorie bogată și complexă, de-a lungul căreia găsim...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanți este un fast-food cu autoservire

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

Centocitta Floreasca este un restaurant cu specific italian, situat pe...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef, prima optiune de steakhouse din Floreasca Grecii care au Os...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Afiseaza

Braseria potrivita la locul potrivit

Hambar, restaurant cu bucatarie internationala in Bulevardul AviatorilorHambar ceea ce au si sintetizat ei bine in subnumele lor, adica o „braserie, bacanie (charcuterie) si brutarie”, adica un loc in care sa mananci in apropiere si din care sa-ti iei cate ceva sa-ti astampere foamea, daca esti prea grabit sa astepti, sau intre mese.

Hambar e un local relativ mic, pe bulevardul Aviatorilor, intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, cam pe la mijloc. Acolo au foat restaurante inca de pe vremea comunistilor, sau poate chiar si mai inainte, cine stie. Era un restaurant cam sordid, La Sosea, un fel de bufet, apoi Paparazzi, si cred ca au mai fost si alte nume, mu-mi amintesc de ele.

George Cristodorescu, un cunoscut om de business, cel care a preluat afacerea, a refacut complet localul, a gasit un arhitect bun care a reusit sa foloseasca fiecare centimetru patrat din cel mai scump spatiu al Bucurestiului. Ce a iesit e remarcabil, si clientii au apreciat asta, umpland micul restaurant inca din prima zi.

Hambar are o sala cu mese in stanga si cu galantare pentru bacanie si patiserie in dreapta, iar in fata cateva mese intr-o mica terasa, destul de inghesuite si acelea. E frumos amenajat inauntru, peretele de sticla dinspre bulevard aducand contributia decisiva la atmosfera placuta de la Hambar. Au fete de masa albe, banchete la perete, ceva decoruri cu picturi pe pereti.

Meniul de la Hambar nu pare sa fie facut dupa vreun concept anume, ci invers, au cautat sa puna cate ceva din fiecar, in asa fel incat fiecare dintre corporatistii care vin sa manance la pranz acolo sa gaseasca cate ceva pe gustul lui – ceea ce este cat se poate de logic.

Fiindca sunt multe cladiri cu birouri in jur, si acolo lucreaza oamenii cu lefurile cele mai mari din tara. Si chiar si oamenii cu lefuri mari prefera adesea sa manance la pranz aproape de birou, daca stiu ca e mancare buna si, mai ales, cu o calitate constanta.

Preturile nu sunt mici la Hambar, insa pentru un local cu fete de masa albe si perfect apretate, pe cel mai scump bulevard al tarii si, mai ales, cu mancare destul de buna, sunt considerate potrivite. Mai ales cand ai o leafa mare… Serviciul lent, insa in rest e bun, mai ales ca aproape toti clientii sunt recurenti si cei de la Hambar au ajuns sa-i cunoasca personal pe fiecare in parte.

Hambar e, asadar, un restaurant de proximitate, pentru cei care locuiesc in zona, corect, cu mancare si servicii bune, preturi cinstite. Braseria potrivita la locul potrivit, facuta de un om cu cap, care stie cum se fac afacerile si ca e mai rentabil sa le dai clientiloor ceea ce vor ei, decat sa incerci sa-i educi… (GB – martie 2017)

 

Data actualizarii: 05/11/2019

Hambar  - Bv. Aviatorilor, nr. 31

  • George :

    Hambar era un restaurant decent, preturi ok pentru zona, unde puteai manca o mancare decenta sau cumpara niste produse de charcuterie sau paine proaspata de calitate.
    De cand au modificat meniul (s-ar parea ca si proprietarul) au marit toate preturile cu poate 50% in medie, au renuntat la vanzarea de produse de panificatie si charcuterie. Rezultatul se vede in faptul ca restaurantul e mai mereu gol – sper ca e o lectie buna pentru acesti noi proprietari.

  • hambar-braserie-si-brutarie-in-bucuresti-evaluare-restocracy