Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8220 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

5014 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11192 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10620 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9748 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5132 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8703 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1205 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2704 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4813 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17498 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2858 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5417 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3650 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2659 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

3019 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

19046 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1048 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2208 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2358 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1889 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

4008 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4569 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1299 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3686 vizite
Afiseaza
vizualizari

Braseria potrivita la locul potrivit

Hambar, restaurant cu bucatarie internationala in Bulevardul AviatorilorHambar ceea ce au si sintetizat ei bine in subnumele lor, adica o „braserie, bacanie (charcuterie) si brutarie”, adica un loc in care sa mananci in apropiere si din care sa-ti iei cate ceva sa-ti astampere foamea, daca esti prea grabit sa astepti, sau intre mese.

Hambar e un local relativ mic, pe bulevardul Aviatorilor, intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, cam pe la mijloc. Acolo au foat restaurante inca de pe vremea comunistilor, sau poate chiar si mai inainte, cine stie. Era un restaurant cam sordid, La Sosea, un fel de bufet, apoi Paparazzi, si cred ca au mai fost si alte nume, mu-mi amintesc de ele.

George Cristodorescu, un cunoscut om de business, cel care a preluat afacerea, a refacut complet localul, a gasit un arhitect bun care a reusit sa foloseasca fiecare centimetru patrat din cel mai scump spatiu al Bucurestiului. Ce a iesit e remarcabil, si clientii au apreciat asta, umpland micul restaurant inca din prima zi.

Hambar are o sala cu mese in stanga si cu galantare pentru bacanie si patiserie in dreapta, iar in fata cateva mese intr-o mica terasa, destul de inghesuite si acelea. E frumos amenajat inauntru, peretele de sticla dinspre bulevard aducand contributia decisiva la atmosfera placuta de la Hambar. Au fete de masa albe, banchete la perete, ceva decoruri cu picturi pe pereti.

Meniul de la Hambar nu pare sa fie facut dupa vreun concept anume, ci invers, au cautat sa puna cate ceva din fiecar, in asa fel incat fiecare dintre corporatistii care vin sa manance la pranz acolo sa gaseasca cate ceva pe gustul lui – ceea ce este cat se poate de logic.

Fiindca sunt multe cladiri cu birouri in jur, si acolo lucreaza oamenii cu lefurile cele mai mari din tara. Si chiar si oamenii cu lefuri mari prefera adesea sa manance la pranz aproape de birou, daca stiu ca e mancare buna si, mai ales, cu o calitate constanta.

Preturile nu sunt mici la Hambar, insa pentru un local cu fete de masa albe si perfect apretate, pe cel mai scump bulevard al tarii si, mai ales, cu mancare destul de buna, sunt considerate potrivite. Mai ales cand ai o leafa mare… Serviciul lent, insa in rest e bun, mai ales ca aproape toti clientii sunt recurenti si cei de la Hambar au ajuns sa-i cunoasca personal pe fiecare in parte.

Hambar e, asadar, un restaurant de proximitate, pentru cei care locuiesc in zona, corect, cu mancare si servicii bune, preturi cinstite. Braseria potrivita la locul potrivit, facuta de un om cu cap, care stie cum se fac afacerile si ca e mai rentabil sa le dai clientiloor ceea ce vor ei, decat sa incerci sa-i educi… (GB – martie 2017)

 

Data actualizarii: 06/02/2019

Hambar

  • George :

    Hambar era un restaurant decent, preturi ok pentru zona, unde puteai manca o mancare decenta sau cumpara niste produse de charcuterie sau paine proaspata de calitate.
    De cand au modificat meniul (s-ar parea ca si proprietarul) au marit toate preturile cu poate 50% in medie, au renuntat la vanzarea de produse de panificatie si charcuterie. Rezultatul se vede in faptul ca restaurantul e mai mereu gol – sper ca e o lectie buna pentru acesti noi proprietari.