Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Un nou concept la Hambar

Hambar, noul concept cu mese murdare

Ora 12, prima serie de clienți, erau doar doi în restaurant când am ajuns eu la Hambar. Chelnerii păreau să aibă mare lucru de făcut, stăteau de vorbă împreună cu un bucătar, îi vedeam de afară, de la masa la care m-am așezat. O masă necurățată – cea din poză. Și mă întrebam dacă nu cumva de la cei din ziua trecută, fiindcă programul din acea zi (luni) începea de la ora 11. Să fi fost chelnerii sau cine se ocupă de curățarea meselor atât de ocupați în acea dimineață, încât să nu aibă un singur minut pentru asta? Dacă da, cu ce oare? Dar dacă nu, așa cum lăsa să se înțeleagă flecăreala lor veselă, înseamnă că au inclus asta într-un nou concept de restaurant? Da, acesta pare să fie răspunsul corect! Fiindcă a venit chelnerul, s-a uitat la mine, s-a uitat la masă, a pus tacâmurile, a luat comanda și a plecat de unde a venit, să nu piardă șirul convorbirii cu colegii lui.

Am luat o supa de pește, fălcuțe de vițel cu piure, legume și cu niște murături alături. Supa a fost bună, destul de bună și carnea, deși nimic special cu ea, piureul bun, sparanghelul destul de terciuit. Chelnerul sigur pe el, cu dialog, se uita la tine când vorbeai cu el, aș fi spus că-și face bine treaba, dacă i-ar fi și păsat că am mâncat pe o masă murdară de la venire până la plecare. Și dacă ar fi avut chef (sau timp? Se grăbea să se întoarcă le discuția de la care tocmai l-am întrerupt?) să-mi facă niște recomandări din meniul destul de bogat și interesant pe care l-am văzut pe site. Dar nu a avut, s-a descotorosit repede de mine ca să se întoarcă la ale lui.

Prețurile nu sunt deloc mici la Hambar: 48 de lei supa, 65 de lei fălcuțele și 28 de lei murăturile, câteva bucățele de castraveciori și gogoșari în oțet.

Să vedem cât de mult vor aprecia noul concept bogații clienți din Aviatorilor. S-ar putea să prindă, să creadă că e ceva boem. Și se știe ce priză are asta la noile elite… (GB – mai 2021)

Hambar – Braseria potrivita la locul potrivit

Hambar, restaurant cu bucatarie internationala in Bulevardul AviatorilorHambar e ceea ce au si sintetizat ei bine in subnumele lor, adica o „braserie, bacanie (charcuterie) si brutarie”, adica un loc in care sa mananci in apropiere si din care sa-ti iei cate ceva sa-ti astampere foamea, daca esti prea grabit sa astepti, sau intre mese.

Hambar e un local relativ mic, pe bulevardul Aviatorilor, intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, cam pe la mijloc. Acolo au foat restaurante inca de pe vremea comunistilor, sau poate chiar si mai inainte, cine stie. Era un restaurant cam sordid, La Sosea, un fel de bufet, apoi Paparazzi, si cred ca au mai fost si alte nume, mu-mi amintesc de ele.

George Cristodorescu, un cunoscut om de business, cel care a preluat afacerea, a refacut complet localul, a gasit un arhitect bun care a reusit sa foloseasca fiecare centimetru patrat din cel mai scump spatiu al Bucurestiului. Ce a iesit e remarcabil, si clientii au apreciat asta, umpland micul restaurant inca din prima zi.

Hambar are o sala cu mese in stanga si cu galantare pentru bacanie si patiserie in dreapta, iar in fata cateva mese intr-o mica terasa, destul de inghesuite si acelea. E frumos amenajat inauntru, peretele de sticla dinspre bulevard aducand contributia decisiva la atmosfera placuta de la Hambar. Au fete de masa albe, banchete la perete, ceva decoruri cu picturi pe pereti.

Meniul de la Hambar nu pare sa fie facut dupa vreun concept anume, ci invers, au cautat sa puna cate ceva din fiecar, in asa fel incat fiecare dintre corporatistii care vin sa manance la pranz acolo sa gaseasca cate ceva pe gustul lui – ceea ce este cat se poate de logic.

Fiindca sunt multe cladiri cu birouri in jur, si acolo lucreaza oamenii cu lefurile cele mai mari din tara. Si chiar si oamenii cu lefuri mari prefera adesea sa manance la pranz aproape de birou, daca stiu ca e mancare buna si, mai ales, cu o calitate constanta.

Preturile nu sunt mici la Hambar, insa pentru un local cu fete de masa albe si perfect apretate, pe cel mai scump bulevard al tarii si, mai ales, cu mancare destul de buna, sunt considerate potrivite. Mai ales cand ai o leafa mare… Serviciul lent, insa in rest e bun, mai ales ca aproape toti clientii sunt recurenti si cei de la Hambar au ajuns sa-i cunoasca personal pe fiecare in parte.

Hambar e, asadar, un restaurant de proximitate, pentru cei care locuiesc in zona, corect, cu mancare si servicii bune, preturi cinstite. Braseria potrivita la locul potrivit, facuta de un om cu cap, care stie cum se fac afacerile si ca e mai rentabil sa le dai clientiloor ceea ce vor ei, decat sa incerci sa-i educi… (GB – martie 2017)

 

Data actualizarii: 03/04/2025

Hambar  - Bv. Aviatorilor, nr. 31

  • Rudolf Weichel :

    Hambar s-a inchis de cateva luni , in locul lui s-a deschis un restaurant cu specific thailandez , Soi Thai 31

  • Alina :

    The food was amazing and the vibe was good all round. Staff were caring of our requests and did not wait a long time for our order. Prices are a little higher than usual but totally worth every cent!

  • Ony :

    Mancarea fenomenala….

  • Cristian :

    Sunt vreo 9 ani de când vă urmăresc „criticile culinare”inclusiv restaurantul meu a fost trecut prin „sita dv fină”(la rambla) și în fiecare articol pe care îl scrieți faceți cate o greșeală majoră care demonstrează că ați profitat decât de nișa care era liberă,neavând deloc pregătirea necesară!
    Charcuteria/băcănie?Unde?
    Intrați pe google înainte să scrieți!
    Vă doresc să ajungeți în Spania și să vă duceți la Charcuteria sa va cumpărați zahar, gem și făină!
    În rest, dacă comunitatea on-line vă apreciază,mult succes in continuare!!!

    • George Butunoiu :

      Așa se chema restaurantul, nu eu i-am pus numele (care e și acum: Brasserie – Charcuterie – Brutarie). Și chiar asta și era. Acum, în galantarul de băcănie au rămas doar căteva dulciuri, dar sunt tot acolo. Cănd le vor scoate, voi scoate și eu „băcănie” din descriere. Deocamdată e și o băcănie cu rafturile aproape goale. Charcuterie

  • Alexa :

    Mâncarea este foarte bine preparată! Midiile sunt excelente! Personalul politicos!

  • George :

    Hambar era un restaurant decent, preturi ok pentru zona, unde puteai manca o mancare decenta sau cumpara niste produse de charcuterie sau paine proaspata de calitate.
    De cand au modificat meniul (s-ar parea ca si proprietarul) au marit toate preturile cu poate 50% in medie, au renuntat la vanzarea de produse de panificatie si charcuterie. Rezultatul se vede in faptul ca restaurantul e mai mereu gol – sper ca e o lectie buna pentru acesti noi proprietari.

  • Răspunde-i lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close