Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

DaDa – Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu

DaDa e un restaurant destul de cunoscut al Bucurestiului, pentru designul si amenajarea lui, fara indoiala. E departe de centru, pe Matei Voievod, aproape de Mihai Bravu, la parterul unei cladiri noi, si ea cu o arhitectura care iese in evidenta, mai ales in cartierul acela cu case vechi si cu blocuri comuniste imense – in contrast puternic si cu unele, si cu celelalte, adica.

DaDa ocupa tot parterul, un spatiu deschis, destul de larg. E foarte frumos amenajat, cu exceptia tavanului. Un tavan destul de jos, pe care un arhitect pe care eu nu l-as angaja nici macar sa-mi proiecteze o cusca pentru Oskar l-a complicat copilareste de inutil si de nepotrivit cu restul, ca sa nu mai spun ca proasta lui inspiratie a agaudat o mica avere la nota de plata totala pentru constructie. Noroc ca toate celelalte elemente de decor iti atrag suficient de mult atentia la DaDa incat sa nu te mai uiti si in sus…

Am fost la DaDa si in urma cu cativa ani, atunci am stat pe terasa, o fasie de teren ingusta in jurul cladirii, insa foarte inspirat si bine amenajata si aceea, e chiar o mica atractie a restaurantului si a cartierului. Poazele din interior si cele din care se vede cam cum arata aceasta terasa sunt destul de explicite, se vad bine conceptul modern, ludic, optimist. Mesele sunt foarte mici, incomode, dar ne-a placut ca aveau fete de masa albe, impecabile. Muzica agresiva, deranjanta.

Tin minte ca la inceput, cand au deschis, DaDa a fost un magazin de haine (femeiesti, parca), in care aveau si cateva mese pentru un suc si o gustare. In timp, magazinul s-a retras, pana a disparut cu totul, acum DaDa fiind un restaurant in toata regula.

Multi considera DaDa un local boem, insa nu mi-am dat seama de ce, inca. Doar un decor care sa te duca cu gandul la boema si la boemi nu e de ajuns, in cele mai multe cazuri. Nu stiu, poate ca se intampla lucruri interesante la DaDa seara, sau in alte zile, insa cand am fost noi nu se intamplau, si nici noi nu eram boemi, ca sa fi contribuit cu ceva la o astfel de clasificare, ba chiar dimpotriva…

DaDa are un meniu international, insa preponderent oriental, asiatic, extrem-oriental, mai precis spus. Am luat o supa orientala cu lapte de cocos, destul de buna, o alta supa, thailandeza, ceva mai putin buna, o salata cu carne caramelizata de curcan, asa si asa, si niste paste de orez cu legume si cu vita, destul de comune. Cafeaua surprinzator de buna.

Serviciul a fost bun la DaDa, cu un chelner rabdator si deschis. Preturile destul de mari pentru o mancare mai degraba mediocra, insa poti considera ca platesti mai mult ambianta, ceea ce e oarecum corect, la urma urmei.

DaDa e, asadar, un restaurant frumos intr-o zona a Bucurestiului in care se intalnesc farmecul orasului vechi cu uratenia altor vrenuri si a altor capete. Sunt putine restaurante bune acolo, din cate stiu eu, asa ca multi bucuresteni care locuiesc sau lucreaza inspre Mihai Bravu au de ce sa puna DaDa in fruntea listei cu restaurante, atunci cand nu vor sa ia masina sau metroul catre alte colturi ale marelui oras. (GB – februarie 2018)

 

Restaurantul DaDa lansează meniul de vară

Preparate vedetă: trio tartar cu ton roșu, somon și creveți, originalul burger de rață și autenticul parfait de nougatDaDa, restaurantul sofisticat cu decor avangardist și atmosferă intim...

Data actualizarii: 23/04/2020

DaDa  - Str. Matei Voievod, nr. 94 bis

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close