Marile gradini si terase ale orasului (unde se poate manca): restaurante, bistrouri, cafenele etc.

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11695 vizite 5 comentarii

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4958 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35150 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19787 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30411 vizite 6 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18863 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bereBerestroika,...

2471 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7293 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1500 vizite

Casa Alba Baneasa, printre ultimii strigoi comunisti... Nu stiu a cui...

6812 vizite 3 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29665 vizite 3 comentarii

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

22329 vizite 2 comentarii

Una dintre marile terase traditionale romanestiCasa Romaneasca par...

5323 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23142 vizite 5 comentarii

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

5772 vizite 1 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8704 vizite 1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2529 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10201 vizite

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

6035 vizite

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

4889 vizite 1 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1261 vizite 1 comentarii

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

856 vizite

Fabuloasa jungla urbana a BucurestiuluiPlus un barman simpatic si ...

32702 vizite 1 comentarii

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

11274 vizite 2 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7874 vizite

Green Hours, boema potrivita in locatia potrivitaGreen Hours e un ...

2717 vizite

Guava, o terasă fabuloasă, una dintre cele mai frumoase din Bucureș...

1895 vizite

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turisticHanu' lui Manuc e H...

12323 vizite 6 comentarii

De ce găsesc pe Hare tot timpul gol când nu e vară afară, să stea...

17637 vizite

Anii '70: hippie, retro si vinylHave a Cigar este un local boe...

1567 vizite

Hiro Bay, jungla urbană din Parcul HerăstrăuHiro Bay e un resta...

10170 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

9163 vizite 2 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10936 vizite 3 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

30613 vizite 1 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10756 vizite 2 comentarii

Journey Pub, locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

5164 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14214 vizite 3 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5636 vizite 3 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1935 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

3525 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

5742 vizite 1 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7829 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

6677 vizite 4 comentarii

Boema pe banda rulanta...Am scris despre Lente de pe strada Genera...

4498 vizite 1 comentarii

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

36624 vizite

Lokal boem cu design comunistLokal este un gastropub situat pe st...

7035 vizite

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

33827 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

12396 vizite 1 comentarii

Pescarus nu e genul meu de restaurant, insa nu pot sa nu-i felicit! ...

7451 vizite 4 comentarii

Unul dintre restaurantele mari ale cartieruluiPiccadilly e un rest...

2180 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti

Un mare restaurantMi-au spus ca meniul e neschimbat de 10 ani, si nu m-am mirat deloc. Marea casa excelent intretinuta, marea gradina la fel, chelnerii la fel, cu bune si cu rele… (GB – mai 2019)

Restaurantul – parc, sau parcul – restaurant al Bucurestiului, cum vreti sa o luati.

Casa Doina e un restaurant vechi al Bucurestiului, printre cele mai vechi, daca luam in calcul ca a fost construit in 1892 cu aceasta destinatie precisa, primul sau nume fiind Bufetul de la Sosea. Si a fost deschis de atunci pana acum, fara intrerupere, chiar si in timpul razboiului. Cele doua poze sunt cu actele contabile din acele vremuri.

E la crucea dintre Kiselev si Ion Mincu, vizavi de Ambasada Rusiei. E un colt al parcului Kiseleff, de fapt. Cu numele de Casa Doina si in aceasta forma este din 2003. Casa a fost renovata, amenajata in stil clasic aristocratic, cu mobilier masiv, draperii grele si cu mult lemn si fier forjat. Pentru cine are timp si ochi sa se uite la detalii, Casa Doina e un adevarat muzeu, mai ales daca iti rotesti privirea prin crama de la subsol.

Salile sunt la parter, in cea mai mare parte. Un salon mare in mijloc, un cerdac pentru 16 persoane ceva mai sus, sub forma de separeu, o marchiza acoperita foarte mare, in care se poate sta si iarna, cred, si o crama la subsol, tot o sala mare si lunga, in care incap destui oameni.

Insa gradina de la Casa Doina e si mai spectaculoasa. E cea mai mare din Bucuresti, din cate stiu eu, are vreo 3000 de mp in parc, plina de copaci, de verdeata si de flori, si de arteziene, nu in ultimul rand. Si cred si ca e cea mai frumoasa gradina mare a unui restaurant. Poate or fi alte gradini si mai spectaculoase in oras, insa de marimea asta nu stiu sa mai fie. Nici in Herastrau nu e vreun restaurant cu o asemenea gradina.

Meniul de la Casa Doina e preponderent romanesc, cu cateva insertii inutile de bucatarii de la altii. E un amestec de bucatarie traditionala romaneasca, taraneasca, si de bucatarie boiereasca, dar mai degraba varianta ei prelungita in vremea comunistilor, in cele cateva mari restaurante ale vremii. Presupun ca si bucatarul sef e tot din vremurile acelea, la asta te duce gandul cand citesti meniul.

Mancarea romaneasca e buna si frumos prezentata. Nu am luat vreodata alte feluri de la ei, italienesti sau cine stie ce altceva, desi merg des la Casa Doina, e aproape de biroul meu.

Servicul e foarte bun cu mine, m-am si obisnuit cu ei si ei cu mine, imi cunosc toate capriciile si au grija de ele. Dar si ceilalti invitati cu care merg la Casa Doina imi spun ca li se pare foarte bun serviciul, desi unii nu se simt tocmai in largul lor cu niste chelneri prea ceremoniosi. Pentru unii dintre ei, insa, aceasta emfaza e naturala, dar mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama. Pe unul dintre ei, mai in varsta decat ceilalti, l-am si pus in sectiunea cu cei mai buni chelneri, de altfel.

Preturile de la Casa Doina sunt ceva mai mari decat la majorittea celorlalte restaurante romanesti, insa randurile de mai sus dau o buna parte din explicatie.

Casa Doina e unul dintre restaurantele mari ale bucurestiului, si la propriu, dar si la figurat, cu mancare romaneasca buna, serviciu pe masura, dar, mai ales, cu o atmosfera a vremurilor bune de alta data din ce in ce mai rar de gasit. Si cu una dintre cele mai spectaculoase gradini ale Bucurestiului, inainte de toate… (GB – martie 2017)

Casa Doina restaurant traditional romanesc

Bufetul de la Sosea – registre din timpul Razboiului:

Casa Doina - registrele din timpul razboiuluiCasa Doina - registrele din timpul razboiului

 

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Cristian Lazar

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Che...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 22/04/2020

Casa Doina  - Sos. Kiseleff, nr. 4 (prin Ion Mincu)

  • Mihail Gheorghe :

    Atentie si la nota de plata. Bacsisul e introdus automat la sfarsitul notei, noroc ca am intrebat, ca altfel, cum de obicei nu verific, il mai plateam odata. Si nu e pus ca sa alegi tu, intre, sa zicem, 8, 10 sau 15%, ci direct cat vor ei. La mine a fost „doar” 12%. Serviciul discutabil. Desi gradina nu era full, dimpotriva, asteptarea a fost lunga. Ai terminat antreurile? Ai de asteptat, nu pentru urmatorul fel, dar pentru a fi ridicate farfuriile folosite, etc. Ai cerut in plus o apa, asteapta, ca e adusa de departe, etc.

  • George :

    Mare prudenta cand faceti rezervari la acest restaurant, in aceasta seara a trebuit sa cautam o alta loactie, desi aveam rezervare confirmata, nu a putut fi onorata de catre restaurant. Lipsa totala de profesionalism!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close