Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Casa M60, boema cuminte, dupa reteta clasica

Casa M60, bistrou boem cu bucatarie urbana in Domnita RuxandraCasa M60 e un nou restaurant (bistrou, mai bine spus) boem al Capitalei, deschis in septembrie 2018 in Bucurestiul vechi al strazilor Icoanei, Leonida, Domnita Ruxandra, Tunari si Dogarilor. O zona cu farmecul ei amestecat, cu copii tigani care se joaca cu nonsalanta in mijlocul strazii, printre masini, cu copii netigani care fac si ei aceleasi lucruri, cu case si copaci batrani.

Desi nu am intrebat, nu am vreo indoiala ca acest bistrou Casa M60 apartine celor care au deschis si tin cu succes cafeneaua M60 din Piata Amzei. Succes care le-a aratat ca boema se poate vinde foarte bine si i-a incurajat sa incerce sa stoarca tot ce se poate din ea.

Casa M60 e facuta dupa o reteta bine verificata si confirmata pe piata localurilor boeme din Bucuresti: o casa veche, interbelica, intr-o parte a orasului vechi ca aceea descrisa mai sus, amenajata simplu, auster, ecologic, cu o economie afisata vizibil.

Meniul e si el facut dupa un tipic boem anume: feluri putine, destul de simple, usoare, spre zona dietetica, multe legume, fructe, putine grasimi, bucatarie urbana, de regula, cu feluri de mancare cu denumiri si ingrediente care duc catre Orient, fie el apropiat sau indepartat. Noi am luat un humus cam fara gust, somon cu sos de zmeura si piure cam la fel, chiftelute suedeze foarte bune si o salata cu avocado si somon care nu a fost deloc buna, erau cateva lucruri aruncate la intamplare in farfurie. Painea, insa (“pita” ii spun ei) a fost excelenta, ne-am adus cu totii aminte de ea multe zile dupa aceea.

Serviciul a fost foarte bun, si cei de la Casa M60 stiu foarte bine ca aici e “cheia”! Asta inclina balanta intr-o parte sau in alta, catre un local cu adevarat boem sau o imitatiune a acelora. Ne-a placut mult de chelner, se incadra perfect in context.

Clientii la fel, consumatorii tipici de boema bucuresteana: figuri de intelectuali, politicosi si rezervati, tacuti cand nu aveau ceva iminent de comunicat.

Casa M60 pare sa-si fi castigat si consolidat rapid locul printre localurile boeme ale Bucurestiului, pe masura faimei lui M60 Cafe din Piata Amzei. Sper sa le mearga bine si sa ii inspire si pe altii. Schimbarile in aceasta directie pe pestrita piata a restaurantelor bucurestene mi se par mai mult decat binevenite. (GB – noiembrie 2018)

Data actualizarii: 13/12/2019

Casa M60  - Str. Domnita Ruxandra, nr. 7

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close