Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca
Regula pe Restocracy este ca un restaurant să fie trecut ca închis și altul nou să fie făcut, chiar dacă acel restaurant și-a schimbat doar numele. Este cazul celui despre care scriu acum, Cento 118, care înainte se numea Centocitta.
Din câte am înțeles de la veselul patron italian, cel din poză, la început i-a lăsat pe niște tineri pe care i-am mai întâlnit și prin alte restaurante să se ocupe de pizzerie. Însă apoi s-a decis să reia el afacerea în mână. A schimbat și amenajarea, a construit o terasă mare, acoperită și închisă – ca toate restaurantele la vreme de pandemie, de altfel.
A schimbat și meniul, l-a transformat dintr-o pizzerie la tavă și cu vreo două feluri simple de paste, cum fusese inițial, în ceva mai apropiat de un bistrou, însă în care pizza a rămas „piesa de rezistență”. Nu am înțeles de ce i-a schimbat și numele, însă presupun că e ceva legat de drepturile de folosire.
Pinsa a fost foarte bună. Deloc ieftină, dar ce mai e ieftin acum în Floreasca? Clienți puțini la prânz, însă îmi aduc aminte că și înainte lumea se aduna seara acolo.
Cento 118 e o pizzerie bună, așadar, de care aveam nevoie în partea aceasta de Calea Floreasca. Dacă au și alte feluri de mâncare le fel de bune, dintre cele simple, populare, voi vedea data viitoare, pentru ca acum nu am apucat să iau și altceva. Le doresc succes, oricum! (George Butunoiu – noiembrie 2021)
Patronul italian al Cento 118
Portii: medii
Criteriul
Oct-2021
Mancare
8.38
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
9.5
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
8
Servicii
8.67
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.67
Exterior
8
Interior
7
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.22
Criteriul
Oct-2021
Mancare
8.38
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
9.5
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
8
Servicii
8.67
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.67
Exterior
8
Interior
7
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.22
Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent
Centocitta e un bistrou de paste si pizza deschis in ultimele zile ale lui 2019 pe calea Floreasca. Sunt la parterul unui bloc, vizavi de Spring Time si Souk din Parcul Automatica, unde era un magazin inainte. I-am vazut acolo pe cativa dintre baietii si fetele de la fostul MA Bistro, din apropiere, inchis si el in 2019. In special pe fostul lor chef, despre care stiu bine ca poate face mult mai multe decat pizza si paste, fie ele si foarte bune…
Conceptul Centocitta e minimalist, si in meniu si in ambianta. E un fast-food, si trebuie luat ca atare. Au vreo doua sau trei feluri de paste si mai multe de pizza la tava, expuse intr-un galantar, pe care le arati cu degetul si cineva le pune intr-un cuptor, la reincalzit. Pot sa-ti faca si o pizza in cuptor, numai pentru tine, dar cred ca nu prea au chef, ne-au descurajat de cate ori am vrut asta si ne-au indemnat sa luam pizza la felie. Care pizza e destul de buna, cu un aluat mai dur, cum imi place mie, dintr-o faina mai inchisa la culoare, probabil integrala, sau ceva pe acolo. Si pastele au fost bune. (GB – ianuarie 2020)
Data actualizarii: 20/02/2022
Cento 118 - Calea Floreasca, nr. 118 (zona Piata Floreasca)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.