Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

1879 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

809 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

162 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

162 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

360 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

526 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

99 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1962 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

665 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3365 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1495 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

654 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

405 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1906 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2043 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

584 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3138 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9223 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1552 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

542 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1277 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1453 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3793 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

5096 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

445 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta…

Souk, restaurant libanez in Parcul AutomaticaSpring Time-ul de pe Calea Floreasca, in Parcul Automatica, a avut si etaj la deschidere. Acolo faceau mancaruri gatite, cu sos, spre diferenta de jos, unde erau (si sunt in continuare) shaormele, salatele si ce mai vand ei in acel fast-food. Apoi au inchis etajul, si foarte multi ani a stat parasit. Insa acum s-au decis sa-l reinvie, au facut un restaurant libanez a la carte acolo. Au renovat, au amenajat destul de bine, colorat, confortabil, cu niste scaune de plus extrem de comode. Ferestrele mari care dau spre parc, in special, sunt foarte frumoase. Au deschis de cateva zile.

Inca de la intrare, Souk se prezinta ca un restaurant cu Modern Lebanese Cuisine, adica bucatarie libaneza moderna. Am murit de curiozitate sa vad ce este aceea, pentru ca mi se parea aproape o contradictie in termeni. Si nu sunt singurul care sa aiba o astfel de reactie cand vede o alaturare atat de bizara de cuvinte, cum ar fi “bucatarie araba” si “modern”.

Dar “Modern Lebanese Cuisine” nu pare sa fie decat o mica smecherie de marketing, pentru ca diferentele fata de meniul oricarui alt restaurant libanez sunt minore. Un varf de lingurita de trufe in ulei peste un humus sau o rosie cruda in locul uneia coapte langa aceeasi kafta nu cred ca te emancipeaza prea mult. Noi am luat un meze cu aperitivele lor obisnuite, conopida gratinata si kafta. Nici mai bune, dar nici mai proaste decat la multe alte restaurante libaneze.

Sau poate ca la preturi faceau trimiterea? Intr-adevar, preturile sunt moderne, diferenta fata de trecut e vizibila. Meze 80 de lei, kafta 55…

Porcul

Noroc ca am avut o chelnerita absolut adorabila, si ca unul care parea sef pe acolo era si el amabil si zambitor. Erau multi chelneri, ne-am inteles bine si cu ei. Dar bucuria e de scurta durata, pentru ca daca te uiti in jur ii vezi cum fumeaza fara nicio jena inauntru, conform principiului etnic ca legea e facuta ca sa te pisi pe ea, daca nu bate vantul din fata. Sigur, toate restaurantele fac asta, insa unii macar salveaza cate o aparenta, separand spatiile cu cate o perdeluta, sau un ghiveci cu flori, ceva. La Souk e o singura incapere, si fumeaza fix in mijlocul ei. Nici macar intr-un colt, sau la un geam. Nu narghilea, ca sa fie clar! Fumat din acela, cu scrumiera adusa de personalul restaurantului.

Sa fi fost asta o intamplare, sa fi fost noi singurii clienti fara noroc? Tare ma tem ca nu… 🙁 La masa de alaturi era un client grobian, probabil foarte apropiat al locului, dupa cum vedeam ca se poarta cei de la restaurant cu el. Un porc. Erau doua fete la masa de alaturi, chiar langa el, de le si improsca cu scuipat cand vorbea. Era alta la alta masa, chiar in fata lui, si el vorbea ca un porc. Si tare, de se auzea in jumatate de restaurant. Intelegeti cum merg lucrurile la Souk, sunt sigur… (GB – decembrie 2019)

Modern Lebanese Cuisine la Souk
Salonul pentru fumatori Souk

Souk, Modern Lebanese Cuisine Restaurant

Souk, Modern Lebanese Cuisine Restaurant

Data actualizarii: 08/12/2019

Souk  - Calea Floreasca, nr. 113B (Parcul Automatica)

  • Otto :

    Low ceiling, everyone smokes, loud music but good food

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.