Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton Bucuresti, unde conduce toate echipele culinare ale hotelului, avand in subordine atat bucatariile restaurantelor hotelului – Roberto’s, Cafe Athenee si English Bar, cat si divizia de room service si serviciile de banqueting si outside catering. Tim este un bucatar cu experienta internationala de peste 18 ani in industria ospitalitatii, fapt ce aduce un plus de creativitate, pasiune si cunostinte extinse despre cum ar trebui sa functioneze latura operationala a bucatariei unui hotel de cinci stele.

Executive Chef Tim SchmidtInainte de a se alatura familiei Hilton in 2015, Tim a ocupat pozitii de bucatar-sef in diferite hoteluri si restaurante din Europa, dupa ce si-a inceput cariera de bucatar ca ucenic in restaurantul Die Insel din Hanovra, iar mai apoi si-a dezvoltat vocatia culinara in Centrul de Pregatire Gastronomica din Koblenz.

Chef Tim isi gaseste inspiratia din trecutul sau multicultural, dupa ce a lucrat cu bucatari din mai mult de saisprezece tari diferite de-a lungul evolutiei sale profesionale. Experienta sa diversa il ajuta sa-si conduca echipa catre idei si concepte inovatoare, care sunt binevenite intr-un hotel ca Athenee Palace Hilton unde restaurantele au specialitati diferite, iar evenimentele se personalizeaza in functie de tematica.

De vorba cu Chef-ul

Restocracy: Care este preparatul dvs. preferat si de ce va place in mod deosebit?

Chef Tim Schmidt: Preparatul meu de referinta ar fi coastele inabusite 24 de ore cu piure de cartofi si legume radacinoase inabusite. Am gatit acest preparat pentru prima oara in 2006 pe cand lucram in SUA si peste ani, pana in prezent, am imbunatatit preparatul de fiecare data. Primesc o multime de complimente pentru aceste coaste, pentru fragezime si combinatia de arome.

Restocracy:  Care este tipul preferat de bucatarie sau preparatele pe care le mancati cu cea mai mare placere? Ce mancati cand gatiti sau cand iesiti in oras? Dar cand vizitati o tara straina?

Chef Tim Schmidt: Tipul preferat de gastronomie este cea clasica frantuzeasca, fiind o bucatarie autentica unde totul este despre gust si arome.

Cand ies in oras imi place sa incerc lucruri noi, deoarece reprezinta si o mica cercetare pentru campul muncii in care activez, vad ceea ce e nou in piata si incotro se indreapta tendintele. Chiar nu am un preparat special sau un restaurant unde imi place sa merg regulat. Atunci cand merg intr-o tara straina, de fiecare data incerc bucataria locala si de cele mai multe ori este cea mai buna mancare din tara respectiva.

Restocracy: Cum ati decis ca vreti sa deveniti bucatar?

Chef Tim Schmidt: Cand eram mai tanar imi ajutam familia in bucatarie si asa mi-am descoperit pasiunea pentru mancare si gatit. La varsta de 16 ani am inceput sa lucrez in vacante pentru o firma de catering, descoperind astfel ca vreau sa devin bucatar.

Restocracy: Unde/cum va gasiti inspiratia pentru preparatele si meniurile pe care le pregatiti?

Chef Tim Schmidt: Inspiratia vine din experienta mea internationala si de la toti Chefii cu care am lucrat pana acum. De asemena, ma inspir si din Social Media – Instagram in principal – unde urmaresc multi Chefi, colegi si prieteni, sa vad ce mai prepara si unde duc tendintele, sau cand mananc in oras, in special in tari si orase diferite.

Restocracy: Care este ingredientul dvs. preferat sau condimentele si mirodeniile cu care va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Tim Schmidt: Am invatat bucataria franceza care este inca preferata mea, unde sunt multe ingrediente importante pentru un preparat uimitor, precum sarea sau ierburile; insa unul dintre cele mai importante ingrediente este untul. Este extraordinar sa lucrezi cu unt, ofera gust si structura unui dish si preia aroma diverselor condimente si o transpune in preparat.

Restocracy: Cum adaptati meniurile pe care le creati la tendintele actuale (va adaptati sau va ascultati propriile instincte/ reguli)?

Chef Tim Schmidt: Cate putin din ambele. Ma incred in propriile instincte si experienta mea, dar iau in considerare si Social Media.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari pe care le-ati infruntat in conducerea unei echipe de bucatari intr-un hotel de 5 stele?

Chef Tim Schmidt: Cea mai mare provocare pe care o avem in bucataria unei proprietati de 5 stele este satisfactia clientilor internationali. Nu este atat de usor sa gasesti echilibrul potrivit si calitatea pentru diferite nationalitati care sunt obisnuite cu anumite standarde si sa le-o garantezi. Noi gazduim o multime de nationalitati in hotelul nostru si fiecare are preferinte diferite, dar incercam sa facem tot posibilul sa ii multumim pe toti.

Executive Chef Tim SchmidtRestocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti ca lider ce isi ajuta echipa sa se dezvolte profesional?

Chef Tim Schmidt: Ceea ce pot sa fac pentru a-mi dezvolta echipa este sa le ofer ajutor, sa fiu mereu deschis si sa vorbesc cu ei, bineinteles sa le si arat fizic cum ar trebui sa fie facut un lucru daca este necesar. Cred ca cel mai bun ajutor pe care il pot oferi este sa lucrez indeaproape cu ei toti, fiind parte din echipa si nu doar un Executive Chef.

Restocracy: Cum a fost cariera dvs. influentata de Hilton pana acum?

Chef Tim Schmidt: Lucrez la Hilton de doar 4 ani, insa chiar si in aceasta scurta perioada de timp acest brand mi-a influentat viata foarte mult. Hilton a fost primul angajator care mi-a oferit oportunitatea de a-mi incepe cariera de Executive Chef. Si in trecut primeam multa incredere din partea Managerului General si al Directorului de Operatiuni  al hotelului Hilton din Köln, la fel cum se intampla si acum la Athenee Palace. Ei mi-au dat sansa sa imi dezvolt propriul stil de conducere al unei echipe.

Restocracy: Ati lucrat foarte mult in diverse restaurante si hoteluri din diferite tari. Despre care cultura puteti spune ca v-ati simtit in largul dvs. cand gateati, dar cand mancati?

Chef Tim Schmidt: Cel mai aproape de inima mea se afla perioada petrecuta la Moscova, sa fiu sincer era ca ‘epoca de aur a Rusiei’ cand lucram cu diferite produse premium si faceam degustarea anumitor produse la care doar visam inainte sa ajung acolo. Nu existau limite.

Despre Athenee Palace Hilton Bucuresti

Athenee Palace Hilton este unul dintre cele mai sofisticate si prestigioase hoteluri ale Bucurestiului. Construit in 1914, hotelul este un adevarat punct de reper istoric situat in inima orasului, in Piata Revolutiei. Hotelul ofera cazare la cele mai inalte standarde in cele 272 de camere si apartamente, servicii premium de intalniri in cele 13 sali de conferinta complet echipate, un Club de Sanatate si Fitness, precum si conditii rafinate de servire a mesei.

In bistroul Cafe Athenee puteti savura specialitati din gastronomia franceza, romaneasca si internationala, impreuna cu o varietate de vinuri si deserturi spectaculoase ce pot fi comandate si la pachet sau pentru evenimente din afara hotelului. Restaurantul Roberto’s cu specific italian ofera preparate traditionale din Peninsula reinterpretate de chefi, in timp ce terasa La Strada ofera mancaruri si cocktailuri racoritoare in timpul lunilor de vara, iar in English Bar va puteti bucura de o larga selectie de whiskyuri intr-o ambianta confortabila. (Octombrie 2019)

Data actualizarii: 24/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close