Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

8029 vizite

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

11638 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

7204 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

10547 vizite 1 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

3810 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

8786 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

12045 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

5080 vizite 4 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

3472 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

4067 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

7286 vizite

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

2498 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini

Cherie Saveurs de Russie, restaurant rusescAm fost de cateva ori la acest restaurant rusesc, ultima data acum doi ani. L-am gasit exact la fel, nimic schimbat, nici in ambianta, nici in meniu. Si vorbesc aici de partea ruseasca a meniului, fiindca au adaugat si tot felul de banalitati din bucataria internationala la Cherie Saveurs de Russie. Asa, fiindca si altii fac la fel. De fapt, ca sa fiu mai exact, meniul Cherie e unul “international”, iar mancarurile rusesti sunt trecute la “specials”.

Si mi se pare ca au si renuntat sa puna accentul pe specificul rusesc al locului, acum isi spun Cherie, mai pe scurt, in locul mai explicitului Cherie Saveurs de Russie. Si hotelului si restaurantului.

Noi ne-am dus special pentru mancarurile rusesti la Cherie, mai ales ca am adus si un reputat specialist cu mine. Frumoasa cu sange slav din poza. Verdictul: stroganof adevarat, bors de sfecla si carne de vita ca la ei in Rusia, clatite cu somon si caviar foarte bune, suba mediocra, cu scrumbia din conserva, cel mai probabil. Desertul, Cusma lui Guguta, foarte bun si el, la fel tortul rusesc.

Serviciul binevoitor dar cam pierdut, portii mari, preturi mici. Clienti putini, si mi-au dat de inteles ca doar clientii hotelului mananca la acolo, in rest au putini vizitatori. Pacat, Cherie Saveurs de Russie e un restaurant rusesc bun. Nota pe care le-am pus-o la mancare e data exclusiv pentru aceasta parte ruseasca a meniului. Sunt convins ca e in avantajul lor… (GB – iulie 2019)

Cherie a ramas singurul restaurant rusesc din Bucuresti?

A fost primul restaurant rusesc in Bucuresti, apaoi a mai aparut unul, in Centrul Vechi, unde e acum Zahana 33, dar a disparut si acela, asa ca Cherie Saveurs de Russie pare sa fie singurul restaurant rusesc din oras in acest moment.

E deschis de multa vreme, mi-au spus ca sunt moldoveni cei care au micul hotel de pe strada Cornelia, in apropiere de Piata Libertatii, de unde si primul sau nume, Vila Cornelia. Restaurantul s-a numit apoi Puskin, dupa care amandoua si-au pus numele Cherie. Hotelul Cherie, respectiv Cherie Saveurs de Russie restaurantul.

Bucurestiul vechi

Strada Cornelia e frumoasa, linistita, curata, sunt numai case vechi acolo, cu mult farmec, e Bucurestiul vechi, cel din carti. Vila Cherie are vreo doua etaje, au facut un mic hotel de trei setele, discret. La parter au restaurantul. Destul de mare, cu vreo trei saloane si cu o terasa in curtea cu ziduri inalte, de tip fortareata, peste capul omului. E amenajat dupa standardele luxului ruso moldovenesc, cu culori deschise, crem, vernil, cu canapele, fotolii, scaune si mese masive, draperii.

Meniul e rusesc si international la Cherie Saveurs de Russie, cu cele cateva feluri de mancare din bucataria rusa de care a auzit toata lumea, adica ciorba de sfecla, pelmeni cu diverse, salata suba (shuba), cu sfecla, hering afumat si alte cateva, clatitele cu somon si cu alte umpluturi, vita stroganof. Cele din bucataria internationala sunt banale, am uitat instantaneu ce erau.

Am luat cam tot ce era rusesc in meniu, si au fost destul de bune: clatitele cu somon, pelmeni (coltunasi) cu cartofi foarte buni, cred ca aveau si ceva ceapa prajita in ei, si cei cu branza la fel. Ciorba foarte buna, am mancat-o toata si m-am saturat numai cu ea, fiindca era foarte mare, pe celelalte le-am luat la pachet. Si stroganoful a fost bun, dar nu cel mai bun pe care il stiu eu.

Preturile mici

Serviciul e bun, preturile rezonabile la Cherie Saveurs de Russie. Putini clienti de fiecare data cand am fost la ei, si pareau sa fie unii din hotel, oricum. Sigur, e greu de ajuns acolo, pe de o parte, dar nici ei nu cred ca sunt foarte interesati sa se promoveze, pe de alta parte.

Cherie Saveurs de Russie e, asadar, singurul restaurant rusesc din Bucuresti, din cate stiu eu, asa ca daca tineti cu tot dinadinsul sa vedeti cum mananca rusii, trenuie sa luati o masina si sa va duceti pana in strada Cornelia, la Cherie Saveurs de Russie. Nu e cea mai buna mancare ruseasca din lume, am mancat alta mai buna prin alte parti, insa destul de buna incat sa o gustati, macar o data. (GB – iunie 2017)

Mancare ruseasca la restaurantul Cherie

 Restaurantul Cherie cu ambianta ruseasca

Terasa Cherie

Strada Cornelia din Bucurestiul vechi

Data actualizarii: 23/04/2020

Cherie Saveurs de Russie  - Str. Cornelia, nr. 26 (Boutique Hotel Cherie)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.