Chocolat (Beller)
www.facebook.com/ChocolatRO
Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofetarie decat pe cea de restaurant
Chocolat a fost mai multa vreme pe Beller, aproape de Piata Floreasca, insa de vreo jumatate de an, sau chiar mai bine, s-au mutat ceva mai incolo, spre capatul dinspre Mircea Eliade al cunoscutei strazi, pe aceeasi parte, vizavi de parcul Floreasca si de Ambiance Cafe.
A fost un alt restaurant acolo inainte, nu a rezistat prea mult, si spatiul acela a ramas parasit cativa ani. E un clot din parterul unui bloc vechi, caruia i-au facut o extensie spre trotuar, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale coltului respectiv. Din cate mi-am dat eu seama, sunt geamuri fixe, sper sa gaseasca o solutie cu asta pana la vara.
Spatiul e relativ mic, mai ales ca au pus si galantarele cu prajiturile care i-au facut cunoscuti mai mult decat restaurantul. Amenajarea e destul de simpla, nimic special de remarcat. Noroc ca zona e frumoasa si prin peretii de sticla vezi parcul si o bucata din bucurestiul vechi, frumos si instarit.
Fiindca au ocupat spatiul cu marchiza respectiva, nu mai au gradina, asa ca au injghebat o terasa punand cateva mese direct pe trotuar.
Chocolat se prezinta ca „o inovatie exclusiva”, un Boutique Restaurant – Le Createur, Chocolat Createur de Gout. Eu nu am gasit vreo inovatie in partea de restaurant, mi se pare un bistrot sau o braserie cu meniu frantuzesc si international ca multe altele. La partea de cofetarie nu m-am uitat, intr-adevar, acolo o fi diferenta asupra careia Tudor Constantinescu, stapanul Chocolaturilor, insista atat.
Mancarea a fost OK la Chocolat, dar nimic deosebit. Nu am avut amuse bouche, ceea ce la un restaurant cu pretentii e mai putin obisnuit. Sparanghelul a fost foarte bun, plantele tinere si fiert exact atat cat trebuie, insa spanacul a fost uitat pe foc. Si i-a pus si prea multa sare, dar din aceea mare, care trosnea in dinti. Risotto cu parmezan a fost foarte bun, cel mai bun din ce am mancat la Chocolat, de altfel. Pestele asa si asa.
Serviciul a fost foarte afectat la inceput, au facut putin teatru, insa si-au revenit dupa aceea si am avut o discutie normala. Preturile ceva mai mari decat ar fi cazul la o asemenea mancare, dar probabil ca o parte din bani sunt pentru privelistea cu parcul.
Chocolat de pe Beller e un mic restaurant placut, intr-o zona frumoasa, printre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi. Nu cred ca e de venit la Chocolat din alta parte a orasului doar pentru mancare, ci numai cand sunteti in zona si vreti sa mancati linistiti, la margine parcului. (GB – aprilie 2017)
Referinte
Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinele din Amsterdam...Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de br...
Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul BucurestiuluiChocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si...
Chocolat (Beller) - Str. Aviator Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)