Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

35324 vizite 10 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

23426 vizite 1 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

10038 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului Sardin Apreciez cel puțin la fel de mult u...

11197 vizite 2 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

9215 vizite 3 comentarii

Educarea și disciplinarea clientului la Caupona Primul restaur...

2515 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

8776 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

8773 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

19975 vizite 8 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte ...

760 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

10424 vizite

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

2276 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

7182 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

9567 vizite 1 comentarii

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

4708 vizite 1 comentarii

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

6087 vizite 3 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

8604 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

6085 vizite

Gabbiano, un restaurant consecvent conservator Restaurantul și-a c...

5674 vizite 7 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

5814 vizite

Din nou de bine despre Trattoria Roma Am revenit după mai bine...

2059 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

26002 vizite 6 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

4037 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2978 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

14244 vizite 6 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

1388 vizite

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

6053 vizite 4 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

2571 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

5194 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

4434 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

2679 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Da Giulio – Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?

Am fost de trei ori anul acesta la Da Giulio: o data singur, alta data cu un prieten, tot roman, si ultima data cu presedintele Accademia Italiana della Cucina.

De cand m-am decis sa organizez competitia Topul Mancarurilor, ca sa vedem care sunt cele mai bune feluri de mancare din Bucuresti, reprezentative pentru cateva dintre bucatariile mari ale lumii, printre care si pastele si risotto, desigur, am inceput sa ies la masa si sa vorbesc cu din ce in ce mai multi italieni, ca sa invat de la ei si, desigur, sa-i invit sa faca parte din juriu pe cei mai intelepti.

Ce am aflat si concluziile la care am ajuns au fost o surpriza pentru mine, insa mi-au fost reconfirmate din multe alte surse, de la alti romani si straini care sunt apropiati de italieni, de comunitatile si de obiceiurile lor sociale si de consum.

Voi detalia subiectul intr-un articol separat, dar pot sintetiza aici concluzia – intarita si de catre alti ne-italieni, fie ei romani sau straini: cand ii intrebi pe italieni ce si unde se mananca mai bine italieneste in oras, toti, aproape fara exceptie, iti vorbesc despre niste restaurante mici, gen osteria sau trattoria, adesea familiale si periferice, indepartate de centru. Si nu numai ca cele cateva restaurante cu bucatarie italiana fina nu ajung sa fie aproape niciodata mentionate, dar cand le aduci tu in discutie, iti sun ca acelea nu sunt „una vera cucina italiana”! Si raspunsurile sunt aproape identice de la toti italienii cu care am discutat, de la cei cu pozitiile cele mai importante in mediile de business, diplomatice sau culturale, pana la cei cu lefuri mici si cu joburi pasagere.

Paranteza lunga a fost facuta ca sa spun ca numele Da Giulio a aparut cel mai des in discutiile mele cu italienii, atunci cand vorbeam despre cea mai buna mancare italieneasca din Bucuresti.

Insemnarile mele despre Da Giulio au fost cam asa: un restaurant de cartier in Dudesti, ambianta provinciala, amenajare simpla. Deschis si tinut de un italian (Giulio, presupun), cu o nevasta romanca, lucreaza amandoi si in bucatarie si in administrarea afacerii.

Serviciul a fost bun, personal, deschis, cu mai multe chelnerite decat chelneri; preturile rezonabile; clienti destui, rotatie mare, aproape toti veniti ca sa manance rapid, multi care vorbeau italiana. De toate conditiile si in toate configuratiile sociale: singuri, in cuplu, in grup, cu familie, cu copii, cu mai multe generatii etc…. (citeste tot)

Chelnerita adorabila la restaurantul italian Da Giulio

 

 

Data actualizarii: 23/04/2020

Da Giulio  - Str. Popa Stoica Farcas, nr. 29 (Dudesti)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close