Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

26569 vizite 8 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

19260 vizite 1 comentarii

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

7927 vizite 4 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

7069 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

7294 vizite 3 comentarii

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

8690 vizite 2 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

4560 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

6801 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7711 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

16152 vizite 7 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

6226 vizite

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

1915 vizite

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

454 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

4996 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

8338 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

6584 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

3477 vizite 1 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

5452 vizite

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

1553 vizite

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

3608 vizite 7 comentarii

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

4610 vizite

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

4158 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

20203 vizite 5 comentarii

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

1099 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

2818 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2341 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7880 vizite 6 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

864 vizite

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

4573 vizite 4 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

2010 vizite 1 comentarii

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

3206 vizite

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

3461 vizite

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

3185 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

3172 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

1979 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Da Giulio – Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?

Am fost de trei ori anul acesta la Da Giulio: o data singur, alta data cu un prieten, tot roman, si ultima data cu presedintele Accademia Italiana della Cucina.

De cand m-am decis sa organizez competitia Topul Mancarurilor, ca sa vedem care sunt cele mai bune feluri de mancare din Bucuresti, reprezentative pentru cateva dintre bucatariile mari ale lumii, printre care si pastele si risotto, desigur, am inceput sa ies la masa si sa vorbesc cu din ce in ce mai multi italieni, ca sa invat de la ei si, desigur, sa-i invit sa faca parte din juriu pe cei mai intelepti.

Ce am aflat si concluziile la care am ajuns au fost o surpriza pentru mine, insa mi-au fost reconfirmate din multe alte surse, de la alti romani si straini care sunt apropiati de italieni, de comunitatile si de obiceiurile lor sociale si de consum.

Voi detalia subiectul intr-un articol separat, dar pot sintetiza aici concluzia – intarita si de catre alti ne-italieni, fie ei romani sau straini: cand ii intrebi pe italieni ce si unde se mananca mai bine italieneste in oras, toti, aproape fara exceptie, iti vorbesc despre niste restaurante mici, gen osteria sau trattoria, adesea familiale si periferice, indepartate de centru. Si nu numai ca cele cateva restaurante cu bucatarie italiana fina nu ajung sa fie aproape niciodata mentionate, dar cand le aduci tu in discutie, iti sun ca acelea nu sunt „una vera cucina italiana”! Si raspunsurile sunt aproape identice de la toti italienii cu care am discutat, de la cei cu pozitiile cele mai importante in mediile de business, diplomatice sau culturale, pana la cei cu lefuri mici si cu joburi pasagere.

Paranteza lunga a fost facuta ca sa spun ca numele Da Giulio a aparut cel mai des in discutiile mele cu italienii, atunci cand vorbeam despre cea mai buna mancare italieneasca din Bucuresti.

Insemnarile mele despre Da Giulio au fost cam asa: un restaurant de cartier in Dudesti, ambianta provinciala, amenajare simpla. Deschis si tinut de un italian (Giulio, presupun), cu o nevasta romanca, lucreaza amandoi si in bucatarie si in administrarea afacerii.

Serviciul a fost bun, personal, deschis, cu mai multe chelnerite decat chelneri; preturile rezonabile; clienti destui, rotatie mare, aproape toti veniti ca sa manance rapid, multi care vorbeau italiana. De toate conditiile si in toate configuratiile sociale: singuri, in cuplu, in grup, cu familie, cu copii, cu mai multe generatii etc…. (citeste tot)

Chelnerita adorabila la restaurantul italian Da Giulio

 

 

Data actualizarii: 23/04/2020

Da Giulio  - Str. Popa Stoica Farcas, nr. 29 (Dudesti)