Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

Afiseaza

Expoziții virtuale cu tematică gastronomică organizate de gastroart.ro & Blid Locantă Românească #stămacasă

În aceste zile trebuia să avem deja la Blid Locantă Românească prima expoziție vernisată deja, iar pereții și rafturile doldora de cutii vechi de bomboane. Cum nu putem altfel, am decis să o facem on-line.

Luni, 30 martie, au fost “expuse” peste o sută de cutii comuniste din carton de ciocolată și bomboane. “Planul nostru era de a mări colecția (în prezent avem peste 500 de exponate cu tematică gastronomică (cutii, ambalaje, etichete, meniuri, corespondență, medalii, sticle, recipiente etc.) și de a organiza o expoziție itinerantă prin țară iar apoi de a înființa un muzeu privat al gastronomiei românești. Sperăm ca aceste vremuri să nu ne zădărnicească eforturile de până acum și doar să le întârzie nițel”, Cosmin Dragomir publisher gastroart.ro & co-owner Blid Locantă Românească.

Expoziții pot fi vizualizate atât de pe gastroart.ro cât și pe pagina Blid Locantă Românească

În acest moment pregătim următoarele expoziții: cutii de tablă de dimenisuni mari din pre și interbelic. Cutii de bomboane și ciocolată interbelice, ambalaje de ciocolată și bomboane pre ’90 și post ’90, etichete de alimente din comunism, etichete de băuturi, meniuri interbelice și meniuri comuniste, ambalaje de gumă de mestecat etc.

Dacă vrei să susții proiectele noastre, ajută-ne cu o donație în contul bancar, prin bitcoin sau prin Paypal.

Asociația Curaj Înainte

RO35 RZBR 0000 0600 2018 2553

Agenția Piața Domenii Strada Ion Mihalache,
Nr. 187, Bl. 4, Et P+S, Sector 1, București

BTC: 1Gj2RGBGakQ9nU7BojYXumoJWUvTdMFAt2
Ethereum: 0xb19327132aA1cf86cbfF57dF48B14994Aad983f9

Data actualizarii: 30/03/2020