Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucruri...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Afiseaza

Un restaurant libanez fost celebru

Four Seasons de pe Vasile Lascar, aproape de Piata Gemeni (Piata Galati) e unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute restaurante libaneze din Bucuresti. A avut o destul de lunga perioada de glorie in vremurile in care nu erau atat de multe restaurante libaneze in oras, stiu multi oameni care veneau de departe pana la acest Four Seasons. Four Seasons de pe Vasile Lascar e fratele mai mare al celuilalt Four Seasons, din Piata Dorobntilor, care s-a pozitionat ca restaurant libanez premium, datorita locatiei si amenajarii elegante.

Four Seasons ocupa o bucatica din parterul unei cladiri vechi de pe Vasile Lascar, cu urmele batranetii adanc intiparite pe fatada, asa cum sunt toate acolo, de altfel. Interiorul e cam demodat, cu pereti vopsiti in stacojiu, poate nu cea mai inspirata alegere pentru o sala care are foarte putina lumina naturala. Insa e discutabil, unii ar spune ca tocmai de aceea, daca tot sunt obligati sa stea cu lumina aprinsa toata ziua. Oricum, chestie de gust, evident! Terasa e intr-o curte interioara, intre ziduri, greu de scos ceva deosebit din ea, oricat de mult ai investi in amenajarea ei.

Insa mancarea e oferta principala de la Four Seasons din Vasile Lascar, si pentru aceasta a ajus cunoscut restaurantul de altfel. E un meniu clasic, traditional libanez, fara incercari de originalitate, de iesire din rand, asa cum au facut la Four Seasonsul din Piata Dorobantilor. Mancare buna, asa cum te astepti sa fie, fara surprize.

Serviciul a fost bun la Four Seasons din Vasile Lascar, cu niste chelneri normali, fara incercarile riscante de eticheta de restaurant de lux, care stau exact ca o nuca pe un perete pe figurile si pe purtarea unor chelneri care inteleg cu greu ce e potrivit si cand. O chelnerita, in mod special, a fost foarte placuta, a zambit chiar de multe ori si ne-a facut sa ne simtim bine primiti.

Preturile sunt normale la Four Seasons din Vasile Lascar, mai mici decat la marile restaurante libaneze din centru si din nordul Bucurestiului.

Four Seasons din Vasile Lascar e, deci, un restaurant libanez corect, cu mancare buna, constanta si previzibila, la care, insa, nu mai am cum sa-i indemn pe cei care stau sau lucreaza departe sa vina in mod special, pentru ca acum gasesti si late restaurante libaneze bune mai aproape. Insa, pentru cei din partea aceea a orasului vechi, Four Seasons de la Piata Gemeni e o optiune naturala atunci cand vor sa manance o buna mancare libaneza in apropiere. Si asta nu pentru ca era el mai bun inainte si acum nu mai este, ci pentru ca a ramas la fel, insa alte restaurante libaneze si-au facut loc in fata pe piata. (GB – mai 2017)

Four Seasons

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti Restaurantele orientale, fie ele libaneze si arabesti, sau cele din Orientul Indep...

Data actualizarii: 15/11/2019

Four Seasons (Vasile Lascar)  - Str. Vasile Lascar, nr. 81 (Piata Gemeni)