Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

8761 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7790 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

5826 vizite 7 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

9342 vizite 1 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

11688 vizite 6 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

2290 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

4125 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti

Four Seasons Piata Dorobantilor, restaurant libanez cu ambianta elegantaRestaurantele orientale, fie ele libaneze si arabesti, sau cele din Orientul Indepartat, sunt foarte conservatoare, la modul general, le gasesti la fel si dupa ani si ani, si ca aranjamant, ca ambianta, si ca meniu, calitatea mancarii si tipologia serviciului.

Vad ca nu am mai scris de aproape doi ani despre restaurantul libanez Four Seasons de la Piata Dorobantilor, desi am fost acolo de multe ori, intre timp. Asta, probabil, pentru ca e exact la fel de cand il stiu eu, de la deschidere: elegant, foarte curat, mancare buna, serviciul la fel.

Nici libanezii nu se pot pune de acord in privinta celui mai bun restaurant libanez din Bucuresti, iar romanii cu atat mai putin. Insa Four Seasons de la Piata Dorobantilor e intotdeauna in primele cateva, alaturi de Piccolo Mondo si Zaitoone – asta daca punem Sharkia intr-o categorie separata… (GB – decembrie 2018)

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant.

Four Seasons din Piata Dorobantilor e fratele mai mic al celebrului intr-o vreme Four Seasons de la Piata Gemeni. E de cativa ani intr-o vila frumoasa de pe Calea Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Televiziune. Au mai fost restaurante acolo, dar nu au rezistat prea mult. Primul a fost unguresc, altul a fost cu specific italian, deschis cu mare pompa si cu multa cheltuiala, dupa ce au facut o renovare a casei si au amenajat-o foarte elegant.

Four Seasons ocupa toata casa, au cate doua sali la parter si la etaj. Tot la etaj au si un balcon acoperit, in care au incaput niste mese, e locul cel mai romantic din tot spatiul. E frumos amenajat, elegant, in culori deschise, calde. Mobilierul e clasic, la fel si decorurile, draperii groase.

Terasa e frumoasa, au o mica gradina in fata, prelungita pe o parte a casei, pe care au acoperit-o si in care se poate sta pana toamna tarziu. Vara o umplu de flori, muscatele lor rosii sunt cunoscute in cartier.

Four Seasons e un restaurant libanez, la fel ca si patronul lui, elegantul domn Alain Chami, care isi castiga banii din afaceri cu magazine de imbracaminte, restaurantul mai mult asa, sa-si invite prietenii. Meniul e cel arhicunoscut deja bucurestenilor, de cand avem atatea restaurante libaneze, insa Alain a tinut sa mai adauge si cate o nota personala mancarurilor, pe ici, pe colo, cu mici adaugiri mai putin obisnuite, dar nu foarte indraznete, totusi.

Serviciul e bun la Four Seasons, preturile sunt ceva mai mari decat la alte restaurante libaneze, insa e normal sa contribui putin la chiriile mari din zona Dorobantilor si sa la o ambianta curata, cu fete de masa impecabile.

Four Seasons este, deci, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante libaneze din Bucuresti, de luat in calcul ori de cate ori vreti sa mergeti sa mancati o astfel de mancare intr-un loc linistit si elegant. (GB – martie 2017)

Saloanele Four Seasons

Four Seasons, restaurant libanez elegant in Piata Dorobantilor din Bucuresti

Four Seasons (Vasile Lascar)

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar, aproape de Piata Gemeni (Piata Galati) e unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute restaurante libaneze din Bucuresti. A avut ...

Data actualizarii: 14/04/2020

Four Seasons  - Calea Dorobantilor, nr. 177 (Piata Dorobantilor)