Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

Afiseaza

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2019

Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti în anul care tocmai s-a încheiat. Anul acesta va fi o dublă gală de premiere, pentru că vor fi date şi premiile pentru competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor 2019.

Gala Premiilor Restocracy va avea loc duminică 26 ianuarie începând cu ora 12 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, fiind aşteptaţi 200 de invitaţi. Vor fi aprox. 100 de reprezentanţi ai celor mai bune restaurante din Bucureşti, cei care vor lua premiile, şi câţiva alţii. Vor participa membrii juriilor de la Topul Mâncărurilor (ambasadori, manageri de mari corporaţii, ziarişti etc.), sponsorii şi invitaţii lor etc. De asemenea, în premieră anul acesta vor fi şi câteva locuri pentru cei care vor să participe ca plătitori.

La ora 13 va începe gala de premiere, simultan cu servirea unui prânz pregătit de Nicolae Lică, head-chef al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu invitaţii aşezaţi la mese. Evenimentul se va încheia la ora 16.

Vor fi premiate restaurantele din Bucureşti după sistemul de clasificare şi evaluare Restocracy:

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019

După bucătărie:

  • Cea mai bună bucătărie românească, cu 4 categorii distincte:
    • Noua Bucătărie Românească Fină
    • Bucătărie românească boierească
    • Bucătărie românească tradiţională
    • Bucătărie românească urbană
  • Cea mai bună bucătărie internaţională
  • Cea mai bună bucătărie fusion
  • Cea mai bună bucătărie mediteraneană, cu 2 categorii distincte
    • Bucătărie nord-vest mediteraneană (europeană)
    • Bucătărie sud-est mediteraneană (nord-africană şi apropiat orientală)
  • Cea mai bună bucătărie japoneză
  • Cea mai bună bucătărie italiană (fină)
  • Cea mai bună bucătărie libaneză
  • Cea mai bună bucătărie chinezească
  • Cea mai bună bucătărie grecească
  • Cea mai bună bucătărie spaniolă
  • Cea mai bună bucătărie urbană

Şi după specificul dominant:

  • Cel mai bun restaurant de peşte din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun oyster & caviar bar din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2019

Vor fi nominalizaţi cei mai buni şi mai talentaţi bucătari (chefs) romani din Bucureşti – cei care lucrează în restaurante, şi va fi premiat cel mai bun.

De asemenea, ca în fiecare an, vor fi acordate câteva menţiuni speciale. Anul acesta pentru:

  • Cel mai bun restaurant nou deschis în Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun prieten al copiilor (restaurant child friendly) din Bucureşti în 2019
  • Cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti în 2019

Categoriile şi subcategoriile (premiile) la Topul Mâncărurilor sunt:

  • Peste, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peste gătit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon
  • Steak, cu subcategoriile vită nejaponeză, respectiv japoneză
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste şi risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus şi kibby

Pentru cei care doresc să participe la Gala Restocracy ca plătitori, taxa este de 300 de lei. Înscrierile se fac trimiţând un e-mail pe adresa redacţiei: gb@restocracy.ro.

Sponsorii acestei ediţii Gala Premiilor Restocracy sunt: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Sodexo Pass, Barilla, Le Manoir, Nespresso, Expressoft, Maspex, Tuborg.

Restocracy (www.restocracy.ro) este un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu şi alţi evaluatori independenţi, de prezentare şi de autoprezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucureşti.

Informaţii suplimentare: Daniel Catoi, 0729.997.268, redactia@restocracy.ro

 

Gala Premiilor Restocracy

 

Data actualizarii: 22/01/2020

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.