Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

De 14 februarie, Red Angus Steakhouse, localul situat pe strada France...

La îngemănarea lunilor februarie cu martie, intrăm în bucătărie ...

Pe 19, 20 și 21 februarie, restaurantul portughez Dancing Lobster te ...

Afiseaza

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2019

Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti în anul care tocmai s-a încheiat. Anul acesta va fi o dublă gală de premiere, pentru că vor fi date şi premiile pentru competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor 2019.

Gala Premiilor Restocracy va avea loc duminică 26 ianuarie începând cu ora 12 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, fiind aşteptaţi 200 de invitaţi. Vor fi aprox. 100 de reprezentanţi ai celor mai bune restaurante din Bucureşti, cei care vor lua premiile, şi câţiva alţii. Vor participa membrii juriilor de la Topul Mâncărurilor (ambasadori, manageri de mari corporaţii, ziarişti etc.), sponsorii şi invitaţii lor etc. De asemenea, în premieră anul acesta vor fi şi câteva locuri pentru cei care vor să participe ca plătitori.

La ora 13 va începe gala de premiere, simultan cu servirea unui prânz pregătit de Nicolae Lică, head-chef al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu invitaţii aşezaţi la mese. Evenimentul se va încheia la ora 16.

Vor fi premiate restaurantele din Bucureşti după sistemul de clasificare şi evaluare Restocracy:

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019

După bucătărie:

  • Cea mai bună bucătărie românească, cu 4 categorii distincte:
    • Noua Bucătărie Românească Fină
    • Bucătărie românească boierească
    • Bucătărie românească tradiţională
    • Bucătărie românească urbană
  • Cea mai bună bucătărie internaţională
  • Cea mai bună bucătărie fusion
  • Cea mai bună bucătărie mediteraneană, cu 2 categorii distincte
    • Bucătărie nord-vest mediteraneană (europeană)
    • Bucătărie sud-est mediteraneană (nord-africană şi apropiat orientală)
  • Cea mai bună bucătărie japoneză
  • Cea mai bună bucătărie italiană (fină)
  • Cea mai bună bucătărie libaneză
  • Cea mai bună bucătărie chinezească
  • Cea mai bună bucătărie grecească
  • Cea mai bună bucătărie spaniolă
  • Cea mai bună bucătărie urbană

Şi după specificul dominant:

  • Cel mai bun restaurant de peşte din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun oyster & caviar bar din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2019

Vor fi nominalizaţi cei mai buni şi mai talentaţi bucătari (chefs) romani din Bucureşti – cei care lucrează în restaurante, şi va fi premiat cel mai bun.

De asemenea, ca în fiecare an, vor fi acordate câteva menţiuni speciale. Anul acesta pentru:

  • Cel mai bun restaurant nou deschis în Bucureşti în 2019
  • Cel mai bun prieten al copiilor (restaurant child friendly) din Bucureşti în 2019
  • Cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti în 2019

Categoriile şi subcategoriile (premiile) la Topul Mâncărurilor sunt:

  • Peste, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peste gătit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon
  • Steak, cu subcategoriile vită nejaponeză, respectiv japoneză
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste şi risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus şi kibby

Pentru cei care doresc să participe la Gala Restocracy ca plătitori, taxa este de 300 de lei. Înscrierile se fac trimiţând un e-mail pe adresa redacţiei: gb@restocracy.ro.

Sponsorii acestei ediţii Gala Premiilor Restocracy sunt: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Sodexo Pass, Barilla, Le Manoir, Nespresso, Expressoft, Maspex, Tuborg.

Restocracy (www.restocracy.ro) este un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu şi alţi evaluatori independenţi, de prezentare şi de autoprezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucureşti.

Informaţii suplimentare: Daniel Catoi, 0729.997.268, redactia@restocracy.ro

 

Gala Premiilor Restocracy

 

Data actualizarii: 22/01/2020

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.