Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Ca in fiecare an, in ultima saptamana din ianuarie dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in anul care tocmai s-a incheiat. Anul acesta vom avea o dubla gala de premiere, doua in una singura, pentru ca vom da premiile si pentru competitia Topul Mancarurilor 2019, pe care am inceput-o mai tarziu decat ne planificaseram.

Gala Restocracy va avea loc duminica 26 ianuarie incepand cu ora 12 la Marriott Grand Hotel, si asteptam aprox. 250 de participanti. Vor fi aprox. 100 de reprezentanti ai celor mai bune restaurante din Bucuresti, cei care vor lua premiile si cativa altii. Vor participa membrii juriilor de la Topul Mancarurilor (ambasadori, manageri de mari corporatii, ziaristi etc.), sponsorii si invitatii lor, desigur etc. De asemenea, in premiera anul acesta vom avea cateva locuri pentru cei care vor sa participe ca platitori.

La ora 13 va incepe gala de premiere, simultan cu servirea unui pranz pregatit de Nicolae Lica, head-chef al Hotelului Marriott, cu invitatii asezati la mese. Evenimentul se va incheia la ora 16.

Vom premia restaurantele din Bucuresti dupa criteriile Restocracy:

Cel ma bun restaurant din Bucuresti in 2019

Dupa bucatarie:

  • Cea mai buna bucatarie romaneasca, cu 4 categorii distincte:
    • Noua Bucatarie Romaneasca Fina
    • Bucatarie romaneasca boiereasca
    • Bucatarie romaneasca traditionala
    • Bucatarie romaneasca urbana
  • Cea mai buna bucatarie internationala
  • Cea mai buna bucatarie fusion
  • Cea mai buna bucatarie mediteraneana, cu 2 categorii distincte
    • Bucatarie nord-vest mediteraneana (europeana)
    • Bucatarie sud-est mediteraneana (nord-africana si apropiat orientala)
  • Cea mai buna bucatarie japoneza
  • Cea mai buna bucatarie italiana (fina)
  • Cea mai buna bucatarie libaneza
  • Cea mai buna bucatarie chinezeasca
  • Cea mai buna bucatarie greceasca
  • Cea mai buna bucatarie spaniola
  • Cea mai buna bucatarie urbana

Si dupa specificul dominant:

  • Cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti in 2019
  • Cel mai bun oyster & caviar bar din Bucuresti in 2019
  • Cel mai bun sushi bar din Bucuresti in 2019
  • Cel mai bun steakhouse din Bucuresti in 2019

Vom nominaliza cei mai buni si mai talentati bucatari (chefs) romani din Bucuresti – cei care lucreaza in restaurante si il vom premia pe cel mai bun. Nu includem aici private chefs, pentru ca nu avem informatii despre ei.

De asemenea, ca in fiecare an, vom da cateva mentiuni speciale. Anul acesta pentru:

  • Cel mai bun restaurant nou deschis in Bucuresti in 2019
  • Cel mai bun prieten al copiilor (restaurant child friendly) din Bucuresti in 2019
  • Cel mai original spectacol de restaurant din Bucuresti in 2019

Si mentiunile « Preferintele Restocracy », desigur… 🙂

Pentru Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti 2019 avem categoriile stiute deja, cu mentiunea ca in acest an am decis sa facem un clasament ierarhizat pe fiecare categorie (locurile I, II si III) si sa dam premiile in acest fel.

Categoriile si subcategoriile la Topul Mancarurilor sunt:

  • Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon, respectiv
  • Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste si risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus si kibby

Pentru cei care doresc sa participe la Gala Restocracy ca platitori, taxa este de 300 de lei. Inscrierile se fac trimitand un e-mail pe adresa redactiei: gb@restocracy.ro.

Va multumim pentru interes!

George Butunoiu & Daniel Catoi

Sponsorii acestei editii Gala Restocracy sunt : Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Vitis Metamorfosis, Nespresso, Expressoft, Maspex, Tuborg

 

Data actualizarii: 25/02/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close