Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta

Gura Portitei, restaurant pescaresc traditional romanesc in Parcul HerastrauGura Portitei e un restaurant de peste si fructe de mare, dupa cum se deduce imediat din nume, deschis in martie 2019 in Parcul Herastrau. Sunt cei care aveau inainte restaurantul Patru Anotimpuri, la o suta de metri mai spre interiorul parcului, si care s-au mutat acum in locul lui Bel Mondo. Care Bel Mondo s-a mutat in locul lor, al lui Patru Anotimpuri! O schimbare de sedii rar vazuta, intr-adevar…

Bel Mondo nu arata cine stie ce in interior, toata activitatea lor era vara, in jurul terasei. Insa cei de la Gura Portitei au investit ceva, au facut niste reamenajari, desi nu foarte spectaculoase. Oricum, restaurantul arata destul de bine. Nu ca marile restaurante din Herastrau, insa e rezonabil. Si e mare, pe doua niveluri, salonul de la etaj fiind mai confortabil, spatiul de la parter fiind ocupat in parte cu barul si bucataria.

Gura Portitei e restaurant pescaresc, asa ca am luat tot felul de gustari si mancaruri din peste si fructe de mare. Ciorba de peste a fost foarte buna, gustarea cu de toate asa si asa, foarte sarata si cu otet in exces. Legumele la gratar facute doar ca sa fie, painea veche tot veche a ramas si dupa prajire. Calcanul si sturionul au fost bune, placinta dobrogeana excelenta.

Preturile destul de mari la Gura Portitei, o masa in doi trece repede de 4-500 de lei. Chelnerii de meserie, de scoala veche, cu bune si cu rele, si-au facut bine treaba.

Gura Portitei e un restaurant pescaresc traditional, nimic sofisticat sau deosebit. Bucatarie preponderent romaneasca, dar preturile ca la marile restaurante consacrate. O strategie cam riscanta, sa vedem daca marele Parc Herastrau le va aduce mai multi clienti decat ar putea avea un astfel de local in oricare alt loc al amestecatului Bucuresti. (GB – martie 2019)

Data actualizarii: 12/02/2020

Gura Portitei  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • www.pergole-retractabile.ro :

    Un nou restaurant in Harastrau, interesant. L-am marcat la „De vizitat”. Mulțumesc.

  • Răspunde-i lui www.pergole-retractabile.ro Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close