Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau…

Am revenit la Complexul Herastrau dupa un an, mi s-a parut ca-l vad schimbat in bine din toate punctele de vedere, de la renovari la saloanele interioare si pana la cele trei terase, cea din curtea interioara, cea de pe malul lacului si cea de pe ponton, chiar pe lac. Mi-au dat voie sa fac poze acum, spre diferenta de anul trecut, si descrierea e mult mai clara in acest fel vizual, desigur.

Au multe saloane la Complexul Herastrau, e imens, incap acolo multe sute de oameni daca ocupa toate spatiile din interior si de pe terase. Pot face doua sau trei nunti deodata, fara indoiala.

Meniul pare sa fie acelasi, totusi, facut de cineva ramas cu totul si cu totul in urma vremurilor. Mi-au spus ca au adus acum alt chef si ca din toamna vor fi schimbari semnificative. Mi-e greu sa cred, daca patronii aceia au lasat lucrurile sa mearga astfel atatia ani, desi aveau toate resursele la indemana ca sa faca un restaurant cu adevarat bun si serios din Complexul Herastrau, si nu Cenusareasa parcului. Dar sa asteptam si sa vedem, mai stii…

Eu am luat o “gustare a ciobanului”, cu mamaliga si bucatele de oaie, smantana alaturi, care nu a fost rea deloc, am mancat-o pe toata, pentru ca imi era foame. Dar nu asta as fi vrut sa mananc. Si am mai luat si o placinta facuta de fosta placintareasa moldoveanca de la Vatra Neamului, care s-a mutat la Complexul Herastrau impreuna cu alti cativa moldoveni de la domnul Avram.

Serviciul a fost si el din alte vremuri. Chelenrii isi faceau treaba, pana la urma, insa nu cred ca le-a spus cineva vreodata ce e aceea cu adevarat “client service”.

Clienti erau, pontonul aproape plin, iar pe celelalte terase asteptau petrecareti in grup spre seara. Preturile cam mari daca te uiti doar la mancare, insa pentru Herastrau, lac, flori si tot ce mai e acolo in jur, iti zici ca merita din cand in cand.

Complexul Herastrau pare sa traiasca mai mult din evenimente, si pare unul dintre locurile cele mai potrivite din Bucuresti pentru nunti, cumetrii, parastase si orice fel de alt eveniment, daca nu se asteapta la o mancare mai fina si mai sofisticata. Fiindca mi-e greu sa cred ca cheful care a facut meniul pe care mi l-au dat astazi sa-l citesc e in stare de ceva mai bun decat atat pentru evenimentele lor.

Cei de la Complexul Herastrau au ce nu mai are aprope niciun alt restaurant si ansamblu din Bucuresti, sunt printre cei mai invidiati din acest punct de vedere. Sa-si fi adus un bucatar bun ar fi fost lucrul cel mai simplu dintre toate. De ce nu au facut-o pana acum, e un mare mister pentru mine… (GB – iulie 2018)

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima…

Complexul Herastrau e un restaurant vechi al Herastraului si al Bucurestiului. E acolo, in mijlocul parcului Herastrau de pe vremea comunistilor, sau poate chiar si de mai inainte. E un intreg complex, de altfel, dupa cum ii spune si numele. Au un mic hotel, un restaurant foarte mare, cu sute de locuri, sase terase, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii.

Aici a fost Discoteca Herastrau

Aici a fost Discoteca Herastrau

Acolo a fost faimoasa discoteca Herastrau, imediat dupa Revolutie, unii dintre cei care citesc stiu despre ce vorbesc. Apoi, intr-o buna dimineata, discoteca s-a inchis. Tot Bucurestiul a fost socat, si vestea s-a dus pana departe, chiar dincolo de Europa. Multi straini si-au anulat zborurile spre Bucuresti si toate planurile de investitii in Romania dupa aflarea acestei stiri triste… 🙁 Au primit tot felul de rugaminti sa redeschida celebrul stabiliment, sau macar o bucatica din el. Dar patronul nu si nu, s-a inchis definitv, nu se va mai deschide niciodata! Si, ca sa fie mai clare lucrurile, a pus o cruce cu Isus Hristos in fata complexului, care e si acum acolo. Fetele au scuipat in san, si-au facut cate o cruce si s-au risipit care incotro. Si clientii la fel.

Apoi au inceput lucrarile de transformare a discotecii si a spatiilor din jur in locuri de joaca, de agrement si de sport pentru copii, de activitati tematice, educative, culturale.

Intr-adevar, nu a mai fost de atunci un loc cum era faimoasa Discoteca Herastrau, si cred ca nici nu va mai fi vreodata…

Locul a fost… (GB – iunie 2017) (citeste tot)

Bucataria de la Restaurant Herastrau
Saloanele Restaurantului Herastrau
Terasele Restaurantului Herastrau

 

Data actualizarii: 29/11/2019

Complex Herastrau, iulie 2018  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close