Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentare pe Restocracy

Ord. dupa

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

MERON e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

Afiseaza

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Dorobantilor

Sa-ti faci un restaurant pe o strada infundata, pe care trec doar cativa oameni, aceiasi in fiecare zi, e un semn de curaj inconstient, sau de o incredere nelimitatata in sine, vecina cu aroganta, convins fiind ca toti vor auzi de restaurantul tau si ca se vor grabi sa vina, cu GPS-ul in mana…

A mai fost un restaurant acolo, Norma, deschis acum vreo doi ani, dar care nu a trait atat de mult pe cat se asteptau cei care au facut investitia. Am fost si eu acolo d emai multe ori, fiind aproape de mine. Aveau mancare buna, intr-adevar, bucatarie frantuzeasca, dar l-as fi pus pe lista marilor restaurante cu bucatarie fina, ci mai degraba in cea a bistrorilor mai sofisticate. Avea talent si tehnica bucatarul de atunci, Sidia Sissoko am vazut pe Internet ca scria in dreptul numelui lui, insa nu avea finetea celor cativa cu adevarat mari chefs de Huate Cuisine ale caror mancaruri le-am gustat. Sau poate ca avea, insa nu sosise momentul sa le scoata pe sala – ceea ce, pentru client, e cam totuna…

Intr-o zi, cand plimbam catelul pe acolo, am vazut ca frumoasa casa de pe Theodor Iliescu se pregateste de redeschidere. Si am urmarit curios sirul evenimentelor, sa vad daca va fi din nou un restaurant, si daca da, cine si de ce il va deschide.

Theodor Iliescu e una dintre cele doua strazi infundate din Piata Dorobantilor, alaturi de Bitolia, pe partea cu benzinaria. Sunt numai case vechi acolo, frumoase, elegante, de oameni bogati, resedinte de ambasadori. Casa lui Hooga e pe colt cu o straduta care uneste cele doua strazi infundate in capat, Bitolia si Theodor Iliescu. Casa cu etaj, eleganta, cu personalitate, cu o gradina frumoasa in fata, cu un copac batran.

Hooga e un cuvant in limba daneza care inseamna concentreaza o intreaga filosofie de viata scandinava, e un cuvant chintesential care descrie felul lor de a trai si de a relationa linistit si civilizat. Nu scriu aici mai multe despre acest concept, adica mult mai mult decat un singur cuvant, le gasiti cu usurinta pe Internet.

Asadar, cei care au reinvestit in Hooga, au vrut sa sugereze aceasta filosofie existentiala specifica scandinavilor linistiti, ceea ce pare cat se poate de potrivit casei si locului. Chef e Iulian Susala, fratele mai cunoscutului Johnny Susala, despre care am scris si noi un articol. Nu stiu daca e restaurantul lui, sau daca e doar bucatarul sef Hooga.

Casa e frumos amenajata, chiar in stilul sugerat de nume, de altfel. Au preluat o mare parte din aranjamentele si decorurile de la Norma, erau inca in stare foarte buna, nu apucase sa se degradeze nimic, mai ales ca au avut o viata scurta si nici mare trafic nu a fost acolo, ca sa deranjeze hooga locului. La parter au un spatiu mai larg, doua camere care comunica intre ele, la etaj au niste sali mici de tot, cu o terasa pe balcon, minuscula, si aceea, insa foarte frumoasa.

Iulian Susala i-a spus lui Hooga “restaurant cu specific european modern”, adica si-a propus sa faca acolo un fel de bucatarie internationala, creativa, fusion, intr-o oarecare masura. Noi am luat o supa de peste destul de buna, insa excesiv de sarata, o supa de ceapa cu ceapa insuficient fiarta, o rata foarte buna si un orez bun si acela, insa nu cine stie ce. Prazul si telina au fost bune, insa nici acelea de un adevarat nivel de Grande Cuisine, si la fel si sosul. Cafeaua a fost foarte buna.

Serviciul a fost amestecat, cu o chelnerita foarte agreabila si cu un chelner pierdut, care nu era in stare sa invete nimic din ce i se intampla si care scutura pe jos firimiturile de pe masa. Preturile nu sunt mari la Hooga.

Noi am fost la Hooga in octombrie, cred ca la putin timp de la deschidere. Sper sa fi fost aceea perioada de rodaj si ca pana acum, in a doua zi de Craciun cand scriu, Iulian Susala sa fi facut ajustari majore in buctarie. Altfel, greu de crezut ca-i vor cauta clientii cu GPS-ul in mana si tare mi-e sa nu aiba si ei soarta Normei… (GB – octombrie 2017)

Hooga, restaurant cu bucatarie europeana moderna pe Theodor Iliescu in Bucuresti

Hooga, restaurantul cu bucatarie europeana creativa in Piata Dorobantilor din Bucuresti

Save

Save

Save

Save

Save


HOOGA

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.