Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1550 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Dorobantilor

Sa-ti faci un restaurant pe o strada infundata, pe care trec doar cativa oameni, aceiasi in fiecare zi, e un semn de curaj inconstient, sau de o incredere nelimitatata in sine, vecina cu aroganta, convins fiind ca toti vor auzi de restaurantul tau si ca se vor grabi sa vina, cu GPS-ul in mana…

A mai fost un restaurant acolo, Norma, deschis acum vreo doi ani, dar care nu a trait atat de mult pe cat se asteptau cei care au facut investitia. Am fost si eu acolo d emai multe ori, fiind aproape de mine. Aveau mancare buna, intr-adevar, bucatarie frantuzeasca, dar l-as fi pus pe lista marilor restaurante cu bucatarie fina, ci mai degraba in cea a bistrorilor mai sofisticate. Avea talent si tehnica bucatarul de atunci, Sidia Sissoko am vazut pe Internet ca scria in dreptul numelui lui, insa nu avea finetea celor cativa cu adevarat mari chefs de Huate Cuisine ale caror mancaruri le-am gustat. Sau poate ca avea, insa nu sosise momentul sa le scoata pe sala – ceea ce, pentru client, e cam totuna…

Intr-o zi, cand plimbam catelul pe acolo, am vazut ca frumoasa casa de pe Theodor Iliescu se pregateste de redeschidere. Si am urmarit curios sirul evenimentelor, sa vad daca va fi din nou un restaurant, si daca da, cine si de ce il va deschide.

Theodor Iliescu e una dintre cele doua strazi infundate din Piata Dorobantilor, alaturi de Bitolia, pe partea cu benzinaria. Sunt numai case vechi acolo, frumoase, elegante, de oameni bogati, resedinte de ambasadori. Casa lui Hooga e pe colt cu o straduta care uneste cele doua strazi infundate in capat, Bitolia si Theodor Iliescu. Casa cu etaj, eleganta, cu personalitate, cu o gradina frumoasa in fata, cu un copac batran.

Hooga e un cuvant in limba daneza care inseamna concentreaza o intreaga filosofie de viata scandinava, e un cuvant chintesential care descrie felul lor de a trai si de a relationa linistit si civilizat. Nu scriu aici mai multe despre acest concept, adica mult mai mult decat un singur cuvant, le gasiti cu usurinta pe Internet.

Asadar, cei care au reinvestit in Hooga, au vrut sa sugereze aceasta filosofie existentiala specifica scandinavilor linistiti, ceea ce pare cat se poate de potrivit casei si locului. Chef e Iulian Susala, fratele mai cunoscutului Johnny Susala, despre care am scris si noi un articol. Nu stiu daca e restaurantul lui, sau daca e doar bucatarul sef Hooga.

Casa e frumos amenajata, chiar in stilul sugerat de nume, de altfel. Au preluat o mare parte din aranjamentele si decorurile de la Norma, erau inca in stare foarte buna, nu apucase sa se degradeze nimic, mai ales ca au avut o viata scurta si nici mare trafic nu a fost acolo, ca sa deranjeze hooga locului. La parter au un spatiu mai larg, doua camere care comunica intre ele, la etaj au niste sali mici de tot, cu o terasa pe balcon, minuscula, si aceea, insa foarte frumoasa.

Iulian Susala i-a spus lui Hooga “restaurant cu specific european modern”, adica si-a propus sa faca acolo un fel de bucatarie internationala, creativa, fusion, intr-o oarecare masura. Noi am luat o supa de peste destul de buna, insa excesiv de sarata, o supa de ceapa cu ceapa insuficient fiarta, o rata foarte buna si un orez bun si acela, insa nu cine stie ce. Prazul si telina au fost bune, insa nici acelea de un adevarat nivel de Grande Cuisine, si la fel si sosul. Cafeaua a fost foarte buna.

Serviciul a fost amestecat, cu o chelnerita foarte agreabila si cu un chelner pierdut, care nu era in stare sa invete nimic din ce i se intampla si care scutura pe jos firimiturile de pe masa. Preturile nu sunt mari la Hooga.

Noi am fost la Hooga in octombrie, cred ca la putin timp de la deschidere. Sper sa fi fost aceea perioada de rodaj si ca pana acum, in a doua zi de Craciun cand scriu, Iulian Susala sa fi facut ajustari majore in buctarie. Altfel, greu de crezut ca-i vor cauta clientii cu GPS-ul in mana si tare mi-e sa nu aiba si ei soarta Normei… (GB – octombrie 2017)

Hooga, restaurant cu bucatarie europeana moderna pe Theodor Iliescu in Bucuresti

Hooga, restaurantul cu bucatarie europeana creativa in Piata Dorobantilor din Bucuresti

Save

Save

Save

Save

Save


HOOGA

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.