Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentare pe Restocracy

Ord. dupa

2537 vizite

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

961 vizite

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

563 vizite

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

1580 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

729 vizite

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

356 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

966 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5333 vizite

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

280 vizite

2053 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

359 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2167 vizite

611 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

665 vizite

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

411 vizite

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

229 vizite

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

1043 vizite

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

1165 vizite

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

209 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

3518 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

292 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

958 vizite 2 comentarii

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

1674 vizite

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

85 vizite

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

2495 vizite

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

1131 vizite

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

533 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

833 vizite

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

1651 vizite

O noua incercare, mancare la fel de buna si de originala Kane s-a r...

2809 vizite 4 comentarii

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1580 vizite 1 comentarii

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

1135 vizite

142 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

634 vizite

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

273 vizite

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

351 vizite

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

199 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

1139 vizite

MERON e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

246 vizite

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

593 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2590 vizite

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

366 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

391 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

4514 vizite

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

1760 vizite

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

783 vizite

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

231 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

258 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

283 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

80 vizite

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

277 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1295 vizite

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

686 vizite

O mica terasa de grill in Piata Dorobantilor Am revenit la Steak Up...

630 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

1178 vizite

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

166 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

248 vizite

625 vizite

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

1282 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Dorobantilor

Sa-ti faci un restaurant pe o strada infundata, pe care trec doar cativa oameni, aceiasi in fiecare zi, e un semn de curaj inconstient, sau de o incredere nelimitatata in sine, vecina cu aroganta, convins fiind ca toti vor auzi de restaurantul tau si ca se vor grabi sa vina, cu GPS-ul in mana…

A mai fost un restaurant acolo, Norma, deschis acum vreo doi ani, dar care nu a trait atat de mult pe cat se asteptau cei care au facut investitia. Am fost si eu acolo d emai multe ori, fiind aproape de mine. Aveau mancare buna, intr-adevar, bucatarie frantuzeasca, dar l-as fi pus pe lista marilor restaurante cu bucatarie fina, ci mai degraba in cea a bistrorilor mai sofisticate. Avea talent si tehnica bucatarul de atunci, Sidia Sissoko am vazut pe Internet ca scria in dreptul numelui lui, insa nu avea finetea celor cativa cu adevarat mari chefs de Huate Cuisine ale caror mancaruri le-am gustat. Sau poate ca avea, insa nu sosise momentul sa le scoata pe sala – ceea ce, pentru client, e cam totuna…

Intr-o zi, cand plimbam catelul pe acolo, am vazut ca frumoasa casa de pe Theodor Iliescu se pregateste de redeschidere. Si am urmarit curios sirul evenimentelor, sa vad daca va fi din nou un restaurant, si daca da, cine si de ce il va deschide.

Theodor Iliescu e una dintre cele doua strazi infundate din Piata Dorobantilor, alaturi de Bitolia, pe partea cu benzinaria. Sunt numai case vechi acolo, frumoase, elegante, de oameni bogati, resedinte de ambasadori. Casa lui Hooga e pe colt cu o straduta care uneste cele doua strazi infundate in capat, Bitolia si Theodor Iliescu. Casa cu etaj, eleganta, cu personalitate, cu o gradina frumoasa in fata, cu un copac batran.

Hooga e un cuvant in limba daneza care inseamna concentreaza o intreaga filosofie de viata scandinava, e un cuvant chintesential care descrie felul lor de a trai si de a relationa linistit si civilizat. Nu scriu aici mai multe despre acest concept, adica mult mai mult decat un singur cuvant, le gasiti cu usurinta pe Internet.

Asadar, cei care au reinvestit in Hooga, au vrut sa sugereze aceasta filosofie existentiala specifica scandinavilor linistiti, ceea ce pare cat se poate de potrivit casei si locului. Chef e Iulian Susala, fratele mai cunoscutului Johnny Susala, despre care am scris si noi un articol. Nu stiu daca e restaurantul lui, sau daca e doar bucatarul sef Hooga.

Casa e frumos amenajata, chiar in stilul sugerat de nume, de altfel. Au preluat o mare parte din aranjamentele si decorurile de la Norma, erau inca in stare foarte buna, nu apucase sa se degradeze nimic, mai ales ca au avut o viata scurta si nici mare trafic nu a fost acolo, ca sa deranjeze hooga locului. La parter au un spatiu mai larg, doua camere care comunica intre ele, la etaj au niste sali mici de tot, cu o terasa pe balcon, minuscula, si aceea, insa foarte frumoasa.

Iulian Susala i-a spus lui Hooga „restaurant cu specific european modern”, adica si-a propus sa faca acolo un fel de bucatarie internationala, creativa, fusion, intr-o oarecare masura. Noi am luat o supa de peste destul de buna, insa excesiv de sarata, o supa de ceapa cu ceapa insuficient fiarta, o rata foarte buna si un orez bun si acela, insa nu cine stie ce. Prazul si telina au fost bune, insa nici acelea de un adevarat nivel de Grande Cuisine, si la fel si sosul. Cafeaua a fost foarte buna.

Serviciul a fost amestecat, cu o chelnerita foarte agreabila si cu un chelner pierdut, care nu era in stare sa invete nimic din ce i se intampla si care scutura pe jos firimiturile de pe masa. Preturile nu sunt mari la Hooga.

Noi am fost la Hooga in octombrie, cred ca la putin timp de la deschidere. Sper sa fi fost aceea perioada de rodaj si ca pana acum, in a doua zi de Craciun cand scriu, Iulian Susala sa fi facut ajustari majore in buctarie. Altfel, greu de crezut ca-i vor cauta clientii cu GPS-ul in mana si tare mi-e sa nu aiba si ei soarta Normei… (GB – octombrie 2017)

Hooga, restaurant cu bucatarie europeana moderna pe Theodor Iliescu in Bucuresti

Hooga, restaurantul cu bucatarie europeana creativa in Piata Dorobantilor din Bucuresti

Save

Save

Save

Save

Save

Data actualizarii: 02/05/2018

HOOGA

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.