Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentare pe Restocracy

Ord. dupa

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

26 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

107 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

774 vizite

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

1956 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

356 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1379 vizite

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

303 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

274 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1087 vizite

MERON e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

379 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5579 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2157 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

1048 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2215 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

1425 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1662 vizite 1 comentarii

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2617 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

420 vizite

Cine se crede bucatarul acela de imi ia 70 de lei pe o supa de peste c...

1261 vizite 2 comentarii

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

338 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

853 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o ...

782 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

1737 vizite

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

1348 vizite

2127 vizite

2641 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

262 vizite

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

395 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

1710 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

685 vizite

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

2626 vizite

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

318 vizite

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

369 vizite

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

589 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5802 vizite 1 comentarii

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

413 vizite

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

567 vizite

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

97 vizite

O noua incercare, mancare la fel de buna si de originala Kane s-a r...

3775 vizite 4 comentarii

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

199 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

867 vizite

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

1961 vizite

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

636 vizite

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

277 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

371 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

1186 vizite

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

1209 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

5523 vizite

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

889 vizite

161 vizite

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

774 vizite

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

1421 vizite

686 vizite

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

489 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

3730 vizite

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

320 vizite

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

373 vizite

O mica terasa de grill in Piata Dorobantilor Am revenit la Steak Up...

679 vizite

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

208 vizite

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

1787 vizite

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

302 vizite

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

1526 vizite

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

1225 vizite

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

234 vizite

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

1320 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

426 vizite

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

1858 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Dorobantilor

Sa-ti faci un restaurant pe o strada infundata, pe care trec doar cativa oameni, aceiasi in fiecare zi, e un semn de curaj inconstient, sau de o incredere nelimitatata in sine, vecina cu aroganta, convins fiind ca toti vor auzi de restaurantul tau si ca se vor grabi sa vina, cu GPS-ul in mana…

A mai fost un restaurant acolo, Norma, deschis acum vreo doi ani, dar care nu a trait atat de mult pe cat se asteptau cei care au facut investitia. Am fost si eu acolo d emai multe ori, fiind aproape de mine. Aveau mancare buna, intr-adevar, bucatarie frantuzeasca, dar l-as fi pus pe lista marilor restaurante cu bucatarie fina, ci mai degraba in cea a bistrorilor mai sofisticate. Avea talent si tehnica bucatarul de atunci, Sidia Sissoko am vazut pe Internet ca scria in dreptul numelui lui, insa nu avea finetea celor cativa cu adevarat mari chefs de Huate Cuisine ale caror mancaruri le-am gustat. Sau poate ca avea, insa nu sosise momentul sa le scoata pe sala – ceea ce, pentru client, e cam totuna…

Intr-o zi, cand plimbam catelul pe acolo, am vazut ca frumoasa casa de pe Theodor Iliescu se pregateste de redeschidere. Si am urmarit curios sirul evenimentelor, sa vad daca va fi din nou un restaurant, si daca da, cine si de ce il va deschide.

Theodor Iliescu e una dintre cele doua strazi infundate din Piata Dorobantilor, alaturi de Bitolia, pe partea cu benzinaria. Sunt numai case vechi acolo, frumoase, elegante, de oameni bogati, resedinte de ambasadori. Casa lui Hooga e pe colt cu o straduta care uneste cele doua strazi infundate in capat, Bitolia si Theodor Iliescu. Casa cu etaj, eleganta, cu personalitate, cu o gradina frumoasa in fata, cu un copac batran.

Hooga e un cuvant in limba daneza care inseamna concentreaza o intreaga filosofie de viata scandinava, e un cuvant chintesential care descrie felul lor de a trai si de a relationa linistit si civilizat. Nu scriu aici mai multe despre acest concept, adica mult mai mult decat un singur cuvant, le gasiti cu usurinta pe Internet.

Asadar, cei care au reinvestit in Hooga, au vrut sa sugereze aceasta filosofie existentiala specifica scandinavilor linistiti, ceea ce pare cat se poate de potrivit casei si locului. Chef e Iulian Susala, fratele mai cunoscutului Johnny Susala, despre care am scris si noi un articol. Nu stiu daca e restaurantul lui, sau daca e doar bucatarul sef Hooga.

Casa e frumos amenajata, chiar in stilul sugerat de nume, de altfel. Au preluat o mare parte din aranjamentele si decorurile de la Norma, erau inca in stare foarte buna, nu apucase sa se degradeze nimic, mai ales ca au avut o viata scurta si nici mare trafic nu a fost acolo, ca sa deranjeze hooga locului. La parter au un spatiu mai larg, doua camere care comunica intre ele, la etaj au niste sali mici de tot, cu o terasa pe balcon, minuscula, si aceea, insa foarte frumoasa.

Iulian Susala i-a spus lui Hooga „restaurant cu specific european modern”, adica si-a propus sa faca acolo un fel de bucatarie internationala, creativa, fusion, intr-o oarecare masura. Noi am luat o supa de peste destul de buna, insa excesiv de sarata, o supa de ceapa cu ceapa insuficient fiarta, o rata foarte buna si un orez bun si acela, insa nu cine stie ce. Prazul si telina au fost bune, insa nici acelea de un adevarat nivel de Grande Cuisine, si la fel si sosul. Cafeaua a fost foarte buna.

Serviciul a fost amestecat, cu o chelnerita foarte agreabila si cu un chelner pierdut, care nu era in stare sa invete nimic din ce i se intampla si care scutura pe jos firimiturile de pe masa. Preturile nu sunt mari la Hooga.

Noi am fost la Hooga in octombrie, cred ca la putin timp de la deschidere. Sper sa fi fost aceea perioada de rodaj si ca pana acum, in a doua zi de Craciun cand scriu, Iulian Susala sa fi facut ajustari majore in buctarie. Altfel, greu de crezut ca-i vor cauta clientii cu GPS-ul in mana si tare mi-e sa nu aiba si ei soarta Normei… (GB – octombrie 2017)

Hooga, restaurant cu bucatarie europeana moderna pe Theodor Iliescu in Bucuresti

Hooga, restaurantul cu bucatarie europeana creativa in Piata Dorobantilor din Bucuresti

Save

Save

Save

Save

Save

Data actualizarii: 02/05/2018

HOOGA

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.