Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

19820 vizite 1 comentarii

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

10092 vizite 1 comentarii

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat ...

15103 vizite 6 comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant tur...

4910 vizite 1 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din BucurestiDivan a luat l...

7504 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

898 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facutM-am dus ...

14846 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica.Be...

16824 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

7741 vizite 4 comentarii

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

11410 vizite

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur...Turkish Kitche...

2983 vizite 2 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

6933 vizite

Isha, restaurantul indian-nepalez cu chelnerițe adorabileAcolo, l...

1183 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant turcesc

Bucatarie turceasca in Calderon

Nu am fost vreodată în Turcia, însă am intuit că așa arată mâncarea bună la ei. Și, într-adevăr, cineva care cunoaște bine acea mare țară, și care a ajuns la restaurant imediat ce am fost și eu, mi-a confirmat că Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse e un adevărat restaurant turcesc, așa cum sunt ele la Stambul și în orașele lor mari, turistice.

Au deschis de puțin timp, în plină pandemie, la începutul lui 2021, într-o casă de pe Jean-Louis Calderon pe care o cunoșteam bine, lângă Biserica Adormirea Sfintei Ana – Batiște. Clădirea aceea e neobișnuită. Privită din stradă, pare ceva cu totul lipsit de personalitate, o clădire veche de birouri cu vreo trei etaje, fără o formă anume, între Praporgescu și Calderon. A fost alt restaurant acolo mai înainte, Cucina Borghese, dar care nu a avut viață lungă.

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse are partea din dreapta a parterului, cu o intrare complet separată și prin spatele clădirii, prin Calderon, chiar vizavi de Beautyfood. Se trece printr-o curte îngustă și întunecoasă, umbrită de niște copaci bătrâni de la casa de alături, în care au amenajat o terasă acoperită banală, cu cuptoarele și grătarele într-o anexă din capătul curții, cu geam, la vedere.

Când intri în casă, însă, ai o mare surpriză, mai că îți vine să ieși și să te mai uiți o dată, dacă nu cumva ai nimerit în altă parte, și nu în clădirea aceea insipidă privită din stradă. E un mic palat. Intrare monumentală cu marmură, oglinzi de cristal, arcade și coloane, mobilă veche monumentală făcută special pentru fiecare cameră în parte, lambriuri din lemn. Decorurile butaforice aduse de către patronii turci, multe de alamă lucitoare, sunt puține și nu au reușit încă să strice ambianța. Mobilierul e adecvat, scaunele din catifea sunt comode, așa că, pe ansamblu, restaurantul arată foarte bine, deocamdată. Chiar impresionant dacă ne gândim că vedem astfel de case spectaculoase din ce în ce mai rar în București.

Mațele imperiale

Meniul Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, destul de lung, e împărțit în două, după cum sugerează și numele: bucătărie tradițională turcească în prima parte, cu multe feluri cunoscute deja, iar a doua tipic de steakhouse, cu miel, vită Black Angus din SUA și chiar Wagyu și pește. Secțiunea Turkish Street Food e interesantă, cu mațe fripte de miel, ficat și tot felul de frigărui, mâncare gătită.

Am luat și noi mațe fripte de miel (kokarec bobel), fiindcă nu-mi aduc aminte să le mai fi văzut în alt restaurant oriental aici; kebab, desigur, și altă mâncare de oaie cu sos și legume. Bune toate, porții destul de mari, frumos prezentate. Adana Kebap, în special, a fost mai bun decât în multe alte locuri arăbești din oraș; oaia la fel, și chiar și mațele, deși nu cred că le-aș mai încerca și data viitoare – din simplul motiv că sunt multe altele pe care ai vrea să le guști la ei. Doar lipia mi-a plăcut mai puțin, subțire și crocantă, adică invers față de preferințele mele.

Serviciul a fost bun, chelnerii dezinvolți, cu care puteai vorbi, bucătarii turci veseli și cu chef de stat la făcut poze. Prețurile destul de mari, însă și porțiile sunt consistente, așa că rămân rezonabile.

Pe halatul bucătarului scria Imperial Palace, Turkish Steakhouse Cuisine by Oktay, adică puțin diferit de denumirea lor oficială de pe site și de pe meniu. Nu știu cine e Oktay, dar presupun că Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse din București e un frate mai mic al vreunui restaurant mare de la ei. O să-i întreb data viitoare când ajung, îmi place de ei și aș vrea să aflu mai multe. Oricum, sunt sigur că în acest moment sunt cel mai sofisticat restaurant turcesc din București și că vor ajunge repede cunoscuți pentru asta. Le doresc să le meargă bine! (GB – mai 2021)

Bucătăria turcească Imperial
Saloanele Imperial Turkish și terasa

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse Bucuresti

Jean-Louis Calderon

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse Bucuresti

 

Data actualizarii: 06/12/2022

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse  - Str. Jean Louis Calderon, nr. 33

  • Dana :

    Excepțional!