Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

Phill - Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phil...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

Afiseaza

De ce sa te duci sa mananci La Costas?

Restaurantul acesta de pe Calderon, care a luat locul fostului Mesogios, intre intersectia cu C. A. Rosetti si alt restaurant al zonei, Osteria Zucca, s-a numit la inceput La Coste. Acum vad ca isi spun La Costas – probabil numele cuiva de acolo.

La Costas au o casa mijlocie de pe frumoasa strada, fara eraj, cu doua saloane mai mici spre strada si cu unul ceva mai mare in spate, unde au si bucataria. Au o curte foarte mica in care au pus doua mese, restul e ocupat de un garaj in care cineva face servicii de copiere. Asa ca multi intra pe poarta, insa o carmesc spre stanga, spre garaj. Cat am stat noi acolo, nu a fost nimeni in restaurant si niciun intrat nu s-a dus catre usa lui La Costas.

Cred ca au preluat ce a lasat Mesogios in urma cu tot cu mobilier si amenajare. Nu-mi aduc bine aminte cum fusese, insa in mare mi s-au parut cam aceleasi lucruri, perdele, mobilier, decoruri. Nu m-au lasat sa fac poze.

Meniul e cam ciudat La Costas. E destul de bogat, cu de toate, nu poti depista un concept acolo. Mancarea a fost obisnuita. O salata de vinete fara absolut niciun gust, o vita mai bunicica si o pastrama de berbec rezonabila si ea, dar care s-a intarit in cateva minute.

Serviciul a fost cam stangaci, insa bine intentionat, un chelner amabil s-a straduit din rasputeri sa inteleaga ca nu mancam doi oameni cu furculitele din aceeasi farfurie, chiar daca suntem prieteni. Parea multumit la sfarsit ca a invatat ceva in ziua aceea.

Preturile nu sunt mari La Costas, dar data fiind banalitatea mancarii, nici mici nu ti se mai par. Clienti nu erau la pranz, dupa cum am spus.

Ce calcule si-au facut cei de La Costas, nu inteleg. Cine si de ce sa se duca la un astfel de restaurant, daca nu locuieste sau lucreaza chiar peste drum? Ma rog, e treaba lor, businessul lor, dar eu cred ca pana la sfarsitul anului vom vedea un alt nume pe casa aceea frumoasa. (GB – iunie 2018)

La Costas, restaurant cu specific multicuiine pe Jean Louis Calderon

Data actualizarii: 15/11/2019

La Costas  - Str. Jean Louis Calderon, nr. 49