Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Afiseaza

De ce sa te duci sa mananci La Costas?

Restaurantul acesta de pe Calderon, care a luat locul fostului Mesogios, intre intersectia cu C. A. Rosetti si alt restaurant al zonei, Osteria Zucca, s-a numit la inceput La Coste. Acum vad ca isi spun La Costas – probabil numele cuiva de acolo.

La Costas au o casa mijlocie de pe frumoasa strada, fara eraj, cu doua saloane mai mici spre strada si cu unul ceva mai mare in spate, unde au si bucataria. Au o curte foarte mica in care au pus doua mese, restul e ocupat de un garaj in care cineva face servicii de copiere. Asa ca multi intra pe poarta, insa o carmesc spre stanga, spre garaj. Cat am stat noi acolo, nu a fost nimeni in restaurant si niciun intrat nu s-a dus catre usa lui La Costas.

Cred ca au preluat ce a lasat Mesogios in urma cu tot cu mobilier si amenajare. Nu-mi aduc bine aminte cum fusese, insa in mare mi s-au parut cam aceleasi lucruri, perdele, mobilier, decoruri. Nu m-au lasat sa fac poze.

Meniul e cam ciudat La Costas. E destul de bogat, cu de toate, nu poti depista un concept acolo. Mancarea a fost obisnuita. O salata de vinete fara absolut niciun gust, o vita mai bunicica si o pastrama de berbec rezonabila si ea, dar care s-a intarit in cateva minute.

Serviciul a fost cam stangaci, insa bine intentionat, un chelner amabil s-a straduit din rasputeri sa inteleaga ca nu mancam doi oameni cu furculitele din aceeasi farfurie, chiar daca suntem prieteni. Parea multumit la sfarsit ca a invatat ceva in ziua aceea.

Preturile nu sunt mari La Costas, dar data fiind banalitatea mancarii, nici mici nu ti se mai par. Clienti nu erau la pranz, dupa cum am spus.

Ce calcule si-au facut cei de La Costas, nu inteleg. Cine si de ce sa se duca la un astfel de restaurant, daca nu locuieste sau lucreaza chiar peste drum? Ma rog, e treaba lor, businessul lor, dar eu cred ca pana la sfarsitul anului vom vedea un alt nume pe casa aceea frumoasa. (GB – iunie 2018)

La Costas, restaurant cu specific multicuiine pe Jean Louis Calderon

Data actualizarii: 15/11/2019

La Costas  - Str. Jean Louis Calderon, nr. 49